Световен спортСпортСпортният феномен – Стеф Къри

https://blog.neterra.tv/wp-content/uploads/2019/07/ebcf61b0-8d69-11e9-b3f2-4c06ef5a4cff-1280x865.jpg

Биографията на една от най-ярките звезди в историята на НБА – баскетболиста на „Голдън Стейт Уориърс“ Стеф Къри – излезе и на български език. „Златният Стеф Къри“ (ИК „Сиела“) от американския спортен журналист Маркъс Томпсън проследява живота и кариерата на „Убиеца с бебешко лице“– от детството сред професионалния баскетбол до първата му поява в „Голдън Стейт Уориърс“ и спечелването на първия шампионски пръстен.

“Златният Стеф Къри” – биографията на един спортен феномен

25 юни 2009 г., Оукланд, Калифорния

За баскетболния клуб от Западната конфедерация „Голдън Стейт Уориърс“ предстои една от най-важните стъпки в историята, тъй като на тази дата под номер 7 в драфта на НБА влиза едно дребничко момче с детско лице от колежа „Дейвидсън”. Този избор поставя назаличимия си отпечатък в историята не само на „Воините“, но и на баскетбола въобще, защото едва в рамките на няколко години именно това дребничко момче ще донесе световна слава на тима и ще спечели титлата за „Уориърс“. Това момче е не друг, а „Златният Стеф Къри“.

Вече можем да се запознаем отблизо с пътя към успеха на голямата звезда на НБА, чиято биографична книга излезе и на български език. За Стеф Къри, известен още като „Убиеца с бебешко лице“, за широката му победоносна усмивка и за несломимия му дух, който го води към победата мач след мач и днес, четем на страниците на „Златният Стеф Къри“ с автор спортния журналист Маркъс Томпсън.

НБА – приятели и съотборници

Златният Стеф Къри

Още като дете Къри прекарва голяма част от времето си на игрището, съревновавайки се с професионални баскетболисти от НБА – приятели и съотборници на баща му Дел Къри, играл за „Кливлънт Кавалиърс“, „Шарлът Хорнетс“, „Торонто Раптърс“ и др.

Уменията на Стеф Къри изпъкват всеки път, когато вземе топката в ръце, а присъствието му на терена е повече от осезаемо. Само че той е по-дребен от другите в този спорт – миниатюрен играч в свят на гиганти. Затова не са много тези, които през 2009 г. застават зад Стеф Къри, вярвайки, че един ден той ще е властелинът на терена. Много скоро той доказва на всички, че е роден за баскетболни успехи, превръщайки се в жива легенда на НБА.

Искам повече!

От биографичната книга разбираме ясно защо Къри започва всеки нов сезон с легендарния надслов „Искам повече!“. С психиката на победител и майсторската стрелба от тройката легендата на Стеф Къри вече години завладява нови и нови върхове и пълни главите на десетки и стотици хиляди малчугани с мечти.

Няколко поредни години фланелката на Къри с номер 30 е най-продаваният баскетболен екип в света – още едно доказателство, че спортистът отдавна е извоювал мястото си сред най-добрите в световния баскетбол.

Авторът Маркъс Томпсън е израснал в Оукланд, Калифорния. Освен спортен журналист и автор на „Златният Стеф Къри“, Томпсън е написал също и книга, посветена на друга звезда на „Уориърс“ – Кевин Дюрант. Преводът от английски език е на Елена Бойчинова. Дизайнът на корицата е на Живко Петров.

Източник на материала  www.mustache.bg

Коментари

Радка Петкова

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© Neterra.TV е за кино и телевизия. Блогът ви дава идеи кои филми да гледате. Разказва ви за световноизвестни актьори, техните кино и ТВ постижения и много други любопитни моменти. Тук ще намерите интервюта, дадени специални за блога на Neterra.TV, както и да слушате ТВ и кино подкаст продукции. Освен това блогът ви разкрива кои са най-новите български ТВ продукции, филми и кино фестивали в платформите на Neterra.TV и Neterra.TV+.

Контакти

Посетете ни

neterra.tv logo

Neterra.TV © 2023