Филмите на 2019-а, които очакваме

Ново начало, по-добри моменти, пътешествия и комерсиално кино са онези неща, заради които най-често чакаме една нова година. Бонусите от по-честото стоене навън и дългите вечери, са онова, което пък придава леко приключенски елемент на топлите сезони, които предстоят. Независимо дали е топло или студено, има едно нещо, което винаги ще ни вълнува. Това е киното! Пролетта и, разбира се, лятото, са онези сезони, в които седмото изкуство буквално избухва. От големия екран започват да се леят бомби, екшъни и супергерои. Комерсиалното кино властва настане ли топло време. Затова селектираме шест филма, които очакваме през 2019-а. В случай, че развълнуват и вас, ще се видим в киносалона.

Цар Лъв

„Дисни“ посягат към неустоимата си класика и я пренасят в живия живот. След като направиха същото с „Книга за джунглата“ и опитът им се увенча с небивал боксофис успех, ред е на лъвовете. „Цар Лъв“ е една от абсолютните класики в каталога на „Дисни“ и адаптира по лековат и приятен начин „Хамлет“ на Шекспир. Тази година анимациите владеят големия екран. „Цар Лъв“ е само малка порция от онова, което може да видите. „Аладин“, „Семейство Адамс“ и „Играта на играчките 4“ вече чакат на опашката. Игралната версия на „Цар Лъв“ отново е дело на Джон Фавро, който направи и „Книга за джунглата“. Гласовете са на Доналд Глоувър и Бионсе като Симба и Нала, Сет Роган и Били Айхнер като Тимон и Пумба. А гласът на Муфаса остава Джеймс Ърл Джоунс.

Отмъстителите: Endgame

Няма как 2019-а да мине без супергерои. След 10 години и безброй фирми на голям екран, сагата на Marvel с най-известния им ансанбъл от суперзвезди идва до своя логичен финал. Междувременно, тъй като силните и смелите са набрали огромен брой почитатели, през тази година се очакват филми за X-men, Капитан Марвел, Спайдър-мен, част от героите на DC Comics, нова версия на любимото ни дете на Ада – Хелбой, както и нова и различна версия на Жокера, в която Хоакин Финикс участва, а Тод Филипс режисира.

Rocketman

Има нещо прелюбопитно в музикалните драми, независимо дали те са базирани на реални истории и групи или са плот на нечие въображение. Музикалните филми са на периоди и явно сега е настъпил такъв, в който се харчат като топъл хляб. След успеха на „Бохемска рапсодия“ и „Роди се звезда“, светът на киното ще има шанса да се запознае с историята на Елтън Джон. Филмът проследява годините, в които той е още начинаещ музикант, докато не се превърне в звезда. Тайрън Егертън играе Елтън, а Декстър Флетчър – човекът довършил „Бохемска рапсодия“ след Брайън Сингър – режисира.

Star Wars IX

Независимо до какво състояние някой режисьор или компания докарат франчайза „Междузвездни войни“, винаги ще има хора, които ще го гледат и най-заклетите фенове в света на киното, ще си останат именно тук. Тази година се очаква да се появи последната част от новата трета трилогия на сагата. Объркахте ли се? Ние също. Единственото, което е важно да се знае е, че това тук е финалът.

Ирландецът

Ето нещо, което чакаме с огромен интерес. Мартин Скорсезе режисира сага за живота и падението на мафиота от 70-те Джими Хофа. Освен, че този филм бележи завръщането на маестро Скорсезе в гангстерския жанр, той събира на екран Ал Пачино и Робърт Де Ниро. И още нещо – бележи завръщането на Джо Пеши. Какво повече може да иска човек?

Имало едно време в Холивуд

Друг чудесен режисьор идва с нещо ново. Въпреки, че каза, че се отказва от киното безброй пъти, Тарантино засне 9-тия си филм. Той разказва историята на Чарлс Менсън и неговата секта от убийци, които убиват жената и бъдещото дете на режисьора Роман Полански. Леонардо Ди Каприо, Брад Пит и Марго Роби като Шарън Тейт, са само малка част от причините да очаквате този филм.

Коментари

Сподели
Открих писането, когато бях в гимназията. Четенето, когато бях на 5 години. Киното ме откри някъде между двете. Към тях добавяме котки, пътувания, бързо каране на коли и безобразно дърдорене. Заради последното аз и още двама мои колеги имаме подкаст за кино „Тихо, филмът започва“ в webcafe.bg. За останалите си страсти има различни платформи. Тази тук е една от тях. Надявам се да ви бъде толкова интересно, колкото и на мен.
Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *