ЕвропейскиСериалиНовите сериали, които очакваме през 2019-а

https://blog.neterra.tv/wp-content/uploads/2019/03/Les-Miserable-1280x800.jpg

Знаем, че всички чакате последния сезон на Game of Thrones. Също така, че вече се наслаждавате доволно на Black Mirror, Killing Eve и Homecoming. Или че сте в очакване на новите сезони на „Историята на прислужницата“ и „Американски богове“. Междувременно обаче ние се подготвяме за новите неща, които телевизионният сезон на 2019-а, обещава. В селекцията ни, която ще видите тук, има пет сериала, които препоръчваме. Горещо!

Добри поличби/Good Omens

Адаптацията по романа на Тери Пратчет и Нийл Геймън е нещо, което феновете очакват от доста време. Самата история е забавна и черпи вдъхновение от други подобни апокалиптични филми и книги. Ето и сюжета – ангелът Азирафаел и демонът Кроули от хилядолетия живеят на Земята, следейки хорските дела, и вече дори не се мразят. Напротив, те вече са нещо като приятели. Сега обаче Антихристът се е появил, в облика на любознателно малко момче. Двамата трябва да обединят усилия, за да предотвратят края на света.

Пазителите/Watchmen

Култовият комикс на Алън Мур е може би една от най-добрите истории в модерния комиксов свят. Действието в него се развива в една алтернатива на нашия свят, но през 80-те. САЩ и СССР са на прага на ядрен конфликт. Супергероите, след като са помагали досега във войни и за опазване на реда, са обявени за престъпници и са минали извън закона. Един от тях обаче бива убит. Това повлича след себе си верига от световно значими събития. През 2009-а се появи чудесен филм, адаптация по комикса. Този сериал обаче няма да бъде повторна адаптация на филма или комикса, а своеобразно продължение години след събитията. Бонус, в една от главните роли ще видим Джеръми Айрънс.

Клетниците/Les Miserables

Поредна адаптация на „Клетниците“, този път като лимитиран сериал на BBC. Британците ги бива с адаптацията на големи романи. Ето защо очаквайте един чудесен сериал, който вече върви при тях и ще продължи така до февруари. В основните роли имаме Доминик Уест като Жан Валжан, Лили Колинс като Фантин, Дейвид Ойелоуо е в ролята на инспектор Жавер. А Козет ще бъде изиграна от Ели Бамбър. Самият сериал ще е от 6 епизода като първият от тях излезе още на 30 декември.

Името на Розата/The Name of the Rose

Безспортно най-известната история на италианския писател Умберто Еко, която предстои да се превърне в сериал. За продукцията са ангажирани имена като Рупърт Еверет, Майкъл Емерсън и Джон Туртуро. Следвайки книгата, сюжетът се случва в Италия през 1327 г. и следва разследването на францисканския монах Уилям от Баскервил и неговия послушник Адсо фон Мелк. Те пристигат в усамотен манастир в Алпите и стават свидетели на серия мистериозни убийства. Докато Баскервил и Фон Мелк търсят убиеца, самите те биват преследвани от безмилостния инквизитор Бернар Гуи, който гони тези, които критикуват папата.

Аз съм нощта/I Am the Night

Този сериал е базиран на действителен случай. Сюжетът се върти около Фаунда Ходел – младо момиче, оставено още при раждането си за осиновяване в малкия град Рино, Невада. Тя живее спокоен живот под сянката на мистерията около раждането си. Но един ден открива нещо, което променя целия й живот. Фаунда започва да разследва тайните около раждането си, когато среща опозорен репортер. Двамата заедно разкриват парче по парче истината. Историята тук ни напомня на известни криминални случаи останали в историята, така че очакваме с интерес този лимитиран сериал.

Коментари

Зорница Аспарухова

Открих писането, когато бях в гимназията. Четенето, когато бях на 5 години. Киното ме откри някъде между двете. Към тях добавяме котки, пътувания, бързо каране на коли и безобразно дърдорене. Заради последното аз и още двама мои колеги имаме подкаст за кино „Тихо, филмът започва“ в webcafe.bg. За останалите си страсти има различни платформи. Тази тук е една от тях. Надявам се да ви бъде толкова интересно, колкото и на мен.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© Neterra.TV е за кино и телевизия. Блогът ви дава идеи кои филми да гледате. Разказва ви за световноизвестни актьори, техните кино и ТВ постижения и много други любопитни моменти. Тук ще намерите интервюта, дадени специални за блога на Neterra.TV, както и да слушате ТВ и кино подкаст продукции. Освен това блогът ви разкрива кои са най-новите български ТВ продукции, филми и кино фестивали в платформите на Neterra.TV и Neterra.TV+.

Контакти

Посетете ни

neterra.tv logo

Neterra.TV © 2023