Предаванията, които обичаме на гледаме

За почивните дни сме ви изготвили списък на онези предавания по родната телевизия, които ни радват, информират и забавляват. Списъкът е кратък, но пък е съдържателен.

Култура.БГ

Ако има предаване в сутрешните часове, което заслужава внимание, това определено е културният блок по БНТ. В него може да чуете дискусии по най-актуалните проблеми и да видите най-интересните събития от културния афиш в страната и чужбина.

Анна Ангелова, Дими Стоянович, Александра Гюзелева и Михаил Заимов съставляват карето, което e основата на предаването. Те, заедно с целия екип от редактори и репортери, представят малкото късче култура по интересен и ненатрапчив начин. Нищо пошло и клюкарско, само чисто кино, сериали, изложби и театър.

Малки истории

„Малки истории” е изключително приятен и доста силен като послания документален проект на БНТ, който стартира преди 8 години. Всеки делничен ден от 14:00 часа се излъчва кратка документална форма, с времетраене 10 минути. В петък едночасовото публицистично социално ток шоу започва в 14:00 часа.

Всеки ден от понеделник до четвъртък, чрез документален разказ се представя по една история на човек в неравностойно положение, свързана със социална тема. Водещ и сценарист е журналистката Ирен Леви, което прави предаването още по-приятно за гледане.

Ловци на храна

За хората, които сега научават за пътуващото кулинарно шоу на БТВ, ще кажем, че в средата на октомври миналата година „Ловци на храна“ се завърна за своя 3-ти сезон!

В основата на предаването са търсачите на автентични вкусове и рецепти – шеф Андре Токев и Събин Ранков. Те обикалят интересни, понякога забравени, кътчета в страната. Срещат се с наследници на старите български капанци, нравите на шопите и откриват, че кухнята на траките се е запазила и до днес.

120 минути

Който не е гледал публицистичното предаване на Светослав Иванов, може да поправи това още тази неделя между 17 и 19 часа по БТВ. Освен, че винаги има интересни теми и гости, Светльо Иванов успява да подходи към тях с искрен интерес и уважение. Нещо, което все по-рядко виждаме у водещите.

Към това добавяме откриващия му монолог, който всеки път се препечатва в някоя медия или е цитиран в социалните мрежи. Не, че това е голяма работа, но сред цитатите на Коелю и клипчетата с кученца, на нас ни действа като глътка свеж въздух.

Коментари

Сподели
Открих писането, когато бях в гимназията. Четенето, когато бях на 5 години. Киното ме откри някъде между двете. Към тях добавяме котки, пътувания, бързо каране на коли и безобразно дърдорене. Заради последното аз и още двама мои колеги имаме подкаст за кино „Тихо, филмът започва“ в webcafe.bg. За останалите си страсти има различни платформи. Тази тук е една от тях. Надявам се да ви бъде толкова интересно, колкото и на мен.
Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *