Стой вкъщи и гледай сериали!

Стойте вкъщи и гледайте сериали! Даваме ви няколко чудесни заглавия, за да уплътните времето, което ще прекарате на дивана следващите няколко дни!

Нула нула нула
гледай сериали
HBO GO – Zero zero zero

Един различен поглед към света на кокаина и наркобароните. Някои наричат сериала „Нула нула нула“ европейския отговор на „Наркос“. Създаден от хората, които са направили „Гомора“, сериалът повежда зрителите из тъмния свят на световната търговия с кокаин – от производството му, през финалната му доставка, до местата за ползване. Това е пътуване през сложна система, изпълнена с насилие и жестокост, но също и умелост и въображение.

От джунглите до небостъргачите, от Мексико до Париж през екваториална Африка, Магреба и Калабрия, светът е населен с престъпници и бизнесмени, отчаяни хора и милиардери, свързани от невидимата връзка на кокаина. В тази безмилостна война за влияние всеки – от местния дилър до Кръстника, трябва да постави живота си в опасност, за да оцелее. Великолепно сниман и чудесно разказан. При това в цели осем епизода.

Гениалната приятелка
гледай сериали
HBO GO – My brilliant friend

Ако още не сте имали възможност да изгледате двата сезона на „Гениалната приятелка“, ето сега може да го направите. Базиран е на бестселър поредицата на италианката Елена Феранте. „Гениалната приятелка“ проследява пътя на две момичета по прашните улици на стар Неапол. Когато най-важната приятелка в живота ѝ Лила изчезва безследно, Елена Греко започва да разказва за тяхното приятелство.

Двете се познават от първи клас, някъде през 1950 година. Историята на 60-годишното им приятелство се развива на фона на опасни промени и обхваща почти целия им живот. Прзе сватби, караници, раздели и други важни събития в живота Лила и Елена се търсят и намират.

https://youtu.be/BWqkUFyHkXk

Двата сезона следват неотлъчно книгите на Феранте и са превъзходна адаптация на романите й, като в основната част от екипа, който работи по сериала е Паоло Сорентино. „Гениалната приятелка“ е история за порасването, женската идентичност, важните избори и приятелствата като цяло. Във всички епизоди Елена се опитва да разбули мистерията около гениалната Лила – най-добрата ѝ приятелка и най-страшният ѝ враг.

Убийства във Валхала
Netflix – The Valhalla Murders

Една от най-новите европейски продукции на Netflix идва от студените полета на Исландия. Ако сте почитатели на сериали като „Мостът“ и „Убийството“, то със сигурност не трябва да пропускате и този. Възрастен мъж, който се занимава с дребно мошенничество бива убит една вечер пред местен бар в покрайнините на Рейкявик. Ден по-късно е убит виден общественик.

https://youtu.be/mKwJoo0kItA

Общо между двамата на пръв поглед няма, освен че са изкормени жестоко и очите им са премахнати. Детектив от полицията в Рейкявик и неин колега от Осло обединяват сили, за да разберат кой е убиецът и защо е набелязал на пръв поглед несъвместими жертви.

Netflix – The Valhalla Murders

Исландия и като цяло Рейкявик се гордее с ниските си числа на престъпност и липсата на серийни убийства. Именно затова случаят предизвиква голям медиен интерес. В рамките на 8 динамични и задъхани епизода детективи Ката и Арнар, разплитат случая, който се оказва свързан с дом за момчета от 70-те години и едно потулено убийство. Нека исландския език не ви спира.

Ако сте почитатели на жанра, то „Убийства във Валхала“ ще ви хареса много.

Западен свят
HBO GO – Westworld

Може би един от най-чаканите завръщания на сериал за този сезон. „Западен свят“. Дело е на продуцентите Лиса Джой, Джонатан Нолан и Джей Джей Ейбрамс. Вдъхновен и донякъде базиран на едноименния филм на Майкъл Крайтън от 1973 година със същото име. „Западен свят“ е атракционен парк, който е населен с роботи, чиято мисия е да пресъздадат атмосферата на Дивия Запад по възможно най-опасния начин и да дадат на посетителите нужното забавление.

„Западен свят“ е място, в което човекът е господар и може да прави с машините каквото си поиска. И той го прави. За да пресъздаде по-вярно атомсферата на Дивия Запад с неговите улични престрелки, опушени барове и опасна любов, паркът е населен с роботи, които са способни да изпитват силни страсти, да бъдат съпричастни, но и да убиват безмилостно. Посетителите се забавляват с тази разходка в миналото, докато един ден нещата неочаквано не излизат от обичайното русло.

https://youtu.be/pDJbFA32_QY

След няколко кървави инцидента става ясно, че роботите са се откъснали от контрола на хората от командния център и са завзели парка. Целта им е проста и жестока – никой да не си тръгне жив оттам. Третият сезон изнася действието от познатия парк и го пренася по улиците и реалния живот, където машините, разбира се, взимат превес. Третият сезон на „Западен свят“ вече тече и ще приключи на 3 май, а останалите два, както и епизодите на този, може да откриете на HBO GO.

