„Дълбоката държава” – от Лондон до БНТ

Лондон е един от най-скъпите и впечатляващи европейски градове. Там се развиват драматичните събития в една от последните шпионски драми – „Дълбоката държава“. Ако обичате мистерии, политически скандали и сложни взаимоотношения, можете да видите сериала по БНТ.

„Ще е от онези шоута, които искаш да гледаш без да спираш. Ще искаш още и още, обещавам ви“, казва основната звезда на шоуто Марк Стронг. Актьорът е известен още с участията си в „Шерлок Холмс“ на Гай Ричи, в „Игра на кодове“ и в „Дама, поп, асо, шпионин“. Както се вижда от филмографията му, шпионските и подмолни роли пасват на Стронг като добре ушит костюм.

„Ролята, която играя, е на баща и агент. Той тръгва по следите на нещо, което се оказва съвсем различно от това, което си е представял. Всичко се оплита и става все по-страшно и по-сложно“, допълва актьорът.

Идеята за сериала е на британския сценарист и продуцент Матю Паркхил, който толкова много обича да пише конспирации, колкото ние – да ги гледаме. Концепцията обаче отлежава няколко години, докато не намира правилната си форма.

„Времето, в което живеем в момента, онова, което се случва по света, е перфектно за сюжета на „Дълбоката държава“. Двете неща сякаш са се намерили едно друго и са реплика едно на друго“, казва той. Според сценариста в днешния свят също като във филма правилните неща чакат правилния момент, за да се случат.

В края на миналата година екипът засне и втори сезон на сериала. Действието се развива от Лондон през Мароко до Маракеш и отново се връща на британска земя. Екипът пази в дълбока тайна всички детайли около проекта и персонажите. Липсват снимки и в социалните мрежи. Засега се знае само, че се очаква вторият сезон да се хареса особено много на почитателите на шоута като The Americans и Homeland.

Терминът „дълбоката държава“, дал заглавие на телевизионното събитие, често се тълкува и като „държава в държавата”. Той се отнася до военни, разузнавателни, дипломатически или други конспирации, които съществуват паралелно с административния елит на „видимата държава”.
Хичкок е бил прав – киното наистина е „животът без скучните моменти“. Телевизията, наричана „новият вид кино“, също поднася интересни, заплетени и вълнуващи продукции.

Ако още не сте гледали „Дълбоката държава”, то вечерната програма на БНТ е точно за вас.

Коментари

Сподели
Открих писането, когато бях в гимназията. Четенето, когато бях на 5 години. Киното ме откри някъде между двете. Към тях добавяме котки, пътувания, бързо каране на коли и безобразно дърдорене. Заради последното аз и още двама мои колеги имаме подкаст за кино „Тихо, филмът започва“ в webcafe.bg. За останалите си страсти има различни платформи. Тази тук е една от тях. Надявам се да ви бъде толкова интересно, колкото и на мен.
Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *