“Викингите” – скандинавски герои и много кръв

Ако до този момент не сте попадали на сериала „Викингите“ или Vikings, дело на History Channel, то може да поправите грешката бързо. В момента може да гледате третия сезон по БНТ. Това е само предложение, разбира се.

Какво са „Викингите“?

Най-общо казано, това е една от големите продукции, които имат за цел да задоволят глада за историческа драма с елементи на фентъзи. Последното си стана тенденция при телевизионния зрител след появата на Game of Thrones.

Началните епизоди на „Викинги“ запращат зрителите директно в бруталния свят на скандинавския воин Рагнар Лодброк, неговата свита от подчинени и враговете му. С всеки следващ епизод действието става все по-наситено със случки, все по-кърваво и все по-заплетено. В този ред на мисли, ако не обичате бруталности, плашите се от кръв и имате проблем с отсечените глави, то „Викинги“ не е за вас. Ще трябва да си намерите друго забавление.

Започнал като сериал, който може да продължи само 1 сезон, “Викинги” натрупва огромна фен база по света. Днес се радва на международен успех и заклети феноне, включително и у нас. Нека да припомним, че две от основните актриси от сериала – сестрите, изпълняващи ролите на Хелга и Торви, бяха сред основните гости и акценти на тазгодишното издание на Aniventure Comic Con 2018.

С днешна дата сериалът има направени и излъчени общо 5 сезона и шести на път. За съжаление или радост, БНТ са стигнали едва до 3-ти сезон.

Сезон 3

При наличието на онлайн стрийминг и какви ли не платформи, излъчването на актуален сериал със сезони назад е нож с две остриета. От една страна – кой ще гледа, ако излъчваш нещо толкова неактуално? От друга обаче, хората искат да си припомнят неща, които обичат, и ако твоите зрители са такива, си ударил джакпота. Така че БНТ излъчва „Викингите“ сезон 3 за всеки, който иска да си го припомни. Ако пък сте от тези хора, които са страняли от сериала досега, тук ще имате възможност да наваксате бързо.

Ето и какво сте изпуснали:

В първите два сезона сериалът запознава зрителите с легендарния скандинавски герой Рагнар Лодброк. Той търпи трансформация от обикновен фермер до обявяването му за крал. Действието се развива през VIII век. В трети сезон набезите на Рагнар и воините му в земите на Британия продължават. Вече обаче има и други замесени страни, включително и негова бивша любовница. Сезонът е сниман в зелена и тучна Ирландия. На фона на красивата природа се случват зрелищни битки, има доста кръв, която „цапа“ пейзажа и, разбира се, великолепни кадри.

Любопитни факти

Майкъл Хирст е създателят на поредицата. Той не веднъж е споделял, че се гордее от факта, че заедно с екипа си успяват да пресъздадат вярна с оригинала картина. Както и, че успяват да разкажат по съвършен начин за света на викингските племена. Това не е чак толкова трудно, при условие че сериалът има бюджет от 40 милиона долара.

Така че, в света на стримийнга и History Channel “Викингите” се подготвят за своя 6-ти сезон, който е планиран да се излъчи догодина. През това време БНТ излъчва сезон 3 от края на ноември, с епизоди от понеделник до сряда вечер. Така че, не сте изпуснали много. „Викингите“ ви чакат вечер от 23:30 часа.

Коментари

Сподели
Открих писането, когато бях в гимназията. Четенето, когато бях на 5 години. Киното ме откри някъде между двете. Към тях добавяме котки, пътувания, бързо каране на коли и безобразно дърдорене. Заради последното аз и още двама мои колеги имаме подкаст за кино „Тихо, филмът започва“ в webcafe.bg. За останалите си страсти има различни платформи. Тази тук е една от тях. Надявам се да ви бъде толкова интересно, колкото и на мен.
Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *