Топ 5 в стила на Тарантино

Куентин Тарантино е режисьор, сценарист, актьор и продуцент с уникалeн стил. Той е известен с голямата доза насилие на екрана, огромните количества кръв, дългите бойни сцени и едни от най-чудесните саундтраци в кино индустрията.

В началото на лятото ще се появи неговият 9-ти филм – „Имало едно време в Холивуд”. По този повод правим поклон пред маестро Тарантино като поглеждаме назад към творчеството му, за да селектираме пет шедьовъра.

Криминале

Тарантино става част от новаторите в Холивуд, именно с този кървав и безобразно добър филм. Който не е гледал „Криминале“, не знае нищо и трябва да бъде наказан в ъгъла.

90-те са най-силните години на Тарантино, а шантавата му криминална история е неговият бисер. Не, няма да ви разказваме сюжета, как може да не сте го гледали!?

Глутница кучета

Годината е 1992-ра и благодарение на фестивала Sundance светът научава за Куентин Тарантино. На 21 януари киното се запознава с „Глутница кучета“, чиято първа силна сцена се открива в закусвалня, с разговор за Мадона.

В рамките на час и половина Тарантино пълни екрана с кръв и расистки шеги, обиди към жените, псувни и още кръв. Някъде между всички тези неща има и един злощастен обир на диаманти. Да, „Глутница кучета“ прави Тарантино рокзвезда.

Убий Бил 1 и 2

Легендите разказват, че идеята за кървавия епос на отмъщението, разделен в две части, хрумва на Тарантино и Ума Търман по време на снимките на „Криминале”. Минават 10 години, докато двамата го осъществят и пуснат на голям екран.

Имитиращ азиатските екшън филм, „Убий Бил” е великолепна история за отмъщението на една жена към мъж. Пълен е с персонажи, които са разпознаваеми и ярки. Този филм ще ви достави огромно удоволствие, въпреки че е цели 4 часа.

Гадни копилета

Анти нацистският епос на Тарантино е първият филм от трилогията му за омразата и отмъщението и с цели 8 наминации за „Оскар”. Освен всичко това, „Гадни копилета” ражда един от най-харизматичните злодеи за последните години – полковник Ханс Ланда.

„Знам на какви подвизи са способни хората, когато изоставят достойнството си.“

Злото никога не е било толкова ярко. Ловецът на евреи, полковник Ханс Ланда, освен всичко друго, е и забавен. Куентин Тарантино лично избира австрийския актьор Кристоф Валц да изиграе интелигентния, жесток нацист, полиглот от СС, който с тази роля спечели „Оскар“.
Джанго без окови

Класически уестърн, който беше показан за първи път през 2012 г. Тарантино е сценарист и режисьор. Историята ни отвежда в северноамериканския Юг две години преди Гражданската война. Запознава ни с роб (носителят на Оскар Джейми Фокс), когото съдбата среща с немския ловец на глави д-р Кинг Шулц (отличеният с Оскар Кристоф Валц).

Шулц е по следите на братята Бритъл и само Джанго може да го отведе до тях. Шулц придобива Джанго с обещанието да го освободи след залавянето на братята – живи или мъртви …

Коментари

Сподели
Открих писането, когато бях в гимназията. Четенето, когато бях на 5 години. Киното ме откри някъде между двете. Към тях добавяме котки, пътувания, бързо каране на коли и безобразно дърдорене. Заради последното аз и още двама мои колеги имаме подкаст за кино „Тихо, филмът започва“ в webcafe.bg. За останалите си страсти има различни платформи. Тази тук е една от тях. Надявам се да ви бъде толкова интересно, колкото и на мен.
Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *