Летните ТВ и кино хитове

Топлите месеци са времето, в което част от телевизиите и големите кино разпространители, изкарват една от най-добрите си реколти за целокупния зрител. Сериали, ограничени в един голям сезон, което ги превръща в 10-часови филми, или блокбастъри, които да ви разсеят от жегата.

Лятото е сезон, който може само да ни ентусиазира, особено ако и вие сте фенове на качествената телевизия и кино. Затова направихме лятна селекция с най-доброто, което излезе или се очаква да бъде пуснато през този сезон.

Stranger Things (04.07)

„Оттук нататък става още по-странно“, гласи една от най-добрите продукции на Netflix през последните години. Действието на сериала ни пренася през 1983 година в спокойното градче Хоукинс. Там, група от четири момчета, прекарва дните си, борейки се с измислени чудовища в хартиени фентъзи светове. Всичко е наред, докато едното от тях не бива отвлечено от реално чудовище, живеещо в паралелна вселена.

И тогава ужасът се отприщва.

https://youtu.be/XcnHOQ-cHa0

Вече три години светът на Stranger Things държи феновете будни и ентусиазирани. Третият сезон, който бе пуснат в Netflix в началото на юли, също ще ви харесал, особено, ако сте почитатели на Стивън Кинг, Стивън Спилбърг, доброто кино, 80-те и пр. А ако не сте гледали Stranger Things до този момент е време да наваксате, при това бързо.

Вчера си е за вчера (05.07)

Как би изглеждал светът на музиката, ако сутринта се събудите и се окаже, че Бийтълс никога не са съществували? На този въпрос се опитват да отговорят сценаристът Ричард Къртис и режисьорът Дани Бойл във филма „Вчера си е за вчера”. Авторите на филма са решили да преоткрият пристрастеността към Бийтълс.

Направили са го чрез леко нестандартно драматургично решение.

Историята разказва за Джак Малик, който се „събужда” един ден в свят, в който единствено и само той помни музиката на ливърпулската четворка. Джак е симпатичен, но окаян младеж, който заживява в кошмар.

Въпреки опитите му да разкаже, че най-великата музика на света вече е създадена от Джон, Пол, Джордж и Ринго … светът е на друго мнение. Изведнъж славата и Бийтълс манията, която познаваме от документалните кадри, се случват на самия него.

Интересно е, че филмът е сниман в родното място на Бийтълс – Ливърпул, което обещава наистина да си заслужава гледането!

Еуфория (16.06)

Певицата Зендая, която вече прави уверени крачки и като актриса, е начело на каста в този нов сериал. Това е една от първите поредици на HBO, която ще е изцяло фокусирана върху тийнейджъри. Сюжетът стъпва върху идеята на популярно в Израел шоу, което показва без цензура, живота на гимназистите.

Оригиналът не пести нецензурните си сцени и можем да предположим, че и вариантът на HBO няма да е подходящ за лица под 16 години. Колкото до Зендая – тя играе 17-годишно момиче, пристрастено към дрогата. Тя ще е и гласът зад кадър, който ще „води“ зрителя в сюжета. Премиерата беше в средата на юни , като сериалът продължава чак до края на юли.

Цар Лъв (19.07)

Когато „Цар Лъв“ на „Дисни“ излиза по кината през 1994-а за отрицателно време покорява сърцата на фенове и критици. Това е един от най-награждаваните анимационни филми и е любим на поколения деца и възрастни.

Колкото и големи да сте, със сигурност сте гледали поне веднъж „Цар Лъв”. Комикът, актьор и режисьор Джон Фавро се заема с адаптацията на тази епична анимация на голям екран.

Светът е притаил дъх и тръпне в очакване. Дали ще постигне същия грандиозен успех? Най-вероятно, тъй като Фавро се справи безупречно във визуалната част по адаптацията на „Книга за джунглата”. Но „Цар Лъв” е голяма хапка. Очакваме премиерата и първите реакции!

Вероника Марс (26.07)

След повече от десет години пауза най-бойната, дръзка и саркастична дама в криминалния жанр, се завръща на малкия екран. Ако до този момент не сте се запознали с Вероника Марс, то сега е моментът да го направите.

Роб Томас създава образа на Вероника и той намира своя ТВ дом през 2006 година.

Вероника е умно момиче с баща местен шериф, чиято най-добра приятелка е убита, а баща й губи работата си, заради случая. Вероника и нейни приятели разследват случая и в крайна сметка хващат убиеца. Пътят на сарказма в момичето-детектив започва от телевизия UPN, минава през CW, за да свърши благополучно в Hulu.

Имало едно време в Холивуд (16.08)

За Тарантино никога няма да ни омръзне да говорим или пишем. Скандално лошото момче на киното се завръща с девети филм. Този път историята е инспирирана от реални събития – убийството на Шарън Тейт от сектата на Чарлз Менсън.

 

До този момент Куентин не е разочаровал своите фенове и вярваме, че и този път това няма да се случи. Каквото и да ви кажем за филма няма да бъде достатъчно. Защото Тарантино се гледа и нищо друго казано преди или след това няма значение.

Коментари

Сподели
Открих писането, когато бях в гимназията. Четенето, когато бях на 5 години. Киното ме откри някъде между двете. Към тях добавяме котки, пътувания, бързо каране на коли и безобразно дърдорене. Заради последното аз и още двама мои колеги имаме подкаст за кино „Тихо, филмът започва“ в webcafe.bg. За останалите си страсти има различни платформи. Тази тук е една от тях. Надявам се да ви бъде толкова интересно, колкото и на мен.
Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *