Музика, космос и ярост завладяват киносалона през май

„Ъпсурт“ не случайно пеят: „Пролетта дойде, къде си бе, момче?“. Топлото време ни подтиква към правене на щуротии, но отговорът на въпроса 0може да е: „На кино”. Месец май е времето, в което киносалонът отваря врати за първите блокбастъри и дава старт на летните хитове.

„Джон Уик 3“ (17 май)

Те убиха кучето му, той уби тях. Те унищожиха къщата му, той – тях. Известен в средите на филмовите наемни убийци като Баба Яга, той е Джон Уик. И е тук за трети път, а Киану Рийвс се завръща, за да облече удобния костюм и да накаже лошите.

Джон Уик е в немилост и бяга, защото е поставена сума от 14 милиона долара за главата му. Извършил е убийство на територията на хотели „Континентал“, което е против правилата. Получава 60 минути преднина, а след това играта на котка и мишка започва, като след себе си оставя трупове из цял Ню Йорк.

„Към звездите“ (24 май)

Брад Пит играе астронавт аутист в тази космическа драма, която може да разведри онези, които не си падат по чудовища и пистолети.

Пит влиза в ролята на астронавта Роб Макбрайд, който достига до края на Слънчевата система, за да разбере какво се е случило с неуспешната мисия на баща му. По време на експедицията обаче разкрива мистерия, която заплашва съществуването на планетата Земя.

„Аладин“ (24 май)

Гай Ричи режисира, Уил Смит играе джин в бутилка. Нищо в този филм не трябва да ви изненадва, особено, ако сте гледали анимационната версия на Дисни. Лентата е абсолютно същата, дори песните са същите, но с истински актьори.

Аладин е бедно момче, което намира вълшебна лампа. С цел да впечатли красива принцеса, попада в полезрението на зъл везир, който иска да му вземе всичко, включително и живота. Приказност, митология, песни и специални ефекти – всичко на едно място.

„Годзила 2: Кралят на чудовищата“ (31 май)

Най-новото заглавие от сагата за „Годзила“ е продължение на филма от 2014-та, дело на нов режисьор и почти изцяло нов актьорски състав. Кайл Чандлър, Вера Фармига и Мили Боби Браун влизат в главните роли.

Годзила се изправя срещу страховитите си противници от митологията на големите, страшни влечуги – Родан, Мотра и Крал Годира. Очаква се именно този филм да подготви публиката за епичния сблъсък „Годзила срещу Конг“ през 2020-та.

„Рокетмен“ (31 май)

Режисьорът, довършил филма „Бохемска рапсодия“ – Декстър Флетчър, явно има изразен интерес към музикални истории на истински звезди. След Queen, той се заема със сър Елтън Джон. „Рокетмен“ е кръстен на едноименна песен на британската звезда.

Той проследява живота на брилянтния музикант от обикновено момче на име Реджиналд Кенет Дуайт, който се в превръща в мега звездата Елтън Джон. Тарън Еджъртън влиза в ролята на сър Елтън, а компания му правят Ричард Мадън и Брайс Далъс Хауърд.

Коментари

Сподели
Открих писането, когато бях в гимназията. Четенето, когато бях на 5 години. Киното ме откри някъде между двете. Към тях добавяме котки, пътувания, бързо каране на коли и безобразно дърдорене. Заради последното аз и още двама мои колеги имаме подкаст за кино „Тихо, филмът започва“ в webcafe.bg. За останалите си страсти има различни платформи. Тази тук е една от тях. Надявам се да ви бъде толкова интересно, колкото и на мен.
Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *