Голямото завръщане на „Гласът на България“

След като миналата година произведоха чудесен победител (Ния Петрова), нещо което рядко се случва на такъв тип формати, „Гласът на България” се завърна.

Голямото завръщане на "Гласът на България"

Какво да очакваме от новия сезон?

Конкуренцията в новия сезон на световния музикален формат ще бъде още по-оспорвана. Това ще стане благодарение на свежото попълнение в звездния отбор – една от най-успешните и награждавани поп изпълнителки у нас в момента – Михаела Филева.

Голямото завръщане на "Гласът на България"

Тя има опит не само в пеенето, но и в преценяването на таланти. Михаела се включва в битката за победата, която през последните два сезона грабва Иван Лечев.

Освен това новият сезон идва и с обновен регламент, който ще подсилва конкуренцията. За нажежаване на обстановката са включени и допълнителни елементи във всеки етап от надпреварата. А тя е за заветните 50 000 лева и още по-важното – титлата „Глас на България“.

Ето какви са част от новостите. По време на кастингите на тъмно, в допълнение към добре познатия червен бутон, пред Камелия, Михаела, Графа и Иван Лечев са разположени и допълнителни блок бутони. На тях са изписани имената на другите треньори. И с тяхна помощ всеки от треньорите има възможност да блокира по веднъж колегите си. Това ги лишава от възможността да спечелят желан участник за отбора си.

Битката за таланти ще бъде още по-ожесточена и във втория етап от шоуто – вокалните двубои. Тогава четиримата треньори ще имат право само на една кражба на участник от друг отбор.

Голямото завръщане на "Гласът на България"

Шоуто ще изненадва и с още новости. Така наречените „нокаути“ ще позволяват на треньорите да изберат тримата най-добри участници, с които да влязат във финалната битка за голямата награда на концертите на живо.

Малко история на The Voice

Новите добавки в родното шоу идват по пример на същите в оригиналния формат, който се прави вече 15 сезона. Само ден след датата на стартa на „Гласът на България”, The Voice USA стартира своя 16 сезон. Негово основно звено и движеща сила са музикантите Адам Драйвър и Блейк Шелтън, които седят на столовете на учители от самото начало. Като техни партньори през годините са се сменяли най-различни имена от световната музикална сцена. Като Гуен Стефани, с която Блейк се запознава именно там и двамата стават двойка, Майли Сайръс, Алиша Кийс, Фарел Уилямс и още, и още…

Ако никога до този момент не сте имали възможност да гледате американската и оригинална версия на The Voice, то съветът ми би бил да го направите час по-скоро. Освен чудесна музика и напрегнато състезание, ще може да се насладите и на готина реалити драматургия. Колкото и странно да ви звучи това в момента.

Подобно на американските си колеги The Voice стартира и в Англия, където вече 8 сезона, на един от червените столове гордо седи сър Том Джоунс. Освен това франчайзът има свои версии в Холандия, Германия, Португалия, Гърци и дори Виетнам. Негови подверсии също почват да се появяват, като The Voice kids, например.

О, да, в този формат има бъдеще и много забавление.

Да се върнем у нас обаче…

Голямото завръщане на "Гласът на България"

„Гласът на България“ вече стартира в ефира на bTV миналата неделя. Като освен с обновен регламент и Михаела Филева, форматът ще изнанеда зрителите си и с ексклузивно дигитално съдържание.

Всяка неделя в 20 часа ще имате възможност да следите отблизо завладяващите гласове на талантите, вълнуващите лични истории и оспорваната битка между треньорите. Водещи отново са хип-хоп дуото Pavell & Venci Venc’.

Ние сме в очакване на следващите епизоди. А вие?

Коментари

Сподели
Открих писането, когато бях в гимназията. Четенето, когато бях на 5 години. Киното ме откри някъде между двете. Към тях добавяме котки, пътувания, бързо каране на коли и безобразно дърдорене. Заради последното аз и още двама мои колеги имаме подкаст за кино „Тихо, филмът започва“ в webcafe.bg. За останалите си страсти има различни платформи. Тази тук е една от тях. Надявам се да ви бъде толкова интересно, колкото и на мен.
Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *