Вълнуваща филмова есен с Neterra.TV+ | Вижте предстоящите премиери!

Есента е тук, а едно от най-хубавите неща на това време от годината си остава доброто кино – домашно или социално, няма значение.

От Neterra.TV сме ви приготвили една зашеметяваща есенна селекция с фестивали и интересни заглавия, които може да гледате при нас.

Освен задължителните „Петя на моята Петя“ и „В Сърцето на Машината“, за които може да откриете повече подробности в нашия блог, имаме още няколко български заглавия, които влизат във филмотеката ни през предстоящите захлаждащи месеци. „Петя на моята Петя“ ще бъде бъде в платформата на 5 октомври, като филмът ще е достъпен за Бълария и за българите по света. 

„Бягство“

Филмът на Виктор Божинов е  „Бягство“ е първият от поредицата нови хитови български филми с предстоящи оналайн премиери в Neterra.TV+. Заглавието ще може да се гледа от зрителите у нас и от българите по света още в края на този месец – 30 септември.

Това е третият филм на Виктор Божинов и е трилър, който разказва за противопоставянето и конфронтацията на две коренно различни групи млади хора. Едните се борят да върнат живота в изоставеното село, а другите управляват комуна за наркозависими. Група приятели се местят в изоставено селище в Родопите. Те пушат трева, слушат музика и практикуват биологично земеделие, финансирано по програма на ЕС за презаселване на обезлюдени села.

В един момент към тяхната група се присъединява млад непознат. Дани не само е избягал от рехабилитационен център за наркозависими, но също така знае повече, отколкото трябва. Започва лов на беглеца, последван от безмилостен конфликт, който заплашва с пълно унищожение. Могат ли два свята да съжителстват заедно на подобно място и какво се случва, тогава когато те се сблъскат? Филмът е сниман в родопското село „Чамла“ – най-високото село в България на 1650 метра надморска височина и очакванията към него са да достигне успеха на останалите филми на Божинов.

„Божоле“

„Божоле“, който стана единственият чуждоезичен филм, селектиран наред с филми от Франция и френско говоряща Канада на Festival du Film Court Francophone / Un poing c’est court в Лион, Франция вече е оналайн в Neterra.TV+ тук. Късометражната драма на Ирена Даскалова проследява какво се случва с една обява в интернет сайт за запознанства, пусната от скука, която преобръща живота на плейбоя Ал. Като заклет богат ерген преди да срещне Виктория, той живее безгрижно и няма сила на света, която да го изкара от зоната му на комфорт.

Но както се случва често – съдбата не го оставя да скучае и го хвърля в „голямата“ любов. Когато решава да промени живота си обаче, Ал ще разбере, че неговият път е предначертан и няма право на избор.

Разбира се, към тези две български заглавия, не забравяйте да проверявате редовно за нашата задължителна месечна селекция – освен за септември, ви очакват 20 интересни заглавия от различни фестивали и точки по света и за месец октомври, ноември и декември.

„Бай Иван“ – ексклузивно в Neterra.TV+

Сменяме рязко жанра с филм, който силно развълнува зрителите и който ще имате възможност да гледате скоро онлайн при нас – най-малкото, за да си съставите собствено мнение. Заглявието е най-успешния (откъм боксофис) български филм през тази година. За ужас на родителите, но за радост на децата и на почитателите на YouTube видеата на тази неизчерпаема двойка, „Бай Иван“ ще е достъпен онлайн за България и сънародниците ни по света в Neterra. TV+ в края на октомври, докато продължението му е по кината и поставя нови рекорди.

CineLibri 2022

През октомври в Neterra.TV+ предстои нещо още по-голямо и това е CineLibri. Кино-литературния фестивал ще се проведе от 8 до 30 октомври, като над 35 филма от селекцията може да откриете онлайн, успоредно с фестивала по кината. Както винаги CineLibri разполагат с разкошна селекция. Поради огромния интерес към оналйн изданието на CineLibri миналата година, през 2022 филмите, който ще могат да се гледат в Neterra.TV+  са с 15 повече. Филмите от онлайн колецията са вече на сайта ни, разгледайте ги и купете билети

Early Bird – фестивал за късометражно кино

Международният студентски филмов фестивал Early Bird е най-големият български форум, посветен на подкрепата за създаването на студентско късометражно кино. За поредна година Neterra.TV+ ще даде платформа на фествала. Очаквайте от средата на октомври. 

„Киномания“ 2022

Освен Cinelibri обаче към него добавяме още един роден фестивал – „Киномания“. Има ли нужда от представяне? Надяваме се, че не. Селекцията на „Киномания“ всяка година кара най-големите почитатели на киното да настръхват от кеф. Тази няма да е по-различна. Оналайн селекцията на фестивала ще е налична онлайн в Neterra.TV+ в началото на декември. Част от заглавията, които „Киномания“ ще представи по кината ще видите и при нас.

„Жените наистина плачат“

В селекцията ни за есента се намира и филмът „Жените наистина плачат“. Женската история на Мина Милева и Весела Казакова, мина през фестивалите в Кан и Сараево и получи добри оценки. Тук не успя да се пребори да бъде българския представител за миналогодишните Оскари. Ако още не сте гледали тази фрагментарна история на няколко жени, очаквайте я онлайн в Neterra.TV+ през ноември.

Разбира се, през декември очаквайте нашата Коледна и празнична филмова селекция, с която да направим домашния уют още по-приятен.

Насладете се на есента с Neterra.TV+

 

Коментари

Сподели
Открих писането, когато бях в гимназията. Четенето, когато бях на 5 години. Киното ме откри някъде между двете. Към тях добавяме котки, пътувания, бързо каране на коли и безобразно дърдорене. Заради последното аз и още двама мои колеги имаме подкаст за кино „Тихо, филмът започва“ в webcafe.bg. За останалите си страсти има различни платформи. Тази тук е една от тях. Надявам се да ви бъде толкова интересно, колкото и на мен.
Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *