Кино под звездите

Какво е лятото? Вълни, пясък, кафе, слънце, коктейл, сладоледи, дрямка, разходка, хубава книга. Но след залез, идва време за логичния финал на деня, а именно кино. Защото няма нищо по-хубаво от кино на открито, където човек, освен че може да си опъне краката, може и да си сипе питие.

Киното на открито е различен тип преживяване, което си заслужава. За поредна година София Филм Фест предоставят възможност на почитателите на седмото изкуство, да го преживеят.

Опциите са няколко

Едната ви възможност е да сте на морето, а другата да сте от или до Ямбол.

Започваме с Ямбол

За шеста поредна година в Градския парк – спортен комплекс „Георги Дражев“ на Ямбол, общината на града и София Филм Фест правят инициативата Лятно кино. В десет поредни съботи, от края на юни до края на август, зрителите ще имат шанса да видят десет филма!

Ето ги и част от филмите:

Стартът на програмата е на 29 юни от 21:00 часа с българския филм „Снимка с Юки“ на режисьора Лъчезар Аврамов. Историята разказва за българин и японка, които се срещат в Канада, където и двамата водят имигрантски живот, и се женят.

Те искат да имат дете и пристигат в България, за да започнат инвитро процедури, но един трагичен инцидент променя плановете им и вече нищо не е същото.

На 6 юли е „Щастливият Лазаро“, удостоен с награда за най-добър сценарий от Кан ’18. Филмът е разказ за срещата между един млад селянин с добро сърце и Танкреди – млад благородник с безумно богато въображение.

https://youtu.be/8NQUOYO1tow

Когато Танкреди моли Лазаро за помощ в организирането на собственото му отвличане, между двамата се създава здрава връзка. Селското момче попада за първи път в големия град и прилича на фрагмент от миналото, загубен в модерния свят.

Един от нашите фаворити ще бъде излъчен на 13 юли. Това е „Капернаум“ – филма на ливанската Надин Лабаки. „Капернаум“ разказва за живота на 12-годишния Зейн.

Той решава да съди родителите си за това, че са го създали и са го оставили на този свят, при положение че не могат да се грижат за него, дори не могат да му дадат любов.

На 20 юли може да гледате един от претендентите за „Златна Палма“ от Кан ’18 – филмът „Дивата круша“ , при когото България копродуцент. Филмът разказва историята на младия Синан, страстно влюбен в литературата, чиято мечта е да стане писател.

На 24 август е прожекцията на предпоследния филм на Фатих Акин – „Без милост“. Това е трилър, който се опитва да разкаже философска история по интересен начин“, казва Фатих Акин за своя филм.

Съпругът на Катя, изиграна от Даян Кюгер, Нури, който е от кюрдско-германски произход и е бивш затворник, и синът им Роко са прекрасно семейство. Затова когато се сблъскват с трагедия, вследствие на неонацистка атака, шокът е още по-силен. Катя остава сама в своята тъга, постоянно разпитвана от властите и близките си.

Началото е след залез слънце, а входът е свободен.

Морето – Поморие, Синеморец, Китен

Картинката не може да има празен alt атрибут; името на файла е Cinema-Under-The-Stars_SFFonTheRoad-1280x800.jpg

Инициативата „Кино под звездите“ ще мине през Поморие, Синеморец и Китен.

Фиестата започва от Поморие на 4 юли в лятно кино „Яворов“. Началото ще бъде дадено с един филм за звездния път на най-великия футболист на всички времена –Пеле.

Ето и тук другата част от филмите:

На 5 юли се потопете в магията на Италия и натиснете газ в шармантната кола.

Двете екстравагантни дами, потеглили на пътешествие във филма „Лудетини“, който е едно от най-женските преживявания, които може да си причините след ден на плажа.

На 6 юли може да видите „Ангелският дял“. Филм, който разказва истината за най-доброто уиски в света и как може да бъде използвано по най-хитрия начин!

На 7 юли ще останете очаровани от един от най-успешните български филми за изминалата година. Говорим за любовната история на „Дъвка за балончета“, пълна със спомени от детството, сърдечни тръпки и отрезвяване на настоящето.

На 9 юли ще може да видите последния филм на един от най-младите и чудесни режисьори на независимо кино в момента – Шон Бейкър.

Преплетен с теми за безгрижната свобода на детството, филмът „Проектът „Флорида“ сблъсква своите зрители с неизбежната тегоба на ежедневието, която променя света на възрастните.

А на 10 юли почувствайте силата на любовта, пронизваща две разделени сърца в „Потапяне“ на Вим Вендерс. В него Алисия Викандер и Джеймс Макавой са посветени на своите каузи, но и един на друг, през километри непреодолими препятствия.

Приятно лято и още по-приятно гледане!

Коментари

Сподели
Открих писането, когато бях в гимназията. Четенето, когато бях на 5 години. Киното ме откри някъде между двете. Към тях добавяме котки, пътувания, бързо каране на коли и безобразно дърдорене. Заради последното аз и още двама мои колеги имаме подкаст за кино „Тихо, филмът започва“ в webcafe.bg. За останалите си страсти има различни платформи. Тази тук е една от тях. Надявам се да ви бъде толкова интересно, колкото и на мен.
Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *