Музикални филмови хитове

Летните филми често са като летните музикални хитове!

Понякога са скучни и еднотипни, но понякога те изненадват приятно. Друг път се набиват в главата ти и няма пускане.

В началото на това лято зрителят имашe възможност да види цели два филма, в които музиката не просто участва, но е един от основните персонажи в сюжета.

Едно е сигурно!

Ако сте отишли на кино, то със сигурност след това сте си припявали. Говорим за “Рокетмен” и “Вчера си е за вчера”. Единият филм е посветен на кариерата на Елтън Джон, а другият – на музиката на Бийтълс.

По повод техните премиери, ние избрахме за вас няколко други филма, в които музиката играе основна роля. Приятно гледане и слушане!

Band aid

Американският филм, дело на актрисата и сценарист Зоуи Листър-Джоунс, дебютира на независимия фестивал за кино „Сънданс“.

Годината е 2017-а и филмът прави фурор. Номиниран е за Grand Jury Prize и си тръгва с овации от критиката.

С име, буквално значещо “Лейкопласт”, филмът ни показва млада двойка с проблеми. Вместо да отидат на консултации, те основават музикална група като форма на терапия. Музиката е чудесна, играта и историята също.

Зад волана

Последният филм на британеца, със специфично чувство за хумор и афинитет към кръв и мъртъвци – Едгар Райт, излезе през 2017-а. Райт среща Холивуд за първи път и Baby Driver /„Зад волана“/ е чудесната симбиоза, която двамата постигат.

Филмът носи хумора на Райт и онзи сладокусен холивудски мотив, присъщ за лятното кино. В него младо момче помага да различни банди да избягат от мястото на обира.

Звучи като тривиален сюжет, но не е. Наистина! А музиката …? Е, музиката е онова, което му помага. Всяка сцена в този филм е съобразена с нотите, които звучат в нея.

Begin Again

Независим филм, който разполага с две звезди в лицето на Марк Ръфало и Кийра Найтли. Историята разказва за музикален продуцент, който току що е загубил работата си. Той случайно попадна на на наскоро зарязана от гаджето си музикантка.

 

Двамата решават да се заемат с една идея, която ще ги отведе на най-различни места в Ню Йорк и … реализацията й може да я превърне в хит. Така и става.

Музиката е изпълнена от Кийра Найтли и Марк, също така от Адам Лавин, а основната песен получи заслужена номинация за “Оскар”.

Истинският Люин Дейвис

Една модерна класика като за финал. Братя Коен режисират този музикален шедьовър, който разказва за няколко дни от живота на кънтри музиканта Люин Дейвис. Началото е край и краят е начало, както ще разберете, ако го изгледате.

Но винаги остава музиката. Звездата на Оскар Айзък изгрява моментално след участието му във филма. Кери Мълиган и Джъстин Тимбърлейк му правят компания.

Музиката, разбира се, е най-важното. Изпята е от самите актьори и си заслужава всяка минута.

Коментари

Сподели
Открих писането, когато бях в гимназията. Четенето, когато бях на 5 години. Киното ме откри някъде между двете. Към тях добавяме котки, пътувания, бързо каране на коли и безобразно дърдорене. Заради последното аз и още двама мои колеги имаме подкаст за кино „Тихо, филмът започва“ в webcafe.bg. За останалите си страсти има различни платформи. Тази тук е една от тях. Надявам се да ви бъде толкова интересно, колкото и на мен.
Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *