През 2004 година Нетера започва разработването на IT проект, който обединява функциите на телевизията и възможностите за разпространение на мултимедия в Интернет, което позволява онлайн да се излъчват телевизионни канали на живо.

Нетера ТВ закупува права от българските телевизионни канали за излъчването им извън граница и разполага с лиценз от ПРОФОН за публично излъчване на музика в Интернет, като така предлага на сънародниците ни по света да гледат легално българска телевизия, музикални клипове и филми.

Поради различните часови зони, Нетера записва новините на медиите и предаванията, така че независимо къде се намират потребителите да гледат това, което желаят в удобно за тях време. През годините Нетера ТВ обогатява платформата като създава видеотека с множество музикални видеоклипове.

Клиентите вече могат да гледат цялото съдържание на своя компютър, мобилни телефони и таблети.

Потребителите използват лесна за сърфиране платформа и получават любимите си телевизионни предавания и филми с перфектно качество на картината, независимо от своето местоположение.

Eкипът от специалисти в Центъра за обслужване на клиенти са на разположение денонощно, за да отговарят на въпроси чрез Skype и чат клиенти и да помагат при възникнали проблеми.