Всяко лято може да се похвали с това, че поне в телевизионно отношение доста прилича на предишното. Тоест, вероятността да бъдете разочаровани е малка.

Новото лято идва с нови или по-скоро добре забравени стари неща в тв ефира. Но промените в крайна сметка се случват бавно. Така и по телевизията у нас. Новият летен сезон бележи завръщането на едно от любимите ни кулинарни шоута …

Черешката на тортата!

Ако се вярва на формата, българинът никога няма да се умори да гледа как средно популярни хора готвят тристепенни менюта и ги споделят с други хора. И най-вероятно е така, иначе шоуто нямаше да има 506 епизода по официални данни.

Шеф Манчев, куп популярни лица, които готвят за гости и приятели се появиха в тв ефира още в началото на месеца. Може би, за да бъдат първи или за да не им се налага да се състезават с останалите кулинарни шоута, които точно приключиха.

„Неподправено настроение, люти подправки, страхотни изненади и невиждани кулинарни шедьоври ще забъркват популярни и обичани българи всяка делнична вечер”.

Това ни обещават от екипа и верни на себе си го изпълняват. Това ще се случи през най-топлите месеци от годината и ще продължи почти до средата на лятото.

13-ти сезон

В 13-тият си сезон, екипът залага на не толкова популярни лица или поне не на такива, които сме виждали да се въртят по всички възможни телевизии. Донякъде това носи облекчение и съответното забавление.

Вместо това се залага на рецепти. Защото с появата на все повече кулинарни шоута, готвенето изведнъж стана адски секси. Гурмето винаги е било такова и англичаните, и американците са го разбрали много отдавна. Хубаво е, че и ние стигнахме до тази малка, но важна истина.

От веган кухня през безалкохолни вечери и гурме десерти с малини, „Черешката на тортата” ще предложи на зрителите си повече говорене за храна и по-малко скандали от друго естество.

И въпреки, че в същината си предаването е състезание, този път това е оставено на заден план, за да може в светлината на прожекторите да влезе нейно величество добрата храна, хубавото и вкусно готвене.

Затова – готварски шапки долу!

error