Разобличават НЛО в Проект Синя книга

Най-новият сериал на канала Epic Drama е дело на един от хората, които са създали култови филми като Завръщане в бъдещето и Форест Гъмп. Говорим за Робърт Земекис – режисьор и сценарист, известен с работата си по различни жанрови проекти и колаборации със Стивън Спилбърг, а пресечната точка между тях е Проект Синя книга.

Тази есен Земекис излиза на малкия екран като продуцент на един от най-любопитните тв проекти, които може да гледате от края на септември.

Проект Синя книга

Мястото е канала Epic Drama, сериалът е „Проект Синя книга“. Темата? НЛО, разбира се.
„Проект Синя Книга“ е базиран на действителни свръх секретни разследвания на НЛО и свързани с тях феномени. Те са проведени от Военно-въздушните сили на САЩ през 50-те и 60-те години на миналия век.

Звездите в кадър

В актьорския състав блестят две доста популярни имена. Едното на е ирландецът Ейдън Гилън. Той от Дъблин и става изключително популярен с ролята си на лорд Бейлиш „Малкия пръст“ в „Игра на тронове“. Лично ние го препоръчваме и в сериала Peaky Blinders и филма „Крал Артур“. Но преди това може да му се насладите в „Проект Синя книга.“

Гилън влиза в ролята на Д-р Джей Алън Хайнек, университетски професор, вербуван от ВВС на САЩ, за да води топ-секретна операция. Наречената Project Blue Book разследва хиляди случаи, над 700 от които остават неразрешени и до днес. Поредицата е вдъхновена от личните преживявания на професора.

Ейдън Гилън в ролята на Алън Хайнек

Другото име, за което трябва да се оглеждате е британският актьор Майкъл Маларки. Почитателите на фентъзи жанра познават Маларки от ролята му на Енцо в „Дневниците на вампира“, а други може и да го помнят от посещението му на Comic Con у нас по-миналата година.

В „Проект Синя книга“ Маларки влиза в ролята на капитан Майкъл Куин – един от хората, които помагат на професор Джей Алън Хайнек, за разследването на странни случаи. В интервю самият Маларки ни каза кое прави „Проект Синя книга“ сериал, който си заслужава вниманието ни.

Майкъл Маларки в ролята на капитан Майкъл Куин
Интервю с Майлъл Маларки

„Мисля, че за хората, които не знаят нищо за това явление, той ще даде някои отговори, но и ще зададе повече въпроси. За хората, които знаят много за проекта и НЛО, мисля, че ще направи същото.

Искам да кажа, че наистина не можеш просто да се даде еднозначен отговор. Или някакъв вид пълно разкритие на това явление поне не под формата на телевизия или драматичен сериал. Знаете какво имам предвид.

Знам, че има много хора, които очакват и искат пълно разкритие от правителството за това, което се случва. Но кой знае кога и дали това ще се случи. Това, което харесвам в шоуто, е, че повишава осведомеността. Все пак всичко това е реално съществуваща организация – Проект Синя книга. Мисля, че хората, които гледат шоуто, ще успеят да видят поне върха на айсберга.“

С теми като доверието, фалшивите новини и конспиративните теории, които са на дневен ред повече от всякога, „Проект Синя книга“ улавя пулса на времето и бързо се превръща в сериал №1 при премиерата си в САЩ.

Всеки епизод на сериала изважда по едно автентично досие, съчетаващо НЛО теории с действителни исторически събития в САЩ. А всичко това е побрано в 10 епизода. И това е само първият сезон. Вече текат снимките на втори.

Сред случаите, върху които се хвърля светлина, са инцидентът с чудовището от Флатуудс от Западна Вирджиния, Горман догфайт във Фарго, Северна Дакота, Светлините на Лъбок, Тексас, НЛО случая Чилс-Уитид в Монтгомъри, Алабама. “Проект Синя книга” черпи от света на науката и мистериите, които вдъхновяват въображението на зрителя и желанието му да научи повече.

„Аз гледам на предизвикателствата като на забавление. Мисля, че в по-голямата част на снимачния процес просто се бях настроил да мисля като човек от военновъздушните сили. Какво е да си такъв човек?

Да трябва да отговаряш на началниците си и да следваш поредица от команди и да стоиш настрани от бурни реакции, емоции и подобни неща. Аз съм много отворен човек. И почти винаги говоря, каквото ми е на сърцето, за добро или за лошо.

Трябваше да се науча да обирам тези неща. Да бъда по-затворен, без емоции. Това беше част от тази работа. Но това може би е едно от най-трудните неща, просто да намериш този баланс. Играя един от основните персонажи и снимам пет дни в седмицата, понякога по 14 часа.

Затова трябваше да имам издръжливостта, търпението и енергията да го направя. Това само по себе си беше предизвикателство. Но аз бях готов за това, защото ролята е страхотна. И съм много благодарен, че имам шанса да я изиграя.“

В Щатите сериалът направи премиера в началото на тази година. У нас стартира по Epic Drama на 19 септември, четвъртък, от 22:00 часа. И докато това се случва, снимките на втори сезон вече текат, както ни казва и самият Майкъл Маларки.

„В момента снимаме втори сезон. Заснехме първите няколко епизода. Искам да кажа, че това е роля мечта по някакъв начин. Това е нещо, което търся от известно време.

И съм щастлив да бъда част от него, като се надявам зрителите да останат доволни. Така че, пригответе се имаме още един сезон за вас. Аз лично го очаквам с нетърпение.“

Ние също.

Коментари

Сподели
Открих писането, когато бях в гимназията. Четенето, когато бях на 5 години. Киното ме откри някъде между двете. Към тях добавяме котки, пътувания, бързо каране на коли и безобразно дърдорене. Заради последното аз и още двама мои колеги имаме подкаст за кино „Тихо, филмът започва“ в webcafe.bg. За останалите си страсти има различни платформи. Тази тук е една от тях. Надявам се да ви бъде толкова интересно, колкото и на мен.
Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *