Дебютантът Татяна Попова за първия си роман „Чуй щурците“

„Чуй щурците“ е дебютният роман на Татяна Попова. Тя спечели тазгодишния национален литературен конкурс, организиран за 9-а поредна година от издателство “Хермес“.

Татяна е на 28 години и е учител по български език и литература. Нейният първи роман излезе в навечерието на 24-ти май и макар успехът наскоро да споходи младата жена, тя скромно признава, че мечтите й са свързани както с писане, така и с продължаване на учителската професия.

„Чуй щурците“ e трилър, който проследява сблъсък между учители и ученици, изневери и тайни връзки в дебрите на тъмния интернет. Проблеми, за които рядко се говори, но са често срещани сред тийнейджърите.

Веднага след премиерата на книгата, ние от Neterra.TV се срещнахме с младата писателка, за да разберем както повече за дебютa ѝ в литературата, така и за самата нея.

От 7-и до 9-и юни в Брюксел ще се проведе първият фестивал на българската книга. Всеки, който е наблизо, може да го посети и да се запознае с най-новите български заглавия. „Чуй щурците“ ще бъде представен като част от програмата и може да бъде закупен на място.

Коментари

Сподели
Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *