Световното кино, което идва в дома ви

Когато човек не може да отиде на кино, то киното идва при него. Ако не знаете, нека да ви кажем, че може да гледате филми от световното кино в селекцията на NeterraTV+.

Направили сме специална селекция от тях и ви препоръчваме най-добрите.

Лейди Макбет

Форънс Пю, която познавате от „Малки жени“, „Мидсомар“ и сериала The Little Drummer Girl, дебютира в голямото независимо кино с тази костюмна драма. Тя играе Катрин – млада жена, нещастно женена за по-възрастен мъж.

Животът на Катрин се променя, когато тя започва любовна авантура с по-млад работник. Името на филма не е случайно. Катрин е същинска лейди Макбет, изпънена с подмолни планове и злоба, тъй като се чуства предадена и прокудена.

Продадена от баща си за парче земя и повечко пари. Театралният режисьор Уилям Олдройд адаптира романа на Николай Лесков – „Лейди Макбет от район Мценск“ и прави камерна история за отмъщението и едно лошо момиче.

Да обичаш Винсънт

Филмът на Дорота Кобела и Хю Уелчман, който разказва за живота на величествения Винсент ван Гог, използвайки негови рисунки, дебютира у нас на Киномания 2017-а. Ако тогава сте го изпуснали, то имате възможност да го видите сега в Neterra.TV+ в селекцията от световно кино.

Световно кино

Над 62 000 маслени рисунки оживяват на екрана в историята за живота и смъртта на Винсент ван Гог. Вдъхновени от писмо, написано от Ван Гог в седмицата преди смъртта му. В него той отбелязва, че „не можем да се изразяваме иначе, освен чрез картините си”.

Отличеният с „Оскар” аниматор Хю Уелчман и полската художника Дорота Кобела, решават да създадат филм, правейки точно това. Ангажират армия от художници от цяла Европа, включително и българката Елизабет Христова, всеки от които бива обучен в стила на холандския гений. Разказват неговата история, както той би го сторил чрез картините си.

Отвличането на господин Хайнекен

Антъни Хопкинс, Сам Уорингтън и Джим Стърджис играят в този филм, базиран на истирнска история. За реалното отвличане на един от най-известните производители на бира в света.

Филмът, дело на режисьора Даниел Алфредсон, е втори опит за екранизация на историята за отвличането на прочутия бирен магнат Алфред „Фреди“ Хайнекен, за чиито откуп през 1983 година е платена колосалната сума от 35 милиона холандси гулдена (в наше време – близо 16 милиона евро). Историята е представена от името на похитителите, а мистър Хайнекен е изигран от сър Антъни Хопкинс.

Голямото плискане

Италианецът Лука Гуаданино прави втория си филм на английски, след „Аз съм любовта“, отново работейки с Тилда Суинтън. „Голямото плискане“ разказва за двойка – Мариан и Пол, които прекарват ваканцията си на малък отдалечен остров в Италия. Мариан, която е рокзвезда, се възстановява от операция на гърлото. Всичко е мирно и спокойно.

световно кино

Докато не се появява техен приятел – бивше гадже на Мариан – с похотливата си дъщеря. Филмът е адаптация на френската класика „Басейнът“ от 1969-а с Роми Шнайдер и Ален Делон.

Човек е способен на всичко и Ален Паж, автор на оригиналната история на „Басейнът“ и съответно – на „Голямото плискане“, знае това най-добре. И по-важното, знае как да го използва, за да разкаже интересната и леко плашеща история за група хора, събрани на едно място, които искат да се унищожат един друг, но вместо това похапват, пийват и се смеят. Като аристократи на война.

Чърчил

2017-а беше годината на Уинстън Чърчил, безспорно. В нея се появиха не един, а два филма на един от най-известните политици в модерната история. Сигурно сте гледали „Най-мрачният час“ с Гари Олдман, филмът, който му донесе първи „Оскар“. Значи е време на видите „Чарчил“ с Брайън Кокс в главната роля.

https://youtu.be/sVOzMZ4IrMA

Действието на „Чърчил” се развива непосредствено преди десанта в Нормандия през 1944 година. Едно от най-големите предизвикателства пред силите на Съюзниците е самият Чърчил, който се страхува, че катастрофалните събития от Галиполи през 1915-та. Тогава загиват над 500 хил. войници, могат да се повторят отново. Напрегнат и любопитен, независимо дали сте почитатели на историята и историческите драми или не.

Всички заглавия от селекцията световно кино може да гледате онлайн в платформата Neterra.TV+

Коментари

Сподели
Открих писането, когато бях в гимназията. Четенето, когато бях на 5 години. Киното ме откри някъде между двете. Към тях добавяме котки, пътувания, бързо каране на коли и безобразно дърдорене. Заради последното аз и още двама мои колеги имаме подкаст за кино „Тихо, филмът започва“ в webcafe.bg. За останалите си страсти има различни платформи. Тази тук е една от тях. Надявам се да ви бъде толкова интересно, колкото и на мен.
Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Най-четените

Последвай ни