Кои са местата за отдих на известните?

Кои са местата за отдих на известните?

С големия бум на социалните мрежи сме свикнали да виждаме кристална вода, бели пясъци, вечно слънце, най-красивите гледки и прочие, от профилите на известните хора. Независимо от сезона, звездите си позволяват бягство на места, които напомнят на Рая.

Това лято не e по-различно! Oт красива Гърция до екзотични острови в Индонезия. Звездите показаха, че когато човек има възможност, той трябва да почива по най-добрия възможен начин.

Ще Ви покажем няколко вълшебни кътчета, където, ако отидете може, да срещнете известни хора. А има места, където може дори да ги заварите по пижама.

Хотел „Санта Катерина“, Amalfi Coast, Италия

Нека да започнем с това, че Амалфи е едно от най-красивите кътчета в Южна Италия. Близо на час път с кола от Неапол, Амалфи и крайбрежието, носят в себе си духа на стара Италия. На още час път по-надолу, по извитите пътища, се намира и Позитано. Затова не е учудащо, че докато бяха заедно Брад Пит и Анджелина Джоли прекарваха именно там почивките си.

Хотелът е изолиран от града, разположен точно на ръба на скалата, а всеки апартамент разполага със своя тераса и малка ботаническа градина.

Освен това предлага уединение и зашеметяваща гледка към океана, на което всяка звездна двойка би се радвала. Амалфи, както и пристанищната му част, крият малки улички в духа на стара Италия, архитектура и чудесна храна. Ех, какво повече може да иска човек …?

Fairfield Pond, Хамптънс

Простиращ се на 63 акра, домът на Айра Ренърт се смята за най-голямото имение в цяла Америка. Милиардерът, който страни от публичността, е горд собственик на най-скъпия дом в Хамптънс. 29 спални, 39 бани, огромна трапезария (с дължина 91 фута!), 5 спортни терена, игрище за боулинг и баня за $150 000.

Както виждате, този крайморски дом не пести от нищо. Местните жители били възмутени, когато открили, че на мястото не се строи хотел, SPA или религиозно светилище, а … частен дом.

Освен това в Хамптънс, имоти притежават Ричард Гиър, Дженифър Лопес, Бионсе, както и самият Харви Уайнстийн, чието семейство беше принудено да продаде имота наскоро.

CuisinArt Resort & Spa, Ангила

Ангила е малък остров в източната част на Карибско море и самоуправляваща се задморска територия на Великобритания. Включва още няколко острова, които са без постоянно население.

Освен това е топло почти целогодишно и е красиво като в Рая. А изключително известният им курорт, който предлага уединение, е разположен на брега на океана и има изчистена бяла архитектура в гръцки стил.

Не е случайно, че Бионсе и Jay Z избират именно това място за почивката си. То разполага с многобройни удобства – от обширен спа център до голф игрище. Едно от най-хубавите неща тук е храната. Мястото разполага с няколко ресторанта, които предлагат гурме ястия, като съставките и продуктите се отглеждат във фермата на хотела.

Гостите могат да се насладят на японски, италиански или средиземноморски ястия, както и да видят как някои от нещата се приготвят пред тях. Гледката, говорят очевидци, е невероятна и може да й се насладите спокойно във всяка от 98-те стаи на хотела.

„Вила Леополда“, Френската Ривиера

Тази вила е построена през 1902 г. от белгийския крал Леополд II. Въпреки, че според слуховете, е била дом на много световни знаменитости, включително Бил Гейтс, тя всъщност принадлежи на Едмънд Сафра – и все още е собственост на съпругата му Лили.

Това имение, с площ над 80 000 квадратни фута, е мебелирано с прекрасни антики и е едно от най-впечатляващите в света. В него има 19 спални, спортни терени, игрище за боулинг, многобройни кухни и трапезарии. Има дори кино зала.

На тази площ се разпростират многобройни басейни и пищни градини, за чиято перфектна поддръжка се грижат постоянно 50 градинари.

Nihi Sumba, Индонезия

Остров Сумба се намира до Индонезия и все още не е толкова популярен сред голямата туристическа вълна. Може би, защото е малък и доста скъп. Най-известният му курорт там е Нихи Сумба. Някои наричат Сумба „кътче от Рая“, а други се задоволяват просто с „най-великолепното място“.

Едно е сигурно – ако искате да почивате като звезда и може да си го позволите, отидете там. Това лято така направи цялото семейство Бекъм. Миналата година Крис Бърч купува това мястото и от обикновен хостел го превръщат в перла в короната на хотелите.

Нихи Сумба две поредни години е избиран за хотел на годината. Разположен на западното крайбрежие на острова, хотелът разполага с 27 вили, всяка от които има басейн, вода за който, идва директно от природата.

Гостите могат да се докоснат до истински антични съкровища от Сумба, които се съхраняват на специални места. Освен това, част от приходите на хотела се предоставят на фондацията Sumba, която се грижи за благосъстоянието на местното общество.

Hotel Guanahani & Spa, Сейнт Бартс

Наричат го „Карибското“ Сен Тропе, защото е един от най-малките острови на Карибите, най-красив и звезден. Островът е смесицата от бели плажове, червени вулканични скали, високи зелени палми, кристално чисти води, хълмове и лагуни.

Красивата природа е допълнена от модерния дух напъстри карибски къщи, френски шик и перфектна кухня. Един от притежателите на имот там е комикът Стив Мартин.

 

Коментари

Сподели
Открих писането, когато бях в гимназията. Четенето, когато бях на 5 години. Киното ме откри някъде между двете. Към тях добавяме котки, пътувания, бързо каране на коли и безобразно дърдорене. Заради последното аз и още двама мои колеги имаме подкаст за кино „Тихо, филмът започва“ в webcafe.bg. За останалите си страсти има различни платформи. Тази тук е една от тях. Надявам се да ви бъде толкова интересно, колкото и на мен.
Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *