СъбитияЗапознайте се с 9 успели българи, осмелили се да говорят за своите несполуки през 2021

Georgi Vyanev26.07.20223 min
https://blog.neterra.tv/wp-content/uploads/2022/07/fun-2021-1280x720-1.jpg

От този месец Neterra.TV+ дава безплатен достъп до цялото съдържание от българското издание на популярния в цял свят формат Вечери на провала. Съдържанието ще е достъпно както от територията на България, така и за българите по света.

За Вечери на провала

Вечери на провала е глобално движение, което се провежда в над 300 града по света. Всеки месец няколко души се осмеляват да се изправят на сцената на Вечери на провала и да споделят своите собствени професионални „несполуки“. Истории за бизнес, който се срива, споразумения за партньорства, които се провалят, продукти, които никога не виждат бял свят, и уроците, научени от тях!

Вижте повече за лекторите от формата през 2021 година и техните истории.

Издание от 13 юли 2021 | vol. 26

Мартин Кадинов се увлича от дете по видео игрите и дигиталните забавления, а кариерата му в сферата на електронните спортове започва като професионален състезател Warcraft 3, където се нарежда сред най-добрите в света /2003-2004 г./.

През последните 20 години Мартин Кадинов се посвещава на развитието на гейминг културата и електронните спортове в България. Той работи систематично за популяризиране на игрите и оборване на митовете за вредите от тях.

През 2003 г. основава български франчайз на световния пионер и лидер в сферата на електронните спортове – ESL, а от 2014 г. поема позиция в компанията като мениджър за Югоизточна Европа и отговаря за регион от 14 държави с общо население от 80 млн. човека.

Съосновател на българската Фестивална Асоциация, в чийто управителен съвет е до 2014 година.

През 2020 Мартин създава и е управляващ партньор в TDB Play – компания с фокус развитие на проекти в сферата на видео игрите, електронните спортове и “geek” културата, и с дейност в България и Югоизточна Европа. Баща е на 14-годишен син, който, без изненада за никого, има афинитет към видео игрите.

„Колко малки fuck-up-а правят един голям такъв? Или за това как себерефлексията може да бъде впрегната като градивна сила“.

 

Издание от 10 август 2021 | vol. 27

Йордан Дъбов е кафе експерт, създател на първата българска пекарна за специални кафета Dabov Specialty coffee, фокусирана върху високото качество на продукта.

Йордан Дъбов е професионален дегустатор на кафе и единственият български член на журито на най-престижния международен конкурс за специално кафе – Cup of Excelence, както и на много други национални конкурси в различни държави по света. Ежегодно той оценява кафетата на над 10 държави производителки. Дегустаторската му експертност му позволява да избира между най-добрите кафета в цял свят и съответно да закупи количества от тях и донесе в България.

Този път обаче Йордан ще говори за чай и какви са били уроците, научени от един доста продуктивен Fuckup.

Мартин Димитров – основател на „NITRAM“

Мартин оре на неблагодарната нива на рекламата вече почти 20 години. За този период има над 100 награди за работата си, което означава едно — че има много повече провали. Нощта няма да е достатъчна, за да разкаже за всичките, затова той е избрал да говори за тези поражения, които са му помогнали да стане по-добър.

 

Издание от 14 септември 2021 | vol.28

Невен Дилков – предприемач, пионер в интернет индустрията и основател на групата компании Нетера, предоставящи телеком услуги и глобална свързаност. Той е първият българин, председателстващ престижната европейска асоциация на алтернативните телекоми – ЕСТА.

Невен е отдаден на насърчаването на предприемачеството и стартирането на нови бизнес идеи. Той е ментор в Launchub и редовно споделя тази си страст пред студенти, млади хора и представители на бизнеса. Голям поддръжник на неутралността и прозрачността в бизнеса и управлението. Има непрестанни и разнообразни спортни интереси – каране на каяк в бързи води, даже и по Околовръстното на София.

Предприемаческият му дух го е водил до много успехи и провали, но в това издание ще сподели как един чудесно замислен, плануван, бленуван международен бизнес с голям потенциал може да се сгромоляса и да отвори нуждата за… ново начало.

Теа Кусева – амбициозна, изобретателна и с големи професионални мечти. Теа обича не само да постига целите си, но и да надхвърля очакванията.

На 18-годишна възраст заминава за Лондон и прекарва 3,5 години, изучавайки International Event Management – специалност, за която е отличена като „Най -добър студент във випуска си“ при завършването си. Съосновател е на студио за създаване на събития, базирано в Лондон. Сред събитията, които организира фирмата, са и най-големите конференции в света за Microsoft Excel и финансово моделиране.

Извън работата Теа обича да спортува, като за тичането в парка казва, че е сред най-добрите начини да се справя със стреса на работното място.

А това, за което Теа ще ни говори е:

– Как не се възползвах от опита ми в Google и Apple?

– И защо никога не трябва да си мислим, че ако си успял веднъж, ще си успешен винаги?

Андрей Арнаудов един от основателите и ръководителите на една от най-големите телевизионни компании в България с 20-годишна история. От 2015 г. са водещ и продуцент на риалити на най-популярното предаване в родния ефир „Фермата“.

През 2016-а основават  неправителствена организация – „ДНК – Движение за национална кауза“, обединяваща популярни лица от различни сфери на обществения живот, за които борбата с демографската криза е лична кауза и житейска мисия.

От 2020-а година стартира проектът  BULGARIA WANTS YOU, който цели да привлече българи от чужбина обратно у нас, но и да задържи тези, които са тук, като предлага възможности за работа и информация за живота в различните региони на страната.

 

Издание от 12 октомври 2021 | vol 29.

Светла Лесова e предприемач-ентусиаст, бивш корпоративен играч, майка на 3 деца и собственик на честните натурални напитки VIDAS. Преди да създаде VIDAS, близо 5 години Светла управлява българското дружество на световния лидер в производството на шоколад и бисквити Mondelez International. В същата компания е била директор „Продажби и стратегии“ за Източна Европа, Близкия Изток и Африка с отговорности в 90 държави. В продължение на близо десет години тя работи в друг мултинационален производител на потребителски стоки – Procter & Gamble, където първоначално отговаря за марки като Gillette и Braun, а през 2010 г. става и управител на „Проктър и Гембъл България”.

Целият този опит в корпоративния свят Светла решава да приложи, за да създаде собствен продукт, в който влага цялото си сърце и душа, и… всичките семейни спестявания. Стартът на предприемачеството изглежда обещаващ до март 2020 г. когато всичко се обърква. И точно когато си мисли, че е изпитала всички възможни трудности по създаването на новия продукт и няма какво повече да се прецака, идва грандиозният Fuck Up.

Борис Христов е основателят на бутикова презентационна агенция 356labs и най-голямата конференция в света на презентационните умения – Present to Succeed. Изнасял е лекции в над 30 държави по света на теми, свързани със сторителинг, слайд дизайн и много други. Той и екипът му работят за много от големите световни брандове като Uber, Mastercard, Pernod Ricard, като им помагат с цялостното изграждане и изнасяне на важните за тях презентации, а отскоро, след международния успех на тяхната конференция, са доверен партньор и за създаването на виртуални и хибридни събития и конференции.

„Създаването на най-голямата конференция за една индустрия няма как да бъде лесна задача. Като такава, тя идва и с доста грешки, които аз и екипът ни допуснахме. Кои са някои от тях и уроците, които научихме, ще споделя с вас oт сцената на Fuckup Nights Sofia.“

Георги Къдрев – управител на Imagga Technologies и изпълнителен директор на Kelvin Health. Още от дете се увлича по програмирането, анализ на обработка на изображения и вече над дванадесет години се занимава с технологично предприемачество. Самият Георги е отличен и като един от „30 под 30“ от Forbes България за 2013 г.

През 2008 г., буквално от дивана вкъщи, Георги започва проекта Imagga, който впоследствие израства до компания – технологичен лидер в областта на разпознаване на изображения на базата на изкуствен интелект в световен мащаб. Призната е за „Глобален иноватор в областта анализ на изображения“ за 2016 г. и от IDC.

Да започнеш с ентусиазъм е едно, но да успееш да реализираш стартиращия си проект е съвсем друго. Какви са били предизвикателствата пред една стартираща компания, та макар и със супер добър продукт, ще разберем от Георги Къдрев на 12.10 от сцената на Fuckup Nights Sofia.

Гледайте изданието от 2021 година ТУК

Коментари

Georgi Vyanev

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© Neterra.TV е за кино и телевизия. Блогът ви дава идеи кои филми да гледате. Разказва ви за световноизвестни актьори, техните кино и ТВ постижения и много други любопитни моменти. Тук ще намерите интервюта, дадени специални за блога на Neterra.TV, както и да слушате ТВ и кино подкаст продукции. Освен това блогът ви разкрива кои са най-новите български ТВ продукции, филми и кино фестивали в платформите на Neterra.TV и Neterra.TV+.

Контакти

Посетете ни

neterra.tv logo

Neterra.TV © 2023