Най-чаканите кино премиери в края на 2019

Ново начало, по-добри моменти и пътешествия са онези неща, заради които най-често чакаме една новата година. Но независимо от сезоните има едно нещо, което винаги ще ни вълнува и това са кино премиери.

2020-а вече чука на вратата и преди да я посрещнем, ще изпратим 2019-а подобаващо с най-очакваните заглавия на голям екран до края на годината.

кино премиери
Frozen 2
Замръзналото кралство 2

След страхотния успех на адаптацията на Дисни по приказката „Снежната кралица“, то нямаше как филмът да се размине само с една част. Точно седем години по-късно Ана и Елза се завръщат, за да зарадват своите почитатели, а те са и малки, и големи.

Магическите способности на Елза заплашват хармонията в кралство Арендел. Затова заедно със сетра си Анна и приятелите си Олаф, Свен и Кристоф, тя ще се отправи на най-опасното, но и най-вълнуващото пътешествие в живота си.

В Замръзналото кралство Елза знаеше, че светът не е подготвен за магията, която тя притежава, но в Замръзналото кралство 2, я обзема страхът, че тя няма да е достатъчно. Екипът на филма е същият, актьорите също, както и музиката. Очакваме епичност и награди, а премиерата е в края на ноември.

Портрет на момиче в пламъци

Страстните любовни истории винаги се усещат по-пълноценно, когато са на голям екран. В този филм, който среща страстта и изкуството, поставя в центъра художничката Мариан, която е наета да нарисува портрет на младата Елоиз преди сватбата й.

Между двете жени обаче се появява непреодолимо привличане. Режисьорката Селим Сиама е и автор на сценария и вече получи отличие на филмовия фестивал в Кан. През октомври филмът излезе в Португалия, Испания, Холандия и Полша. В България той е част от Киномания и ще се появи и в комерсиалните кина.

Случаят Ричард Джуъл

Клинт Истууд снима филми, така както някои правят закуски – бързо, ефективно и добре. Подобно на повечето неща, които сме гледали от него и този филм се отличава с остър стил и е базиран на реални събития. „Случаят Ричард Джуъл“ проследява историята за охранителя Ричард Джуъл, който по време на Олимпийските игри в Атланта през 1996 г., един ден открива изоставена раница на площад и евакуира стотици хора от мястото.

Когато бомбата избухва, тя убива един човек и ранява множество, но резултатите можеха да бъдат далеч по-катастрофални. През първите няколко дни Джуъл е възхваляван като герой, после обаче от ФБР изтича непроверена информация, че самият Джуъл е заложил бомбата и се е направил, че я намира, за да предизвика сензация.

88 дни по-късно той е оправдан „в съда на общественото мнение”, но медийният цирк, който се разразява покрай непотвърдената информация, е толкова жесток, че Джуъл никога не се възстановява напълно.

Richard Jewell
Uncut Gems

Това не би бил филм на братя Сафди, ако не стряска истински, а Uncut Gems цели точно това. Адам Сандлър влиза в забележителна драматична роля като Хауърд Ратнър, колоритен бижутер, затънал в дългове заради страстта си към хазарта.

Трилърът ще ви кара да се смеете, а в следващия момент спира дъха ви от ужас пред случващото се на екрана. Филмът няма премиерна дата за България, но може да се следи, кога ще се появи, най-вече заради една от малкото сериозни роли на Сандлър.

Продължаваме напред с още кино премиери.

Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър

Краят на сагата е близо. През декември хиляди фенове по света ще проследят със затаен дъх финалът на третата трилогия от един от най-мащабните франчайзове произвеждан на голям екран. Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър ни отвежда една година след събитията в Последните джедаи.

Рей, Фин, По и последните остатъци от Съпротивата се готвят за решаващо стълкновение със силите на Първия ред и се изправят пред лицето на най-голямото зло, олицетворено от завръщането на император Палпатин.

Епичната битка ще се води както в безкрайните простори на галактиката, така и дълбоко в душите на познатите ни герои, всеки от които трябва да надмогне своите вътрешни демони.

Котките

Мюзикълът „Котките“ по музика на Андрю Лойд Уебър е една от емблемите на Уест Енд и Бродуей – поставен за първи път през 1981 година в Лондон от легендарния режисьор Тревър Нън и хореографа Джилиън Лин, година по-късно се качва на сцената на Бродуей. Същата година печели седем награди „Тони”. „Котките” е на четвърто място в класацията за най-дълго игран мюзикъл с над 9 000 представления.

Това е втора филмова адаптация на мюзикъла, първата е от 1998-а, и е базирана на произведението на Т.С. Елиът – „Популярна книга за Котките от Стария Опосум“.

Cats

Том Хупър, който режисира новата версия на мюзикъла за голям екран, пише и сценария заедно с Лий Хол. Трейлърът изглежда впечатляващо, като актьорите наподобяват персонажите на Елиът. А премиерата идва точно за финала на годината.

Това беше нашата селецкия от кино премиери, които ние, вяраваме и вие, чакате с нетърпение да се появят на големия екран!

Коментари

Сподели
Открих писането, когато бях в гимназията. Четенето, когато бях на 5 години. Киното ме откри някъде между двете. Към тях добавяме котки, пътувания, бързо каране на коли и безобразно дърдорене. Заради последното аз и още двама мои колеги имаме подкаст за кино „Тихо, филмът започва“ в webcafe.bg. За останалите си страсти има различни платформи. Тази тук е една от тях. Надявам се да ви бъде толкова интересно, колкото и на мен.
Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *