Новите сериали, които очакваме през 2025

В края на всяка година обикновено човек избира някакъв хоризонт през следващата, който да очаква за следващите 12 месеца. Сега, наясно съм, че месецът все още е октомври и краят на 2024 г. не изглежда никак близо. Но истината е, че няма и да разберем кога зад всеки ъгъл ще започнат да ни се усмихват надуваеми Дядо Коледовци, отново ще намразим Марая Кери и ще се чудим как да изкараме празниците, без да се скараме с всички роднини.

Всеки човек очаква да му се случват различни хубави неща през следващата година. Класическите киномани обаче общо взето очакват едно и също – качествените филми и сериали. Именно със сериалите ще се занимае настоящият текст, но с изричната уговорка, че изборът на заглавията е субективен. Което не го прави задължително грешен.

“Белият лотус”, сезон 3

Далеч съм от патриотичния патос, но в този случай ми се струва, че присъствието на българин в лицето на Юлиан Костов в един от най-популярните в момента сериали е нещо, което е редно да се отбележи.

В трети сезон действието се мести в Тайланд. Съвсем нова група гости се настаняват в луксозен курорт, следвайки традицията от предишните два сезона, чието действие се развиваше в Хавай и Сицилия.

Няма много информация откъм сюжета на третия сезон, но създателят на „Белият лотос“ Майк Уайт казва, че ще видим „сатиричен и забавен поглед към смъртта и източната религия и духовност“.

Малко след като стачката в Холивуд официално приключи той сподели пред “EW“, че третият сезон ще бъде „огромен“:

„Ще бъде по-дълъг, по-голям и по-луд. Не знам какво ще си помислят хората, но съм супер развълнуван, което за моя личен барометър е хубаво нещо… супер развълнуван съм за съдържанието на сезона.“

Сериалът вече се снима, а в ролите, освен Юлиан Костов, ще видим още Уолтън Гогинс, Сара Катрин Хук, Сам Нивола, Патрик Шварценегер, Eйми Лу Ууд и др.

“The Last of Us”, сезон 2

За онези от вас, които не са гледали първи сезон, ще кажа, че сериалът разказва за живота след унищожителна световна пандемия. Педро Паскал (в ролята на Джоел Милър) е един от най-важните оцелели, а Бела Рамзи (в ролята на Ели Уилямс) е необикновено 14-годишно момиче, което също е оцеляло, може би защото е единствената надежда на човечеството в глобален мащаб.

Все още няма конкретна дата за премиерата на сезон 2 на “The Last of Us” през 2025 г., но е силно вероятно това да се случи в първите шест месеца.

“Stranger Things”, сезон 5

Първата ни среща със “Stranger Things” бе през 2016 г. 9 години по-късно предстои петият сезон на шантавата продукция. Малките актьори вече пораснаха, някои се омъжиха (Мили Боби Браун се венча за сина на Джон Бон Джоуви), а ние все така нетърпеливо чакаме да видим какви фантастични приключения ги очакват.

Продукцията, носител на 12 награди „Еми“, ще представи финалната битка на тийнейджърите от градчето Хокинс с Векна – главният злодей, с когото Единайсет, Майк и останалите младежи трябва да се разправят веднъж завинаги.

Кога ще гледаме пети сезон? Не е ясно. Според щатските кинаджийски медии по-вероятно е да видим хита на братя Дъфър по-скоро в края на 2025 г., но пък се смята, че петият сезон ще бъде най-добрият досега, така че дано чакането да си струва. Не е като да имаме друг избор, освен да чакаме…

“Black Mirror”, сезон 7

Сериалът, от който никога не знаеш какво можеш да очакваш, ще се завърне през 2025 г. с още шест непредсказуеми епизода.

По информация от самия създател на продукцията – Чарли Брукър, трябва да сме готови за микс от жанрове и стилове, а два от епизодите ще са с дължина на пълнометражен филм.

Както и в предишните сезони, и в седмия най-вероятно ще имаме много дарк истории, драматични, необясними и откровено странни. Да, мнозина смятат, че първият сезон е бил най-силният, брутален, гнусен и първичен (и да, прасето изигра своята роля и травмира завинаги зрителското ни съзнание), но това не значи, че всеки следващ епизод от „Black Mirror” няма да ни шокира още малко.

Засега потвърдените имена за участие в седмия сезон са Кристин Милоти, Джими Симпсън, Били Магнусен, Миланка Брукс, Оси Икхил, Пол Дж. Реймънд и др.

“It: Welcome to Derry“, сезон 1

Е, няма начин сериал, вдъхновен от Стивън Кинг, и един от вечните образи на ужаса – То, да не ни вълнува. Сериалът “It: Welcome to Derry” ще се появи догодина и ще бъде своеобразен прикуъл на филмите за гадния клоун. Кой е Пениуайз? Защо е точно толкова ужасен, колкото е? И какви са тъмните мръсни тайни на градчето Дери? На тези въпроси сериалът ще се опита да ни отговори по начин, който да ни предизвика тръпки по гърба.

Иначе в главната роля се завръща Бил Скарсгард, а другите актьори, които ще гледаме, са Джеймс Ремар, Маделин Стоу, Тейлър Пейдж и др.

„Под прикритие“, сезон 6

Както започнах, така и да завърша – с нещо българско и родно. През февруари 2024 г. от БНТ обявиха, че започват снимките на шести сезон на най-успешния български телевизионен сериал – „Под прикритие“. Това, разбира се, веднага предизвика огромно вълнение – и с позитивен, и с отрицателен нюанс.

На специална пресконференция стана ясно, че в главните роли отново ще видим Михаил Билалов като Петър Туджаров – Джаро и Мариан Вълев като Куката, а новото ключово попъление ще бъде Юлиан Вергов.

Режисьор на сериала е Виктор Божинов, а сценаристи са Борислав Захариев и Ваня Николова. Продуцент отново е Димитър Митовски, а консултант на „Под прикритие 6“ е криминалният журналист Слави Ангелов. Няма конкретна дата, на която да очакваме сериала в телевизионния ефир, но годината е 2025 г.

Веднага след тази бомбастична новина голяма част от сценарния екип от предишните сезони, както и основният актьор Ивайло Захариев заявиха, че БНТ няма правата върху персонажите и историята в сериала. Двама от сценаристите на „Под прикритие“ през годините – Георги Иванов и Теодора Маркова, обясниха, че не са част от екипа, а много от актьорите са отказали покана да се включат.

Остава да чакаме

От БНТ така и не излязоха с някаква позиция по казуса и в крайна сметка у публиката остана впечатлението, че сериал ще има, без значение какви са моралните и правни казуси около него. И докато очакваме продължението му, вие може да гледате всички епизоди до сезон 5 в платформата Neterra.TV.

Е, докато се усетим, навсякъде ще има сняг, ще бъде студено и мрачно, ще посрещнем Нова година и ето – ще дойде 2025 г., а с нея и надеждите за първокласни сериали по света и у нас. Дали ще се сбъднат, или пък ще останем леко разочаровани – никой не може да каже. Остава да се надяваме, че любимите сериали ще си останат все така любими, а между тях ще открием нови бисери, които да следим с киноманско любопитство.

Коментари

Сподели
Аз съм Неда Ковачева и обичам да пиша за кино, телевизия, изкуство, а понякога и за всичко останало. Завършила съм "Кинознание" в НАТФИЗ и съм работила във вестници, списания и различни онлайн медии. Вярвам, че пишещите хора в България трябва да са откровени, дори когато истината не е в съзвучие с масовото мислене.
Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *