Новият ТВ сезон 2024: Къде и какво да гледаме?

Един от ясните знаци, че лятото е почти свършило, е започването на новия телевизионен сезон. Всяка година основните телевизии „трупат“ нови или доказали се с времето предавания, за да може да привличат колкото се може повече зрители пред малкия екран.

Е, и 2024 г. не е по-различна, макар че усещането е, че тази година обемът от обявени предавания надхвърля и най-смелите ни очаквания. Говорим за море от различни шоута, без да броим сериалите, чиято основна цел е да забавлява зрителите и да ги кара да оставят дистанционното и да не сменят канала.

ТВ сезон 2024: сериозна заявката на bTV

Именно обявените предавания от bTV са с най-впечатляващ брой. Най-много подробности зрителите вече имат за предстоящото да дебютира в България риалити предаване „Островът на 100-те гривни“. То вече е заснето във Филипините, а информацията е, че ще започне да се излъчва от 16 септември. Водещи са Александър Сано и Диляна Попова.

Снимка: bTV

Предаването „Бягство към победата 2: Съкровището“ на хартия се води втори сезон на състезанието за двойки, които преминават през различни препятствия из България, за да стигнат до определена цел – победата.

На практика обаче първото издание на това състезание се излъчи преди 15 години като част от „Шоуто на Слави“, а сега ще бъде самостоятелна телевизионна единица. Водещи ще бъдат Краси Радков, Станислава Генчева и Ивет Горанова. Стартът е на 20 септември от 20:00 ч.

За две от обявените нови предавания по bTV – „Колко ми даваш?“ и „Кажи честно“, все още няма много информация. Засега единствената конкретика, която знаем, е относно водещият на „Колко ми даваш?“. Това ще бъде бившият кадър на спортната редакция на bTV – Флорина Иванова, a пилотният епизод ще бъде излъчен на 19 септември от 22:00 ч.

Триумф на музикалните ТВ предавания

И този телевизионен сезон ще имаме възможност да гледаме доста харесваното музикално състезание „Гласът на България“. То ще започне с два ексклузивни епизода на 14 и 15 септември от 20:00 ч., а звездните треньори са ни добре познати – Мария Илиева, Графа, DARA и Иван Лечев. Водещи ще бъдат обичаните актьори Боряна Братоева и Владимир Зомбори.

По bTV обаче ще има още три музикални състезания, чиито формати ще гледаме за първи път в България. „Коя е тази песен?“ – шоу за меломани, чиито музикални познания ще ги води към победа.

Керана в ролята си на водеща и Евгени Димитров – Маестрото в „Коя е тази песен?“, снимка: bTV

Певицата Керана влиза в студиото на „Коя е тази песен?“ в новото ѝ амплоа на водеща взаедно с великолепните музиканти от „Ку-Ку бенд“. На рояла ще застане Евгени Димитров – Маестрото, който е и продуцент на играта. Предаването стартира с два епизода на 14 и 15 септември (събота и неделя) от 22:30 ч.

Разбира се, няма как да минем и без две от най-обичаните и успешни предавания в ефира на bTV. „Стани богат“ вече върви с новия-стар водещ Ники Кънчев, а новият сезон на „Бригада Нов дом“ ни обещава още от това, което може най-добре – да променя живота на хора в нужда, да им носи надежда и да дава посланието, че винаги трябва да помагаме, дори само за да видим щастието в очите на хората около нас.

Какво ще гледаме по NOVA през новия ТВ сезон?

Започвам с тежката артилерия. Официално бе обявено, че Big Brother се завръща от 8 октомври. Предаването, с чийто първи сезон през 2004 г. бе отворена „Кутията на Пандора“ за българския ТВ бизнес и което отсъстваше от ефира от 2016 г. (тогава за последно бе излъчен VIP Brother), идва с все още неизвестни участници.

Снимка: NOVA

Вероятно до началото му ще разберем някои имена, но засега няма сериозни индикации за нито един от влизащите в Къщата. Всъщност, ясни са имената на водещите – това ще са Башар Рахал и Александра Богданска.

Башар Рахал и Александра Богданска ще бъдат водещите на тазгодишния Big Brother, снимка: NOVA

Следва предаването, което наистина много зрители очакват с голямо вълнение – „Игри на волята: България“. Това ще бъде шести сезон на предаването, в което участниците се състезават не само физически, но психически и тактически. Водещи и тази година са актьорите Димо Алексиев и Ралица Паскалева, а първият епизод ще бъде излъчен на 14 септември.

Димо Стоянов и Ралица Паскалева отново ще бъдат водещи на „Игри на волята“, снимка: NOVA

Разбира се, участниците ще ги научим тогава, но вече се появиха информации, че предизвикателствата в „Игри на волята: България“ са толкова сериозни, че някои от смелчаците да се включат са били принудени да посетят болница. Спешно.

В ефира на NOVA ще гледаме и две вече познати на зрителите шоута. Първото е „Скрита самоличност“ с водещ Герасим Георгиев – Геро. Предаването стартира в странен момент – на 3 юни. След няколко излъчени епизода шоуто бе спряно, а според информация от самата телевизия, то ще бъде изтеглено за есенния телевизионен сезон, за да не страда рейтингът му заради мачовете на ЕВРО 2024.

Снимка: NOVA

Второто шоу, което се завръща в ефира на NOVA, e „Пееш или лъжеш?“. Първото му излъчване се случи през 2016 г. Тогава водещи на предаването бяха Мария Игнатова и Ненчо Балабанов. Сега, 8 години след първия сезон, ще гледаме втори, но с един водещ – Димитър Рачков. И Мария Игнатова ще бъде там, но в ролята на панелист. Интересното е, че редом до нея ще видим и Иван и Андрей. Стартът на предаването е на 22 септември.

Какво ново този сезон по БНТ1?

Голямата новина за новия есенен ТВ сезон, дошла от БНТ1, е стартът на сериала „Тревожност“, режисиран от Илиян Джевелеков.

Снимка: БНТ

В главните роли са Ани Пападопулу и Пенко Господинов, чиито персонажи са психотерапевти. Именно случаите, по които те работят, ще изградят нишките в 13-серийната продукция, чиито сценаристи са Матей Константинов, Емил Стефанов, Радослава Топалова и Илиян Джевелеков.

„Тревожност“ е първият сериал, който е получил финансиране от Националния филмов център. Очакваме скоро да разберем и кога ще бъде излъчен първият епизод.

Другата новина, която сериозно изненада зрителите на БНТ1, бе тази за смяната на водещия на предаването „Последният печели“. Оказа се, че за новия сезон мястото на Орлин Горанов ще бъде заето от Камен Воденичаров.

Снимка: БНТ

Така де, със сигурност ни очаква интересен телевизионен сезон, в който ще има от всичко – чисто воайорство, състезателно воайорство, меломански състезания и състезания за убиване на времето. Промъква се един обещаващ сериал, който обаче едва ли ще издържи в „битката“ за масовия зрител.

И все пак – телевизията отдавна не е само в телевизора и можем да я гледаме когато и където си поискаме. Така че изборът е изцяло наш, а всички хитови заглавия от новия телевизион сезон може да гледате както на живо, така и на запис в платформата Neterra.TV.

Коментари

Сподели
Аз съм Неда Ковачева и обичам да пиша за кино, телевизия, изкуство, а понякога и за всичко останало. Завършила съм "Кинознание" в НАТФИЗ и съм работила във вестници, списания и различни онлайн медии. Вярвам, че пишещите хора в България трябва да са откровени, дори когато истината не е в съзвучие с масовото мислене.
Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *