Черешка, Столичани, НепознатиТЕ – какво ни очаква в тв ефира през 2019-а?

Новата година идва с нови или по-скоро добре забравени стари неща в тв ефира. Но както гласи една приказка: „Недей да си въобразяваш, че през новата година ще правиш нещо различно.“. Зимният сезон бележи завръщането на някои от любимите ни кулинарни шоута… Ето ги и тях!

Кулинария

Първа в ефира се завърна „Черешката на тортата“. Шеф Манчев, купчина звезди, които готвят за гости и приятели, оценки… Шоуто се появи в тв ефира още на 11 декември 2018 г. по NOVA. Може би, за да бъде първо. Или за да не се налага да се състезава с останалите кулинарни предавания, които ще се появят в началото на 2019-а. Неподправено настроение, люти подправки, страхотни изненади и невиждани кулинарни шедьоври. Популярни и обичани българи ще радват зрителите чак до февруари тази година.

Веднага след това, почти паралелно в ефир се завръщат MasterChef (bTV) и Hell’s Kitchen (NOVA). Техните сезони очакваме някъде през февруари или поне в края на януари.

В екипа на кулинарното състезание на bTV, MasterChef, има ново попълнение. Това е Силвена Роу. Колкото и безумно да звучи за мнозина, през този сезон Силвена ще е солта и пипера на MasterChef. Вярваме, че тя ще направи предаването по-интересно за гледане. Защото последният сезон клонеше по-скоро към онова, което ние наричаме „равно и скучно“.

Hell’s Kitchen, за който това е едва втори сезон, ще продължи с познатата схема от предната година. В този случай екипът залага предимно на атрактивни участници и екстремни кулинарни ситуации.

НепознатиТЕ

На 9 декември в ефира на bTV се завърна познатото шоу на Георги Тошев. Първият документален филм беше за Лиор Сушард, човека-феномен, който чете мисли. „НепознатиТЕ“ следва добре отъпкана схема. Още в първия епизод това става ясно. Георги Тошев обещава вълнуващи срещи с Невена Коканова, Соня Йончева, Емил Чакъров. Вярваме, че такива ще има и в още много епизоди през 2019-а. Междувременно Георги Тошев пусна книга за Невена Коканова. А в някои отбрани кина всеки желаещ може да види документалния му филм за шведското бижу от „Персона“ – Лив Улман.

Реалити

Да, знаем, че кулинарните формати също са вид реалити, но тук говорим за нещо по-различно. Освен стандартните реалитита, които се развиват във ферми и къщи, в ефира на NOVA се завръща един формат, който смятахме, че си е отишъл. Това е „Женени от пръв поглед“. В момента тече кастинг за втория му сезон, а снимките започват в началото на този месец. Предаването е рекламирано като „революционен социален и телевизионен експеримент“.

То дава шанс на една връзка да започне в ефира на телевизията доста нестандартно – с брак вместо първа среща. В него професионална група от експерти подбира най-подходящите типове характери и темпераменти, основавайки се на научния подход „matchmaking“. Те анализират психологическите характеристики, социалните нагласи и възможния процент на съвпадение на характерите. Като по този начин се опитват да намерят най-подходящите партньори. А резултатите – гледаме ги през 2019-а!

Столичани в повече

След 157 излъчени епизода, най-продължителният български сериал в телевизионния ефир се завръща. В края на 2018-а започнаха снимките на сезон 13 на „Столичани в повече“. Повечето хора ще си кажат, че семействата Лютови и Чеканови нямат с какво повече да ни изненадат или разсмеят, но от екипа не са съгласни. От там обещават неочаквани обрати – в сюжета и в характерите на любимите персонажи. Ще има нови лица, а познатите герои ще претърпят изненадващи промени.

„Забавляваме се много с текста, защото той винаги върви по повърхността на събитията, които се случват в държавата. Така е от първия сезон. Така и ще продължава да бъде“, казва Любо Нейков.

„Вълнуваме се много, защото този сериал е много специален за нас. Играя две роли и като актьор, в професионално отношение, ми е много любопитно да го правя.“, споделя Христо Гърбов.

Много хора са развълнувани точно толкова, колкото и актьорите.

Вярваме, че през 2019-а ни очакват много неща – нови и стари. Ще ги следим и ще пишем за тях. Специално за вас. Вие пък следете нас.

Коментари

Сподели
Открих писането, когато бях в гимназията. Четенето, когато бях на 5 години. Киното ме откри някъде между двете. Към тях добавяме котки, пътувания, бързо каране на коли и безобразно дърдорене. Заради последното аз и още двама мои колеги имаме подкаст за кино „Тихо, филмът започва“ в webcafe.bg. За останалите си страсти има различни платформи. Тази тук е една от тях. Надявам се да ви бъде толкова интересно, колкото и на мен.
Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *