„Диви и щастливи“ покорява екраните

Какво е най-важното за една премиера?

Тя да бъде пищна и да предизвика у своите зрители желание да видят онова, което представя. В този смисъл „Диви и щастливи“ е един от новите български филми, които могат да се похвалят с чудесна премиера и много звезди.

Диви и щастливи

Пищност, блясък, а в центъра на всичко стоят Яна Маринова и Луиза Григорова-Макариев, които изпълняват и главните роли във филма. А ето и сюжета, в случай, че все още не сте гледали трейлъра или самия филм. Всъщност, ако не сте го гледали все още, с удоволствие ви съобщаваме, че вече е част от каталога с български филми на Neterra.TV+

Сюжетът

Историята в „Диви и щастливи“ проследява Боряна, изиграна от Яна Маринова и Мила, в ролята е Луиза Григорова-Макариев. Те двете са приятелки от деца с буйна кръв и големи мечти. Животът обаче им дава отпор и двете работят нещо, което никога не са искали.

Боряна е влюбена отново и е готова да направи всичко за мъжа, който ѝ сваля звезди. Затова решава да влезе в схема, която излиза извън контрол. Тя взима 30 хиляди лева от сейфа на богато британско семейство, за което работи, но без да иска отвлича сина им. Всичко се оплита още повече, когато забърква и най-добрата си приятелка в престъплението.

В едно интервю Александър Сано, който играе безкомпромисния инспектор Донев, който е по петите на двете крадли, каза:

„Филмът е много вълнуващ и мащабен и то не само откъм финансовата част. Действието се развива в четири града – тръгва от София, минава през Велико Търново и Русе, приключваме във Варна. Сюжетът е романтична екшън-комедия.“

Историята на две жени, които се забъркват в престъпление без да искат това, но тръгнали по пътя на вълнуващия живот, не е непознат на зрителите. През 1991 година Ридли Скот прави вълнуващата си феминистка история „Телма и Луис“.

Диви и щастливи
Кадър от филма „Телма и Луис“
Джина и Сюзън

Джина Дейвис и Сюзън Сарандън тръгват по лошия път, само защото животът им не е особено вълнуващ. Филмът носи „Оскар“ за сценарий, а Брад Пит дебютира на голям екран.

Затова не е странно, че режисьорът Мартин Макариев и сценаристът Борислав Захариев се вдъхновяват именно от класиката на Ридли Скот, за да поставят основния скелет на „Диви и щастливи“. Двата филма си приличат по външни общи белези, но в същината си са съвсем различни.

Освен Яна Маринова, Луиза Григорова-Макариев и Александър Сано, във филма ще видите още Явор Бахаров, Дария Симеонова, Асен Блатечки, Калин Врачански и дори британския актьор Базил Айденбенц, който играе излъгания и отвлечен син на чужденците, както и самия Ицо Хазарта.

Филмът вече е достъпен в Neterra.TV

 

Коментари

Сподели
Открих писането, когато бях в гимназията. Четенето, когато бях на 5 години. Киното ме откри някъде между двете. Към тях добавяме котки, пътувания, бързо каране на коли и безобразно дърдорене. Заради последното аз и още двама мои колеги имаме подкаст за кино „Тихо, филмът започва“ в webcafe.bg. За останалите си страсти има различни платформи. Тази тук е една от тях. Надявам се да ви бъде толкова интересно, колкото и на мен.
Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *