„Бай Иван: Филмът“ пристига онлайн

Georgi Vyanev Georgi Vyanev

За ужас на родителите, но за щастие на техните деца – „Бай Иван: Филмът“ произтекъл от забавен YouTube канал, в който момче и момиче осмиват нелепо българските нрави, се превърна във филм.

Не просто филм, а тотален бокс офис хит. За тези от вас, които не са и чували за всичко това, този текст е за вас. Ако сте пропуснали филма в кината, вече можете да го гледате и оналайн, в Neterra.TV+

Хлапета във възторг. Как започва всичко?

Прескочил директно от YouTube канала „Светът на Ванката“, двамата му основни герои – бай Иван и неговата съпруга Спаска, се пренесоха  на голям екран или както гласи слогана им – „Бай Иван отива на кино“.


Каналът „Светът на Ванката“ има близо 600 000 абонирани потребители, които със сигурност са се увеличили след излизането на филма. А героят Бай Иван и скечовете с негово участие имат минимум 1 милион гледания. Зад образите на Бай Иван и Спаска стоят Димитър Кирязов и Силвия Йорданова. Двойка в живота, двойка и на екрана. Те са автори и на сценария на филма. Другият основен двигател на филма е продуцентът и режисьор Ники Павлов с неговата компания Infinity Films. Те обединяват сили, за да направят комедия, каквато отдавна не е имало в България.

Бай Иван Филмът

Сюжетът на филма се върти изцяло около пътуването на Бай Иван и Спаска от Бургас към София. Те отиват там, за да вземат участие в телевизионно кулинарно шоу. Но всъщност пътят им до София се превръща в истинско предизвикателство, изпълнено с нелеп хумор, абсурдни събития и смахнати диалози. Част от приключенията, които ги очакват по пътя са: взимане на музикант стопаджия, екшън с неуправляема кола, кражба на колата, пътуване на стоп в камион, екшън с полицай и катастрофа.

С полуразрушена кола Бай Иван и Спаска все пак се добират до столицата, където следва откачено телевизионно шоу, драматичен обрат и още по-голяма изненада обратно в Бургас.

90 минути смях и скечове

Още тогава, през 2021-ва, когато „Бай Иван: Филмът“ излиза, идеята на Димитър Кирязов, Силвия Йорданова и на режисьора Ники Павлов е да дадат 90 минути смях и скечове на ръба на допустимото. Тяхната цел с направата на филма за Бай Иван да чуят не само стотиците хиляди фенове канала, но и да бъде видян от всеки, който тепърва ще се запознае със „Светът на Ванката“.

Хит на големия екран

Целта е постигната – „Бай Иван: Филмът“ се превръща в един от най-доходоносните български филми за последните години. Хиляди фенове на Ванката и неговата Спаска се изсипват в кината, за да се посмеят с нелепите ситуации на Бай Иван. Филмът постига целта си, независимо колко разстроена от този факт е по-интелектуалната публика.

А ето го и „Бай Иван 2“. Феновете на канала са ужасно щастливи и „Бай Иван 2“, който вече е по кината бележи почти същия успех. Все пак живеем във времето на франчайзите и продълженията на продълженията. Щеше да е странно толкова успешен, откъм финансовата си страна продукт като „Бай Иван“ да не получи свое продължение.

Бай Иван 2

Във втората част Бай Иван и компания отново се забъркват в неприятности. Историята започва с искреното желание на Бай Иван да направи романтична изненада на Спаска за годишнината им. Всичко обаче е пълен провал, който завършва с объркана изненада, сърдита съпруга, развалена кола и Бай Иван и Спаска, които са безнадеждно изгубени в гората. Оцеляването им е въпрос на време и няколко много комични ситуации. Към историята се присъединяват зъл хакер, заблуден полицай, фалшиви извънземни, както и други изненадващи образи.

Ако случайно не сте имали възможност да се смеете с „Бай Иван: Филмът“ миналата година – сега имате възможност да го направите онлайн в NeterraTV+. А след това може да видите и втората част на голям екран. Рискът е ваш, а смехът е от страна на Ванката и цялата тумба от неговите безумни приятели.

 

Коментари

Сподели
Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *