Любими злодейки на голям екран

Лято е, топло е, а няма нищо по-хубаво в горещото време от няколко лоши момичета. И като казваме лоши имаме предвид истински гаднярки. Вдъхновени от разкошната Круела и Ема Стоун, която й дава нов живот, решихме да погледнем към любимите ни злодейки на голям екран.

Женските образи в хубавото кино имат изключително много достойнства. Нежният пол може да се похвали с разнородни и вкусни персонажи, които да се изиграят. Страхотни и опасни жени в киното ще има и така е редно. Осем модерни и класически женски бижута са събрани в този материал. Те са опасни, безсрамни и лоши и определено не искате да ги срещате нито по тъмно, нито по светло.

Круела да Вил, „Круела“

Разбира се, започваме с второто най-яко лошо момиче от вселената на „Дисни“. Първото, в случай, че се чудите, е Злодеида. Круела получи нов живот, в който модата и екстравагантното поведение на любимата ни луда жена с афинитет към кожени палта, се преливат в чудесен филм, в който има пънк, токчета и истински женски бой. Круела с черно-бялата си визия е вдъхновила и изплашила много хора и то най-вече деца. В света на възрастните обаче тя е вдъхновение за човек, който знае какво иска и как да го постигне. А това, че е луда й придава истински чар. В ролята на Круела влиза Ема Стоун – а тук може да гледате интервю с нея пред Джими Кимел.

Дейзи Домъргю, „Омразната осморка“

Злобната простачка Дейзи Домъргю е един от най-плътните, великолепни и изключителни женски персонажи, които Куентин Тарантино е създавал от времената на Миа Уолъс, Ел Драйвър, Шошана и целия актьорски състав на „Убий Бил“ насам. Тя ще остане в историята на киното не само, защото е дама в компанията на седем основни и трима поддържащи мъже, а и защото е толкова крайна, лоша и вулгарна, че човек не може да я пропусне. Дженифър Джейсън Лий дава истински пълноценен живот на гротесковата любима на Тарантино. В тази смеска между класическа мистерия и уестърн, Дейзи е бижуто на персонажите. Тя е движещата сила на целия сюжет и не се дава до края. Ролята носи номинация за „Оскар“ на Дженифър Джейсън Лий и я поставя гордо до едни от най-славните женски персонажи, създавани от Тарантино.

Харли Куин „Отряд Самоубийци“

„Отряд Самоубийци“ беше едно от най-слабите заглавия на лято 2016. Филмът бе толкова лош, че трудно измихмe послевкуса от неговото гледане. Единствената причина това да се случи е Харли Куин. Марго Роби е малката перла на този филмов джънк и блести ярко в центъра му. Харли успява да вземе вниманието, въпреки че играе истерична и луда, въпреки наличието на група смели мъжаги и въпреки, че беше представена като приятен аксесоар към Жокера. Роби и нейната Харли спасяват тази иначе неспасяема продукция. За което й благодарим и я нареждаме гордо в тази селекция на жени, от които иначе ни е страх!

Невероятната Ейми, „Не казвай сбогом“

Психарската семейна история „Не казвай сбогом“ определено е един от най-добрите трилъри, произвеждани в киното за последните години. От книжния носител и гениалните обрати, това е един от филмите, които са родили най-много „ох“ и „ах“ у своите зрители. В центъра на този сочен психотрилър, като перла в короната, блести Невероятната Ейми. Отявлен, високоинтелигентен, прекрасно функциониращ психопат с нарцистични наклонности, Ейми Дън е онази жена, която не искате да имате в дома си. Задушаваща, изобретателна, красива като картина, Невероятната Ейми е тук, за да накаже всеки, който не й се подчинява. С тиха и студена премереност тя коли, изнасилва и манипулира всеки един от останалите образи, които участват в перфектно построения разказ на Джилиан Флин. Ейми е откритие за женските персонажи както в киното, така и в литературата. Шапки долу за Розамунд Пайк, която й вдъхна студенина и живот, и заслужено получи номинация за „Оскар“.

Ейва, Ex Machina

Ейва е от онези жени, които не искате да срещате в тъмна улица, късно вечер или в някой съмнителен бар. И същевременно искате, защото е секси и опасна… Алисия Викандер заслужаваше най-малкото номинация за „Оскар“ за ролята си на злия, социопатичен и манипулативен киборг Ейва. Тя е от тези опасни същества, които могат да ви победят, докато просто ви гледат в очите и ви се усмихват. И дори няма нужда да използват сила. Меко е да кажем, че „Ex Machine“ е великолепен научно-фантастичен филм, който, ако не сте гледали досега, може да го сложите в списъка със задължителни заглавия.

Алис, „Заразно зло“

„Здравейте, аз съм Алис и този свят е мой!“ – тотално бойна, опасна и страшна, Алис, в изпълнението на Мила Йовович в „Зарано зло“, е нашият фаворит на въоръжена и опасна жена с мисия, която не искате да срещате, когато е ядосана. Зла или добра, изобщо не трябва да ви интересува, защото Алис знае няколко доста изобретателни начина, по които да ви причини много силна болка и още по-неприятна смърт. Харесваме Мила в тази роля и тя е една от причините все още да се вълнуваме от този франчайз.

Саманта Кейн/Чарли Балтимор, „Дълга целувка за лека нощ“

Правим бърз скок към миналото, където седмото изкуство може да се похвали с не по-малко опасни и красиви жени. Един от фаворитите ни безспорно е Джина Дейвис в страхотния екшън „Дълга целувка за лека нощ“. Трансформацията на Дейвис от нормална домакиня в наемен убиец е едно от любимите ни неща на голям екран и нейната Чарли Балтимор си остава зло изкушение, без капка милост, което никога няма да откажем да изгледаме сутрин, обед и вечер.

Телма и Луис, „Телма и Луис“

Телма и Луис са единствения феминистки еквивалент на Бони и Клайд в модерното кино, който всеки би избрал без съмнение. Великолепният филм на Ридли Скот разказва за тези две опасни и красиви жени, тръгнали на порочен похот из Америка, където си правят каквото си искат. И го правят добре, до самия фатален край.

Ако искате да разгледате и другите ни кино предложения с героичен характер, може да го направите ето тук.

Ако пък искате да гледате похотливи и закачливи филми, ето тук може да го направите. 

Коментари

Сподели
Открих писането, когато бях в гимназията. Четенето, когато бях на 5 години. Киното ме откри някъде между двете. Към тях добавяме котки, пътувания, бързо каране на коли и безобразно дърдорене. Заради последното аз и още двама мои колеги имаме подкаст за кино „Тихо, филмът започва“ в webcafe.bg. За останалите си страсти има различни платформи. Тази тук е една от тях. Надявам се да ви бъде толкова интересно, колкото и на мен.
Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *