Новият ТВ сезон: Рокади, завръщания и зрелище

С обявяването на предаванията от новия телевизионен сезон се зароди сполучливата смешка, че не можем да сме сигурни в коя година живеем, щом пак ще гледаме Dancing Stars, Ники Кънчев е водещ на „Стани богат“ и скоро ще има Big Brother. Звучи ви познато, нали?

Е, всичко е наред, годината си е точно тази, която трябва, а пролетният нов ТВ сезон вече официално започна при това ударно.

Сериалите в новия ТВ сезон

Този сезон драгият зрител има невероятната възможност да гледа четири нови сериала по БНТ1, bTV и NOVA. Единият вече върви и заплита интригите сред романтични лозя, политически натиск и сложни междучовешки взаимоотношения.

Да, разбира се, че става дума за втория сезон на сериала „Вина“ по БНТ1. Сюжетът отново ни среща с познатите герои и техните все така сложни връзки. Но тизи път има и нов конкурент в лицето на винарната „Алени хълмове“. Това допълнително ще „размъти водата“ и ще завърже историята.

Към ключовите и дългоочаквани продължения този сезон се присъединява комедийният сериал „Съни Бийч“ със своя трети сезон.

Отново ще се срещнем с персонажите на актьорите Евелин Костова, Лидия Инджова, Боряна Братоева, Иво Аръков, Бойко Кръстанов, Даниел Пеев-Дънди, Явор Бахаров, Стоян Радев и покойния вече Николай Ишков.

Tози път в историята „влиза“ и един чисто нов хотел. Датата, на която ще видим първия епизод на „Съни бийч“ 3 е 25 февруари и със сигурност интересът към тази продукция ще е оправдано голям.

Другото ново, ама съвсем ново заглавие по bTV е на сериала „Алфа“. Режисьор и продуцент е Димитър Коцев-Шошо, а в главните роли ще гледаме Стефан Вълдобрев, Мария Силвестър, Петър Андонов и др.

Вълдобрев е в образа на Макс Ръсин – преподавател в катедра „Наказателно-правни науки“, който се завръща като ръководител на новия отдел „Серийни престъпления“.

новият тв сезон

Ръсин трябва да избере сред четирима свои студенти следващите си колеги и за целта им дава стари случаи, по които да работят. Завръщането на добре познат сериен убиец обаче ще промени всичко и всички.

Дълго чаканото продължение

Разбира се, по NOVA също ще гледаме качествена филмова продукция. Тази година „Дяволското гърло“ се завръща със своя втори сезон „Есента на демона“, а първия епизод ще гледаме от 29 февруари.

И в този сезон зрителите ще могат да се насладят на нови мистични загадки, случващи се на фона на любимия на всички град Велико Търново.

Продукцията отново е на ниво и затова не е никак изненадващо, че спечели „Златна роза“ за сериал през 2023 г.

В главните роли отново са Владимир Карамазов и Теодора Духовникова, а към тях се присъединяват Димо Алексиев, Мариан Вълев, Ирмена Чичикова, Асен Блатечки, Рая Пеева и др.

Да размърдаме мозъчните клетки

Новият телевизионен сезон ще предложи и две предавания, които ще ни накарат да раздвижим мозъка и да търсим отговорите на интересни въпроси. Едно от големите завръщания тази година безспорно е това на Ники Кънчев като водещ на „Стани богат“. Новото-старо лице на популярната игра заменя Михаил Билалов и сяда отново на стола, от който изгря за телевизионния екран преди много години.

С времето „Стани богат“ се превърна в култова игра за демонстрация на знания и стратегия, така че новият сезон със сигурност ще се радва на добър рейтинг.

Втората игра в новия телевизионен сезон е „Аз обичам България“. Предаването се завръща в ефир след няколко години пауза, а в ролята на водеща от 23 февруари по bTV влиза лъчезарната Александра Сърчаджиева.

Капитаните на двата отбора ще бъдат две добре познати имена в родната журналистика – Александър Кадиев и Камен Алипиев.

Новият ТВ сезон

Любовта е на фокус в новия ТВ сезон

Разбира се, в „месеца на любовта“ няма как да не се акцентира и на любовните взаимоотношения между хората. Едно от най-чаканите предавания е „Ергенът“, чийто трети сезон вече набира инерция, макар дори още да не е започнал.

Александър Младенов е името на мъжа, към когото със зъби и нокти ще драпат новите кандидатки за любов и слава. Началото е на 21 февруари по bTV.

По NOVA вече тръгна (от 14 февруари) и новият сезон на шоуто за двойки „Един за друг“ с добрия стар водещ Емо Чолаков и новата му колежка Мария Игнатова. Първият епизод потвърди очакването на феновете на предаването, че и тази година ще има много интересни двойки и силни предизвикателства, с които те трябва да се борят.

Третото ново предаване, посветено на любовта, се нарича „Любовни афери“ и е дело на екипа на Краси Ванков и Hidalgo Productions. Очакват ни лични разкази за любов и раздели, пресъздадени от непрофесионални актьори. С други думи – „Съдби на кръстопът“, но на любовна тематика.

Забава в най-чист вид

Последната „категория“ предавания, които ни предстои да гледаме само след няколко дни, са тези, които ще ни предложат чисто забавление. Сезон номер 12 на шоуто за имитации „Като две капки вода“ официално стартира на 19 февруари с благотворително издание „Като две капки вода за всяко дете“, а ден след това ни разкриха и участниците в надпреварата тази година.

В журито освен титулярите Димитър Ковачев-Фънки, Веселин Маринов и Хилда Казасян се включва и Любо Киров, а сред популярните лица във формата се включиха: Наско от БТР, Владимир Зомбори, фолк певицата Мария, Иво Аръков, Панайот Панайотов и др.

Танците ще са във вихъра си в “Dancing Stars” – още едно предаване, което се завръща в ТВ ефира след много години отсъствие. Новият сезон по bTV от 20 февруари е с и нови водещи – Алекс Раева и Краси Радков, а сред участниците има фолк певица, бивш „Ерген“, боксова звезда и др.

Едно от най-смислените предавания – „Бригада Нов дом“, също идва в леко променен вид. Мария Силвестър отново е лицето и двигателят на важните промени в живота на хората, но зад нея стои нов екип от майстори-магьосници. Първия епизод ще можем да гледаме на 24 февруари.

Новият ТВ сезон

За десерт ви оставих и поредния нагорещен сезон на “Hell’s Kitchen”, в който Виктор Ангелов пак ще кипва лесно и с кеф ще пече на бавен огън желаещите да спечелят предаването. Дали и тази година той ще вика по тях, или пък изненадващо е приел „ангелски“ вид предстои да разберем. Предаването тръгна в ефир от 20-ти февруари.

Но това не е всичко, уважаеми зрители

Макар пролетният телевизионен сезон тепърва да започва, в медийното пространство бяха пуснати две много важни „бомби“ за неопределено далечно бъдеще, които въодушевиха зрителите. Първата дойде с обявяването на кастинг за „бащата“ на риалити програмите – Big Brother, а втората – с официалната пресконференция за шести сезон на „Под прикритие“.

Какво, кога и как – тепърва ще става ясно, но едно е сигурно: който обича да гледа телевизия, определено няма да скучае до лятото. А и след това…

Коментари

Сподели
Аз съм Неда Ковачева и обичам да пиша за кино, телевизия, изкуство, а понякога и за всичко останало. Завършила съм "Кинознание" в НАТФИЗ и съм работила във вестници, списания и различни онлайн медии. Вярвам, че пишещите хора в България трябва да са откровени, дори когато истината не е в съзвучие с масовото мислене.
Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *