Сериалите тази пролет: вещици, агенти, борба за власт и оцеляване

Пролетта дойде, а с нея и вдъхновяващият нов тв сезон! Наскоро ви разказахме за последните български продукции, които можете да гледате – от „Денят на бащата” до „Дяволското гърло”. Сега обръщаме поглед на запад. Там колегите, които са измислили комерсиалната телевизия, не спират да творят.

Знаем, че всички чакате „Игра на тронове”, но докато финалният 8-и сезон пристигне, има половин месец. Селектирахме няколко заглавия, които да ви забавляват през това време.

Убивайки Ийв
https://youtu.be/TLq2BDkCzyA

Виланел и Ийв, изиграни от Сандра О и Джоди Комър, се завръщат на малък екран в началото на април. Те ще продължат да поддържат напрежението с играта си на котка и мишка. За тези, които не са гледали Killing Eve досега, обясняваме – агентката на МИ5 Ийв Поластри преследва Виланел. Тя е таен наемен убиец. Двете развиват силна емоционална връзка и започват да се гонят из различни точки на Европа. Ако харесвате черни, странни, страшни и провокативни сериали, Ийв и Виланел ще са добра компания за вас през април.

Смразяващите приключения на Сабрина

Някои се радват на боядисани яйца, други – на вещици. Може да имате и двете през април. Страшното тийн шоу за вещицата Сабрина, познато от 90-те, се завръща по Netflix в началото на април. Подобно на първия сезон, и този ще изненада зрителите с провокации, кръв, жертвоприношения и дори лека еротика. Да, Сабрина вече не е милата вещица, която си говори с иронично коте, докато прави магии в розово. Определено не.

Залезът на тамплиерите

Ето нещо за почитателите на средновековните драми. Предстои излъчването на сериал, който разкрива тайния свят на най-могъщия, богат и мистериозен военен орден на Средновековието. Тамплиерите са натоварени със задачата да запазят най-ценните реликви на християнството. Сред тях е Светият граал, който пази тайната на голямото унищожение. Сериалът проследява скритото съществуване на легендарното братство на монаси-бойци. Във втория сезон ще видите и самия Марк Хамил, така че… не пропускайте.

911

Сериалът „911“ е продукт на прочутия Райън Мърфи. Познавате го като създател и сценарист на „Клуб „Веселие“, „Клъцни/Срежи“, „Зловеща семейна история“ и „Американска криминална история“. Новата продукция е за живота и професионалните проблеми на полицаи и оператори на спешната телефонна линия „911“ в Америка. Сериалът се завърна с втори сезон в края на март и началото на април. Докато всички останали се опитват да правят нов тип телевизия, Мърфи ни връща към корените на седмичната драма. Което си е глътка свеж въздух.

Джеймстаун

Сериалът е костюмна драма, която ни връща назад във времето към 1619 година. В красивата, но неопитомена пустош на Вирджиния е разположена английската колония Джеймстаун. Проследява се съдбата на три жени – Верити, Джослин и Алис. Те са попаднали в колонията по различни причини и се опитват да изградят живота си наново. Пълният с обрати сюжет се движи около пришълките. Те правят светкавично впечатление и се озовават в свят на любов, желания, власт и оцеляване.

Коментари

Сподели
Открих писането, когато бях в гимназията. Четенето, когато бях на 5 години. Киното ме откри някъде между двете. Към тях добавяме котки, пътувания, бързо каране на коли и безобразно дърдорене. Заради последното аз и още двама мои колеги имаме подкаст за кино „Тихо, филмът започва“ в webcafe.bg. За останалите си страсти има различни платформи. Тази тук е една от тях. Надявам се да ви бъде толкова интересно, колкото и на мен.
Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *