20 филма, които гледаме през февруари

20 нови филма в месеца на любовта са вече в Neterra.TV+ Истинско съзвездие от любими актьори, като Колин Фарел, Юън Макгрегър, Дъстин Хофман, Колин Фърт и много други, участват във филмите от селекцията за февруари. Съспенс, любов, звезди и драма! С тези четири любими думи за всеки киноман можем да опишем това, което сме ви спретнали за февруари.

Любовта е…

Защото месец февруари си е месец за любов. Стартираме тази категория с романичната драма на режисьорката Софи Небу с участието но Жюлиет Бинош – „Тази, която не съм“. Историята разказва за Клер, 48-годишна професорка, разведена с две деца. Търсейки близост, тя си създава фалшив фейсбук профил, където се представя за привлекателната 24-годишна Клара. Така започва онлайн флирт с младия красавец Алекс.

Към този чудесен романтично виртуален филм, добавяме британската романтика „Само ти“, която разказва за бурната връзка на два младежи срещнали се случайно, белгийския „Състезателката и затворникът“, където гангстер и автомобилна състезателка се влюбват, и добавяме „Невидими цветове“, в който опитен сваляч се влюбва в сляпа жена.

За финал в тази категория са „Невидими ритми“ на Фани Ардан. В него млада жена жертва обещаващата си кариера като виолончелистка заради любовта си към архитект. Архитект, който има да строи сградата на живота си и няма време за любов.

На фокус

Във втората ни категория има къде-къде още по-любопитни заглавия. Започваме с нашия личен фаворит – „Перфектни непознати“. Седмина отдавнашни приятели се събират за вечеря. Когато решават да споделят с останалите съдържанието на всяко новополучено съобщение на телефоните си, много тайни биват разкрити и партньорските идилии са на път да се разпаднат.

Към този вкусен и доста изненадващ италиански филм, добавяме останалите четири от същата категория – „Най-хубавото нещо“, който разказва за разпада на един брак; „Царят на смеха“ – биографичен филм за неаполитанската комедийна театрална легенда Едуардо Скарпета; документалният „Хота: отвъд фламенкото“, където режисьорът Карлос Саура ни потапя в радостта и очарованието от танца хота; и завършваме с мистериозния филм на Паоло Дженовезе „Мястото“, в който тайнствен мъж стои всеки ден на една и съща маса в един ресторант, приемайки да сбъдне най-съкровените желания на своите посетители, в замяна на което има особени изисквания към тях.

Звезди на световното кино

Ето тук почитателите на големите имена и още по-бляскавите филми ще открият своите любимци. Акцентът ни в тази категория се пада на „Сънят на Касандра“. Един от малко известните филми на Уди Алън събира на едно място  Юън Макгрегър, Колин Фарел, Том Уилкинсън, Хейли Атуел и Сали Хоукинс. Историята, в класическия стил на режисьора, разказва за двама братя лондончани, изправени пред финансови проблеми, чувстват облекчение, когато богатия им чичо предлага да помогне. Но тази помощ си има цена, която налага да се премине границата на морала.

В тази категория ще откриете още разкошния „Пътуване към спомените“ със Стенли Тучи и Колин Фърт, където двамата играят отдавнашните партньори Сам и Тъскър, които предприемат пътуване из Англия, за да посетят местата от своето минало. Добавяме и „Парижки лудории“ с Изабел Юпер, където тя играе жена в двойка, която е смутена от появата на красив непознат; слагаме шпионския „Мьобиус“, в който офицер от руските тайни служби се влюбва в своя агентка – американка; и завършваме с унгарската драма „Окончателен доклад“, която разказва за мъж, който се прибира в родното си село, за да открие, че нещата коренно са се променили.

Високо напрежение

Както става ясно от финалната категория от пет филм за февруари, ще откриете напрегнати сюжети и изненадващи обрати. Тази категория започваме с политическия трилър „Среща на върха“. На среща на латиноамериканските държавни глави в Чили, аржентинският президент Бланко трябва да вземе най-важното решение в кариерата си. В това време му се налага да се справи със сложна емоционална ситуация, която може да промени напълно личния му живот.

С всеки следващ филм напрежението буквално се покачва. В „Четвъртата власт“ историята разказва за журналист, който е въвлечен в терористичен заговор в Москва докато разследва руските тайни служби. А в „Последният диамант“ крадец точно излязъл от затвора е привлечен от голям удар – да отмъкне безценния диамант Флорентин.

За финал имаме два чудесни трилъра – френския „Персона нон грата“ – Хасе и Максим са приятели и миноритарни партньори в едва оцеляваща строителна компания. Изправени пред необходимостта да защитят интересите си, те вземат радикално решение, което ще ги обвърже с мрачната си тайна. И италианския „Момичето от лабиринта“ – млада жена се свестява в болнично легло. Тя е със счупен крак, напълно неориентирана и не може да си спомни нищо. Край нея е мъж, който се представя като д-р Грийн – криминален профайлър.

Изберете своя филм от месечните предложения на NeterraTV+ за февруари, настанете се удобно и се потопете в някоя вълнуваща история.

 

 

Коментари

Сподели
Открих писането, когато бях в гимназията. Четенето, когато бях на 5 години. Киното ме откри някъде между двете. Към тях добавяме котки, пътувания, бързо каране на коли и безобразно дърдорене. Заради последното аз и още двама мои колеги имаме подкаст за кино „Тихо, филмът започва“ в webcafe.bg. За останалите си страсти има различни платформи. Тази тук е една от тях. Надявам се да ви бъде толкова интересно, колкото и на мен.
Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *