Оскари на малкия екран – Kino Nova vs. bTV Cinema

Нощта на Оскарите наближава. Броени дни ни делят от бляскавата вечер. Филмовата Академия на САЩ за 95-и път ще раздаде своите престижни награди. Церемонията ще се проведе на 12 март 2023 г. традиционно в „Долби тиътър“ в Лос Анджелис. Трябва да признаем, че випуск 2023 е впечатляващ! Вече няколко години подред bTV Cinema и Kino Nova предлагат изобилие от филми около сезона на Оскарите. И тази година двата кино канала са се постарали да не ни разочароват! 

Постер на кампанията "Месец на Оскарите" на bTV Cinema

bTV Cinema отбелязва Оскарите подобаващо като подарява на зрителите неповторимо кино изживяване с топ заглавия, отличени или номинирани за „Оскар“.

На 6 март (понеделник) от 21:00 ч. ще бъде излъчена премиерата на военната драма „1917“. Филм на режисьора Сам Мендес с три награди „Оскар“. В разгара на Първата световна война, на двама млади британски войници е възложена привидно невъзможна мисия. В надпревара с времето те трябва да пресекат вражеската територия и да доставят съобщение, което ще спре смъртоносна атака над стотици войници.

Постер на филма 1917, номинирам за Оскар и част от кампанията Месец на Оскарите

След „1917„, следват и други безспорни хитове, сред които „Стив Джобс“, „Формата на водата“, „Три билборда извън града“, „Болка и величие“, „Първият човек“, „Кинг Конг“, „Черен в клана“, „Жокера“, „Маслото на Лоренцо“, „Зеленият път“, „Маската“, „Гладиатор“ и „Реката на тайните“.

Финал на кампанията „Месец на Оскарите“ ще постави ексклузивната премиера на фаворита за тазгодишните награди на Академията – „Всичко навсякъде наведнъж“ (Everything Everywhere All at Once, 2022 г.)

Това е безпрецедентно за българския ефир събитие. То ще се състои в деня след Церемонията – на 13 март (понеделник) от 21:00 ч. Водачът по брой номинации – цели 11, проследяващ борбата на една обикновена жена срещу злото в паралелни вселени, се бори да получи отличия за най-добър филм, най-добър режисьор и оригинален сценарий, най-добър актьор в поддържаща роля и др.

Кадър от номинирания за Оскар филм Everything Everywhere All at Once

Тази година, Kino Nova  отбелязва Наградите на Академията с цели 5 седмици на вълнуващо филмово изживяване.

„Треска за Оскари“ радва киноманите с общо 34 заглавия, 7 от които премиерни. Кампанията започна още в началото на февруари. И ще продължи до 12 март. В следващите редове представяме част от премиерните заглавия, които ще бъдат излъчени в началото на март в ефира на Kino Nova.

Постер на кампанията "Треска за Оскари" на KINO NOVA

На 6 март можете да гледате „Съпругата“.

Джо Каселман (Джонатан Прайс) е известен писател, който има прекрасна и вярна съпруга – Джоан (Глен Клоуз) и две пораснали деца – Сузана и Дейвид. Една сутрин той научава, че печели Нобелова награда за литература. Разтърсен, развълнуван и горд, той заминава, заедно с жена си и сина си, за да получи престижното отличие. В самолета, на път за Стокхолм, Каселман се натъква на един досаден стар познат. Натаниел Боун (Крисчън Слейтър) е журналист, който иска да напише неговата биография. Той върви като сянка след семейството. Няколко дни в Стокхолм, едно от най-големите отличия за един писател и една съпруга, която с мълчанието си, казва всичко.

Няколко дни по-късно, на 11 март Kino Nova ще покаже „Малки жени“ на режисьорката Грета Гъруиг с участието на Ема Уотсън, Тимъти Шаламе и др.

Една история за живота на четири девойки. Сестрите Мег, Джо, Бет и Ейми Марч са отглеждани от майка им в Масачузетс по време на Гражданската война в Америка. Главата на семейството е призован в армията. В живота на сестрите се редуват тревоги, радости, вълнения, болести, тръпките на първите сърдечни чувства. Те научават най-важния урок – как да отстояват свободата и независимостта си.

На 12 март „Имало едно време… В Холивуд“ на Куентин Тарантино ще пренесе зрителите в края на 60-те години на ХХ в. в Холивуд.

Бивша звезда от телевизионен уестърн на име Рик Далтън (Леонардо Ди Каприо) се надява да възстанови кариерата си като се прехвърли в киното. Същите амбиции има и някогашният му дубльор Клиф Буут (Брад Пит). Плановете на двамата се усложняват от добре известните действителни събития, свързани със съдбата на съседката на Рик – Шарън Тейт (Марго Роби).

Кампанията „Треска за Оскари“ ще завърши на 12 март. Именно тогава ще бъдат раздадени и статуетките в 95-ото издание на най-престижните кино награди „Оскар“. Церемонията ще бъде излъчена на живо по филмовия канал Kino Nova в нощта на 12 срещу 13 март. Кои ще бъдат големите победители, предстои да разберем скоро.

А дотогава, не пропускайте да се насладите на невероятните кино селекции на Kino Nova и bTV Cinema, на живо и на запис, в Neterra.TV.

Коментари

Сподели
Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *