Запознайте се с 9 успели българи, осмелили се да говорят за своите несполуки през 2021

Georgi Vyanev Georgi Vyanev

От този месец Neterra.TV+ дава безплатен достъп до цялото съдържание от българското издание на популярния в цял свят формат Вечери на провала. Съдържанието ще е достъпно както от територията на България, така и за българите по света.

За Вечери на провала

Вечери на провала е глобално движение, което се провежда в над 300 града по света. Всеки месец няколко души се осмеляват да се изправят на сцената на Вечери на провала и да споделят своите собствени професионални „несполуки“. Истории за бизнес, който се срива, споразумения за партньорства, които се провалят, продукти, които никога не виждат бял свят, и уроците, научени от тях!

Вижте повече за лекторите от формата през 2021 година и техните истории.

Издание от 13 юли 2021 | vol. 26

Мартин Кадинов се увлича от дете по видео игрите и дигиталните забавления, а кариерата му в сферата на електронните спортове започва като професионален състезател Warcraft 3, където се нарежда сред най-добрите в света /2003-2004 г./.

През последните 20 години Мартин Кадинов се посвещава на развитието на гейминг културата и електронните спортове в България. Той работи систематично за популяризиране на игрите и оборване на митовете за вредите от тях.

През 2003 г. основава български франчайз на световния пионер и лидер в сферата на електронните спортове – ESL, а от 2014 г. поема позиция в компанията като мениджър за Югоизточна Европа и отговаря за регион от 14 държави с общо население от 80 млн. човека.

Съосновател на българската Фестивална Асоциация, в чийто управителен съвет е до 2014 година.

През 2020 Мартин създава и е управляващ партньор в TDB Play – компания с фокус развитие на проекти в сферата на видео игрите, електронните спортове и “geek” културата, и с дейност в България и Югоизточна Европа. Баща е на 14-годишен син, който, без изненада за никого, има афинитет към видео игрите.

„Колко малки fuck-up-а правят един голям такъв? Или за това как себерефлексията може да бъде впрегната като градивна сила“.

 

Издание от 10 август 2021 | vol. 27

Йордан Дъбов е кафе експерт, създател на първата българска пекарна за специални кафета Dabov Specialty coffee, фокусирана върху високото качество на продукта.

Йордан Дъбов е професионален дегустатор на кафе и единственият български член на журито на най-престижния международен конкурс за специално кафе – Cup of Excelence, както и на много други национални конкурси в различни държави по света. Ежегодно той оценява кафетата на над 10 държави производителки. Дегустаторската му експертност му позволява да избира между най-добрите кафета в цял свят и съответно да закупи количества от тях и донесе в България.

Този път обаче Йордан ще говори за чай и какви са били уроците, научени от един доста продуктивен Fuckup.

Мартин Димитров – основател на „NITRAM“

Мартин оре на неблагодарната нива на рекламата вече почти 20 години. За този период има над 100 награди за работата си, което означава едно — че има много повече провали. Нощта няма да е достатъчна, за да разкаже за всичките, затова той е избрал да говори за тези поражения, които са му помогнали да стане по-добър.

 

Издание от 14 септември 2021 | vol.28

Невен Дилков – предприемач, пионер в интернет индустрията и основател на групата компании Нетера, предоставящи телеком услуги и глобална свързаност. Той е първият българин, председателстващ престижната европейска асоциация на алтернативните телекоми – ЕСТА.

Невен е отдаден на насърчаването на предприемачеството и стартирането на нови бизнес идеи. Той е ментор в Launchub и редовно споделя тази си страст пред студенти, млади хора и представители на бизнеса. Голям поддръжник на неутралността и прозрачността в бизнеса и управлението. Има непрестанни и разнообразни спортни интереси – каране на каяк в бързи води, даже и по Околовръстното на София.

Предприемаческият му дух го е водил до много успехи и провали, но в това издание ще сподели как един чудесно замислен, плануван, бленуван международен бизнес с голям потенциал може да се сгромоляса и да отвори нуждата за… ново начало.

Теа Кусева – амбициозна, изобретателна и с големи професионални мечти. Теа обича не само да постига целите си, но и да надхвърля очакванията.

На 18-годишна възраст заминава за Лондон и прекарва 3,5 години, изучавайки International Event Management – специалност, за която е отличена като „Най -добър студент във випуска си“ при завършването си. Съосновател е на студио за създаване на събития, базирано в Лондон. Сред събитията, които организира фирмата, са и най-големите конференции в света за Microsoft Excel и финансово моделиране.

Извън работата Теа обича да спортува, като за тичането в парка казва, че е сред най-добрите начини да се справя със стреса на работното място.

А това, за което Теа ще ни говори е:

– Как не се възползвах от опита ми в Google и Apple?

– И защо никога не трябва да си мислим, че ако си успял веднъж, ще си успешен винаги?

Андрей Арнаудов един от основателите и ръководителите на една от най-големите телевизионни компании в България с 20-годишна история. От 2015 г. са водещ и продуцент на риалити на най-популярното предаване в родния ефир „Фермата“.

През 2016-а основават  неправителствена организация – „ДНК – Движение за национална кауза“, обединяваща популярни лица от различни сфери на обществения живот, за които борбата с демографската криза е лична кауза и житейска мисия.

От 2020-а година стартира проектът  BULGARIA WANTS YOU, който цели да привлече българи от чужбина обратно у нас, но и да задържи тези, които са тук, като предлага възможности за работа и информация за живота в различните региони на страната.

 

Издание от 12 октомври 2021 | vol 29.

Светла Лесова e предприемач-ентусиаст, бивш корпоративен играч, майка на 3 деца и собственик на честните натурални напитки VIDAS. Преди да създаде VIDAS, близо 5 години Светла управлява българското дружество на световния лидер в производството на шоколад и бисквити Mondelez International. В същата компания е била директор „Продажби и стратегии“ за Източна Европа, Близкия Изток и Африка с отговорности в 90 държави. В продължение на близо десет години тя работи в друг мултинационален производител на потребителски стоки – Procter & Gamble, където първоначално отговаря за марки като Gillette и Braun, а през 2010 г. става и управител на „Проктър и Гембъл България”.

Целият този опит в корпоративния свят Светла решава да приложи, за да създаде собствен продукт, в който влага цялото си сърце и душа, и… всичките семейни спестявания. Стартът на предприемачеството изглежда обещаващ до март 2020 г. когато всичко се обърква. И точно когато си мисли, че е изпитала всички възможни трудности по създаването на новия продукт и няма какво повече да се прецака, идва грандиозният Fuck Up.

Борис Христов е основателят на бутикова презентационна агенция 356labs и най-голямата конференция в света на презентационните умения – Present to Succeed. Изнасял е лекции в над 30 държави по света на теми, свързани със сторителинг, слайд дизайн и много други. Той и екипът му работят за много от големите световни брандове като Uber, Mastercard, Pernod Ricard, като им помагат с цялостното изграждане и изнасяне на важните за тях презентации, а отскоро, след международния успех на тяхната конференция, са доверен партньор и за създаването на виртуални и хибридни събития и конференции.

„Създаването на най-голямата конференция за една индустрия няма как да бъде лесна задача. Като такава, тя идва и с доста грешки, които аз и екипът ни допуснахме. Кои са някои от тях и уроците, които научихме, ще споделя с вас oт сцената на Fuckup Nights Sofia.“

Георги Къдрев – управител на Imagga Technologies и изпълнителен директор на Kelvin Health. Още от дете се увлича по програмирането, анализ на обработка на изображения и вече над дванадесет години се занимава с технологично предприемачество. Самият Георги е отличен и като един от „30 под 30“ от Forbes България за 2013 г.

През 2008 г., буквално от дивана вкъщи, Георги започва проекта Imagga, който впоследствие израства до компания – технологичен лидер в областта на разпознаване на изображения на базата на изкуствен интелект в световен мащаб. Призната е за „Глобален иноватор в областта анализ на изображения“ за 2016 г. и от IDC.

Да започнеш с ентусиазъм е едно, но да успееш да реализираш стартиращия си проект е съвсем друго. Какви са били предизвикателствата пред една стартираща компания, та макар и със супер добър продукт, ще разберем от Георги Къдрев на 12.10 от сцената на Fuckup Nights Sofia.

Гледайте изданието от 2021 година ТУК

Коментари

Сподели
Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *