Секси инфлуенсърка, гол княз и един много мой човек в пролетния сезон на телевизиите

Пролетният тв сезон идва! Риалити формати, игри и сериали – изобилие от знаменитости, клюки и забавление. Битката ще е оспорвана! bTV или NOVA? А може би БНТ, които показват мускули с цели два нови сериала.

Да започнем с  bTV! След като понатрупа патина предимно от турски сериали, доскорошният първенец се опитва да открие нови хоризонти с познати формати. Тази пролет основните акценти са риалитити програмите Survivor 7 и Ергенът 2, сериалът Мен не ме мислете 3, и пореден сезон на Шоуто на Николаос Цитиридис (ако някой ги брои, да каже).

Чисто нов ерген ще търси булка за радост на баба си (и не само). Името му е Евгени Генчев и е световноизвестен концертиращ пианист. И да, оказва се, че музикант къща храни, че и радва окото. Тъмните очи на новия ерген вече загатват за нажежени страсти сред 25 кандидатки. А коя дама ще събере най-много рози, ще проследим сред екзотичната обстановка на едно от най-известните курортни селища в Беломорието – Бодрум. Стартът на Ергенът е на 21 февруари (вторник) от 20:00, но ще се излъчва регулярно в сряда и четвъртък от 21:00.

Гвоздеят на сезона за bTV e друго познато шоу, което се завръща по неочакван начин – Survivor 7.

Сред топлите води на Карибите две племена от по 10 човека ще делят въздух и глад сред многообразието на приятни и неприятни твари.  Вече са известни и известните участници в племето на „Известните“ – Благой Георгиев, Божана Кацарова, Снежана Макавеева, Филип Буков и още куп родни лица. Всички те ще се борят за любовта на зрителите срещу (не)обикновените участници от племето на „Войните“.

За първи път в историята на шоуто в България, то ще продължи 90 дни и ще се проведе в екзотична Доминикана. Новото тази година е, че публиката ще има възможност да изживее емоциите едновременно с оцеляващите. Приключенското риалити ще се излъчва почти в реално време.  А единственият съвет ще е зрителският. Кой ще остане или ще си тръгне – решавате само Вие, уважаеми зрители!

Стартът е на 18 февруари и по изключение е в събота. След това ще се излъчва в неделя, понеделник и вторник от 20:00. И още една изненада! Предаването има нов водещ –победителят от сезон 5 – Ваня Джаферович.

Без фанфари и скандали българският сериал Мен не ме мислете извоюва мястото си в ефира и заслужено се завръща с 3 сезон от 24 февруари (петък) от 21:00. Кой би предположил, че обърканите взаимоотношения на една жена с бившия и мъж и с настоящия и приятел, могат да родят толкова комични ситуации. Почти като в истинския живот.

Новият сезон на емблематичната телевизионна игра Стани богат стартира на 13 февруари от 18:00. Колоритни участници ще седнат на стола на знанието, готови да отговорят на 15-те въпроса и да грабнат заветните 100 хиляди лева в компания на познатия водещ Михаил Билалов.

Какво е късен ефир без късно шоу? Едно добро начало! Или край… За тези, които обичат мъжа с вафлите и чувството за хумор, спете спокойно – Николаос се завръща на 24 февруари, но вече само петък! За сметка на това новите епизоди на Шоуто на Николаос Цитиридис  стават едночасови – от 22:00 до 23:00.

Какво ново по NOVA?

Да влезе конкуренцията! Тази пролет NOVA залагат на сигурно не с един, а с цели три утвърдени формата: Един за друг, Като две капки вода, Hell’s Kitchen. За разкош – един съвсем нов български комедиен сериал – Много мой човек.

Вече 12 сезона от NOVA телевизия заслужено се хвалят с рекордните рейтинги на предаването Като две капки вода. Преди същинската надпревара, шоуто започва с мини благотворителен сезон съвместно с УНИЦЕФ. Като две капки вода за всяко дете ще се излъчи на 12, 13 и 14 февруари от 20:00 и има за цел да подкрепи три каузи, свързани с децата в страната. Традиционният сезон с познатия тандем Рачков и Геро ще стартира на 19 февруари и ще се излъчва не в обичайния понеделник, а в неделя от 20:00. Според слуховете, с този ход от NOVA искат да „обезвредят“ най-силното конкурентно предаване. И така неделята се очертава тежка!

А за да не оставят понеделниците празни, от телевизията предлагат кулинарен заместител. Hell’ Kitchen 5 България се завръща за пети път от 20 февруари с нова порция загорели тигани и емоции. Шеф Ангелов пак ще напътства енергично кандидат готвачите по пътя им към паричната награда. Предаването ще се излъчва в понеделник и вторник от 20:00 до 23:00.

Следващият акцент в афиша е вече добре познатата игра – Един за друг. 10 двойки ще заложат на силната връзка помежду си, за да докажат, че когато са заедно са непобедими. А дали е така? Само времето ще покаже и Емо Чолаков. И очаквана промяна в последната минута. Предаването стартира на 17 и 18 февруари (петък и събота) вместо на 15 февруари, а след това ще се излъчва в сряда и четвъртък от 21:00 и в петък от 20:00.

Понеже ни разглезиха с родни сериали и този сезон няма да се разминем без нов такъв.

С умилителното българско заглавие Много мой човек, комедията ще ни срещне със семейните и професионални неволи на трима софийски майстори. В главните роли са Башар Рахал, Юлиян Малинов и Калоян Катинчаров. Премиерата на сериалът е на 23 февруари, всеки четвъртък от 20:00 до 21:00.

Малък бонус за любителите на игри с въпроси. За втори път и с нов пети преследвач на 6 февруари в ефира на NOVA се завръща телевизионната игра за ум и ловкост Голямото преследване. Новото попълнение в А отбора на знанието е лъчезарната учителка Радостина Цветанова, която влиза в образа на Белла Донна. От понеделник до петък в 18:00 емблематичният водещ Ники Кънчев ще предизвиква участници и преследвачи с любопитни въпроси. 

БНТ с два нови хитови български сериала

Спомняте ли си БНТ? Често пренебрегван, особено от по-младата аудитория, тази година телевизията-майка разбули духовете цели два пъти.

За Националната телевизия активният сезон започна цял месец преди останалите с два нови сериала. На 5 януари стартира семейната драма Вина, а десет дни по-късно и историческата мегапродукция (както сами я определиха) Войната на буквите.

Януарската премиера се оказа успешен ход за БНТ. Докато основните телевизии предлагаха повторения на американски филми и сериали, зрителите решиха да дадат шанс на история за вино и вина. Режисьорът на сериала е Виктор Божинов, а сценарият е дело на Ваня Николова, Нели Димитрова и Екатерина Николова. Виктор Божинов е добре познат с едни от най-касовите български филми Голата истина за група Жигули и Възвишение. 12 серийния телевизионен филм Вина се излъчва всеки четвъртък от 21:00.

Войната на буквите също се разпростира на 12 епизода и е по едноименния роман на Людмила Филипова. Създателите на сериала са подходили амбициозно и освободено към средновековната драма за тайната на българската азбука. При това с размах на високобюджетна продукция. Но уличният жаргон на персонажите не остана незабелязан и взриви родните мрежи.  Войната на буквите окупира неделния ефир от 21:00.

И нещо сладко за десерт. От 4 февруари събота в 21:00 вечерното шоу на обществената телевизия Събота вечер с БНТ ще бъде с нов водещ –  харизматичният и лъчезарен Орлин Павлов.

По традиция пролетният сезон е времето на най-гледаните предавания. И тази година тв ефирът се очертава динамичен и пълен с възможности. Можете да следите всичко най-добро от новия сезон на живо и на запис в Neterra.TV. Предстои да научим точните дати и часове на някои предавания, а практиката показва, че промени също са възможни. Екипът на Neterra.TV ще следи и отразява всичко ново и интересно от битката за родния ефир.

Коментари

Сподели
Пишман драскач, любител читател, кинозависима и тв експерт. Напълно убедена, че клюките са солта на живота, но твърде много сол е токсична.
Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *