Греъм Нортън е британски комик и водещ на едно от най-добрите британски токшоута. То се излъчва във вечерната програма на ВВС всяка седмица.

Греъм Нортън
Греъм Нортън

Греъм е роден в Дъблин. 55-годишният ирландец започва кариерата си като stand-up комик. Успява да продаде таланта си първо на Channel 4, а години по-късно и на ВВС, където в началото води радиошоу. Той има определено помпозна кариера. (Когато го видите на екран, ще осъзнаете, че именно тази дума му отива безобразно.) Греъм Нортън успява да прави комедия, да води, да се снима във филми и дори да е най-безцеремонният водещ на тв наградите на Британската филмова академия. Всички тези поприща му отиват като добре ушит костюм. Причината обаче да пишем надълго и нашироко за неговата личност се нарича „Шоуто на Греъм Нортън“.

Шоуто!

Шоуто
Шоуто

През изминалата година „Шоуто на Греъм Нортън“ отпразнува 10 години на екран. Стартът му е даден на 22 февруари 2007 по BBC Two. Две години по-късно го взима телевизията майка – BBC One. Още с първите няколко епизода шоуто се превръща в хит! Не само заради чудесния си водещ, но и заради неуморния екип. Екипът, който прави този час, прекаран в компанията на комика, чудесен.

Какво представлява всъщност шоуто? То не е като останалите ток-шоута, които може да сте гледали. В него няма скечове и бенд. Нито трима отделни гости. За сметка на това има забавни новини в началото, под формана на комични изречения. Присъстват купчина гости – всички заедно, музикална звезда и любимият на публиката – голям червен стол.

Греъм Нортън обича да събира в студиото си на пръв поглед несъбираеми хора. Той комбинира актьори с комици и музиканти така добре, както обигран мастър шеф би комбинирал подправки. Всеки един от гостите има актуална новина около себе си – филм, шоу, песен. А водещият води непринуден разговор със забавленченски елемент с всички. Алкохолът се сервира от самото начало. Публиката често участва. А накрая, за да е пълна веселбата, шоуто завършва с големия червен стол.

Големият червен стол

Големият червен стол
Големият червен стол

Това е черешката на тортата на „Шоуто на Греъм Нортън“. Ако случайно не сте се забавлявали с разговорите със звездите и безумните колажи от техни снимки, то столът ще отпуши този стаен хумор.

Какво предсталява той? Това е червен стол, разположен някъде из студиото, на който сядат избрани от екипа обикновени хора. Те трябва в рамките на 2 минути да разкажат забавна история от живота си. Ако историята е добра, си тръгват на два крака. Ако ли не…биват катапултирани от стола от някой от гостите в студиото или от самия Греъм.

За финал

Истината е, че „Шоуто на Греъм Нортън“ е забавно, възторжено и различно преживяване. Грехота, че някои хора още не са го гледали. Неговият 24-ти сезон тече в момента и радва целокупния британски народ. У нас имате шанс да му се насладите – с дублаж и всичко останало – по БНТ. Може да го гледате всяка неделя от 19 часа или с повторение в събота малко преди 17 часа. Повярвайте ми, няма да сбъркате! „Шоуто на Греъм Нортън“ е онзи един час, който ще ви оправи неделята. Буквално.

error