Космос: Възможни светове
COSMOS: POSSIBLE WORLDS premieres March 9, 2020 on National Geographic. (National Geographic/Cosmos Studios)

За всички почитатели на науката препоръчваме подновената поредица „Космос“ с един от най-харизматичните и добре говорещи хора в модерната наука в момента – Нийл Деглас Тайсън. Преди много десетилетия младият Карл Сейгън седял на килима вкъщи и си мечтаел. Представял си една картина, изпълнена с момчешки мечти за космическа ера и междузвездни пътешествия.

Години по-късно, вече като учен Сейгън изживява тези мечти и ги споделя със света в предаването „Космос: лично пътуване“, запалвайки искрата на най-обичаната научна поредица в телевизионната история. Сега, 40 години след първото му представяне пред световната аудитория, това епично пътешествие достига нови приключенски висини с дългоочаквания си трети сезон „Космос: Възможни светове“, а на мястото на Карл Сейгън е Нийл Деграс Тайсън.

В безкрайното търсене на познание, най-новият сезон на поредицата отново се осланя на своя знаков, основаващ се на факти сюжет, като с лекота запознава зрителя със сложни научни понятия. Сезонът включва пътуване във времето до отминали епохи и представя непризнати научни герои, жертвали всичко в търсене на научни прозрения.

Той пренася зрителя на едно скрито място, където е възможно да се е зародил животът на Земята, в някои от изгубените светове на нашите предци и във възможните светове на нашите далечни потомци. От 29 март всяка неделя от 22 часа по National Geographic „Космос“ ще отведе най-големите любители на науката на невероятни места.

Заговорът срещу Америка
HBO GO – Plot against America

Лимитираният сериал на НВО, базиран на едноименния роман на Филип Рот, проследява едно алтернативно развитие на американската история по време на Втората световна война, разказано през очите на едно еврейско семейство в Ню Джърси. Те наблюдават политическия възход на Чарлз Линдберг – авиатор и герой, ксенофоб и популист, който става президент и обръща Америка към фашизма.

Премиерният епизод започва с разказ за вечерта на изборите през 1940 г., когато издържалият два мандата президент Франклин Рузвелт – професионален политик, достоен за всяко демократично управление, се оказва предизвикан от един политически аутсайдер. Линдберг е набрал популярност, благодарение на соло полета си над Атлантическия океан 13 години по-рано.

В умовете на много американци той е един от героите на страната. Нещата бързо придобиват неприятни краски. Романът още не е преведен на български, но за сметка на това може да гледате този чудесен и напластен политически сериал. Шестте епизода на този мини сериал може да откриете на HBO GO.

Не съм окей с това
Netflix – I am not okay with this

Най-новото тийн шоу на Netflix доста успешно покрива два популярни жанра – драма и супергерои. „Не съм окей с това“ смесва двете и доставя динамичен, различен и доста интересен сериал, чийто финал е провокативен и някак изненадващ. Запознайте се със Сидни – тя е тийнейджър в малък забит град.

https://youtu.be/M9vp9lhZiqU

Сидни не е специална с нищо, както самата тя казва, с изключение на това, че има необуздан гняв. Сидни се ядосва на всичко, което занимава нормалните тейнейджъри. С това изключение, че когато Сидни се ядоса около нея падат вещи, животни умират и се случват други неприятни и необясними неща. Сидни просто има суперсили, които открича и пренебрегва, докато скърби за баща си, пробужда се сексуално и не знае какво ще прави в живота.

Netflix – I am not okay with this

Чудесната София Лилис застава в главната роля и води това приятно тийн пътешествие. Ако не за друго, то тя определено заслужава цялото ви внимание. Другият плюс на „Не съм окей с това“ е фактът, че епизодите са кратки и бързи. Сериалът се гледа за ден и целият е наличен в Netflix.

Призоваваме ви да си останете вкъщи и да се насладите на богатото съдържание от интересни сериали!

Коментари

Сподели
Открих писането, когато бях в гимназията. Четенето, когато бях на 5 години. Киното ме откри някъде между двете. Към тях добавяме котки, пътувания, бързо каране на коли и безобразно дърдорене. Заради последното аз и още двама мои колеги имаме подкаст за кино „Тихо, филмът започва“ в webcafe.bg. За останалите си страсти има различни платформи. Тази тук е една от тях. Надявам се да ви бъде толкова интересно, колкото и на мен.
Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *