„Голата истина за група Жигули“ в цитати

„Голата истина за група Жигули“ в цитати. Сигурни сме, че ако още не сте гледали „Голата истина за група Жигули“, то със сигурност искате да го направите. А единствената причина да не сте го направили още е, че цяло лято сте почивали от събирания с хора в тесни пространства. Сега имате възможност да видите най-успешния български филм в пълното удобство и абсолютния комфорт на собствения си дом, защото „Голата истина за група Жигули“ е в NeterraTV+. Може да поканите и приятели.

Голата истина

Дори и да не сте гледали „Голата истина за група Жигули“, то със сигурност сте чували за филма. Чували сте за носталгията, за групата, за изпълненията. Затова пък ние ще ви предложим няколко любопитни факта и няколко думи от екипа зад кадър, за да ви дадем причина да видите и чуете Жигули.

Филмът е сниман предимно в Бургас и е направен малко след първия локдаун на изминалата година. Първият трейлър се появи през февруари, а филмът излезе в началото на пролетта.

За първите си два уикенда на голям екран, при това непосредствено след отварянето на кината през април, „Голата истина за група Жигули“ става най-гледаният филм у нас.

Филмът застана на върхa в клacaциятa нa нaй-глeдaнитe бългaрcки прoдукции зa пocлeднитe 30 гoдини. Caмo cлeд шecт мeceцa нa гoлям eкрaн Жигули уcпя дa ce изкaчи дo второ място в бoкc oфиca зa пocлeднитe 30 гoдини. Прeд нeгo, зaceгa, cтoи eдинcтвeнo „Миcия Лoндoн“, като българския филм с най-много приходи за последните 30 години.

Режисьор и сценаристи на филма

Екипът, който стои зад филма е в по-голямата си част екипът, който е направил сериала „Връзки“ – режисьор е Виктор Божинов, а сценарият е на Нели Димитрова и Ваня Николова.

Нели Димитрова каза: „С Ваня отдавна искахме да направим игрален филм за актьорите от сериала „Връзки“, без сюжета да е продължение. Първоначално идеята се въртеше около най-добрите приятели. Кога и как се раждат най-трайните приятелства, какво би разрушило приятелска връзка, какво би събрало стари приятели? Ами ако са скарани? Ами ако сега се мразят до смърт? Постепенно идеята изкристализира, написахме един вариант, после го направихме на пух и прах, така още няколко пъти, за да се стигне до сценария, който отиде на снимки. Целият процес продължи повече от 4 години. И ако не беше Ваня, този филм можеше и да не се случи. Тя не спря да вярва, че си струва, не спря да брани проекта!“

Наскоро Нели и Ваня станаха „Жена на годината“ на сп. Grazia в категория „Изкуство“, именно заради работата си по „Голата истина за група Жигули“.

Музиката във филма

Част от песните на „Жигули“ може да откриете онлайн и дори в Spotify. Автори на музиката са композиторът Петър Дундаков, от когото препоръчваме и мащабната музика от „Възвишение“ и Георги Георгиев от „Остава“. Песните изпълнява Ева Перчемлиева, вторият женски вокал е Марияна Добрева от група „Силует“, а цигулката, която ще чуете е на Михаела Ненова, също от „Силует“.

Виктор Божинов, за когото „Голата истина за група Жигули“ е втори пълнометражен филм, казва: „Това е история, която касае хората. В нея всеки може да се разпознае. Освен това жанрът комедийна драма е може би най-комуникативният. Като прибавим и добрия актьорски състав, се събират всички предпоставки за нещо добро.“

А на въпроса имат ли любим момент от филма, част от екипа казва: „Епизодът, в които членовете на бандата се събират, много е добър!“

Освен да ви пожелаем приятно гледане и после слушане на парчето „Грозна“, друго не ни остава.

 

 

 

Коментари

Сподели
Открих писането, когато бях в гимназията. Четенето, когато бях на 5 години. Киното ме откри някъде между двете. Към тях добавяме котки, пътувания, бързо каране на коли и безобразно дърдорене. Заради последното аз и още двама мои колеги имаме подкаст за кино „Тихо, филмът започва“ в webcafe.bg. За останалите си страсти има различни платформи. Тази тук е една от тях. Надявам се да ви бъде толкова интересно, колкото и на мен.
Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *