Летни събития в България

хиЛятото е време за почивка. За емоции, споделени с приятели и семейство. На открито, в планината, на плажа … навсякъде, където човек може физически и психически да се разтовари.

Вече ви разказахме за София Филм Фест, едно от най-посещаваните летни кино събития на открито, което продължи до края на юли. Сега ще ви предложим още няколко широко популярни събития в България, които бихте могли да включите в планoвете си за отпуската.

Лято в Банско

Това лято Банско е трибуна на доста интересни събития. Това показва желанието на зимния ни курорт да се установи и като приятна, лятна дестинация.

Jazz Fest Bansko

За поредна година, в Банско ще се състои Международния джаз фестивал. Това ще бъде неговото 22-ро издание и ще се проведе от 6 до 10 август. Този път, фестът е посветен на фънк музиката и неговите фенове. Всяка една от трите вечери ще блести с различна звезда.

Открояват се имената на Масео Паркър, Малина Мой, Джамал Томас бенд, Рей Джелато и още много други. Българските изпълнители, които ще чуете са Васил Петров и Камелия Тодорова, както и някои от младите звезди в жанра – акапелна група Spectrum и Лина Никол.

Opera Fest Bansko

Това е друго интересно събитие, отново локализирано в Банско. Ще се проведе от 22 до 24 август, при това за 10-та поредна година. По повод юбилейната му, 10-та годишнина, фестивалът е ориентиран към най-малките посетители и зрители. В програмата са включени концерт за най-малките на Фортисимо Фест – „Вивалди и малкият Ото“, операта „Набуко“ на Верди и мюзикълът „Чикаго“ на Боб Фос.

Bansko Balkan Fest

През септември балканските ритми ще разтресат Банско. Сръбската звезда Цеца и нейният колега Саша Митич ще бъдат звездите в това весело събитие. Преслава и Ивана пък са българските лица, които ще вземат участие на 6 и 7 септември. Входът ще бъде свободен така, че ако сте близо до Банско, не пропускайте тази възможност за веселие.

Беглика Хородея /фест/

Фестът, който се провежда в местността Беглика става все по-популярен с всяка изминала година. Това е пространство за алтернативна култура и силната връзка с природата и семейството. Вече 11 години фестивалът върви в посока на по-тясно свързване и споделяне между хората.

Този път, в него се включва и Хородея, организация, различна от Беглика. Програмата е богата и пълна с най-различни дейности – активности за тялото и духа. Има дори детски кът, където малчуганите да се забавляват и откриват природата, като се докосват до нея.

Аполония

Празникът на изкуствата продължава традицията да запълни последните дни на август и първите на септември с култура. От 29 август до 7 септември в Созопол място ще намерят редица музикални, театрални, кино и литературни представители.

Това е 35-то издание на фестивала, а специален акцент в програмата ще бъде отбелязването на 75-та годишнина на рок музиканта Кирил Маричков. Това ще се случи с празничен концерт на супергрупата „Фондацията“. Цигуларите Ангел Станков и Йосиф Радионов се завръщат на сцената на Аполония след 35 години. Освен това, посетителите на Созопол ще се насладят на поредица от театрални и танцови постановки, интересни изложби и музикални изпълнения.

Коментари

Сподели
Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *