Различните лица на любовта

Свети Валентин може и да се е превърнал в клише. Но не и любовта. Прекарваме живота си в търсене на истинска любов. Рисуваме в представите си щастлив край и романтизираме трудните моменти „в името на любовта”. Всички мечтаем за нея! И всички обичаме филми, които ни разказват за любов! 

Но любов с любов не си прилича. 

Понякога любовта ни разплаква, друг път ни забърква в неприятности. Понякога ни плаши, друг път ни ранява. Никога не знаем какво ни е подготвила и кое свое лице ще ни покаже. 

Случва се да сме нейни жертви, като Адриана – жена, връхлетяна от внезапна любов и станала жертва на сурово престъпление. Друг път ни изненадва, когато сме се отказали от живота и ни учи как да обичаме отново

Често се чудим, възможно ли е наистина да срещнеш любовта, както се случва по филмите? И когато я срещнеш, способна ли е на всичко?

Романтичните филми ни носят така нужните вяра и надежда! 

Щастливият край не излиза от мода. Романтичните комедии, колкото и предвидими да са, никога не ни омръзват! А смехът е едно от най-любимите на всички лица на любовта. Затова и в любовната ни селекция сме подбрали филми, които ще ви накарат да се посмеете от сърце! Ето 5 от тях, които да гледате сега: 

постер на филма "Мистър Щайн е онлайн"“Мистър Щайн е онлайн”

Пиер – пенсиониран вдовец, не е напускал дома си от две години. Ненадейно той открива изкушенията на интернет. В сайт за запознанства разкошна млада жена, представяща се като flora63, съблазнена от романтизма на Пиер, му предлага да се срещнат.

 

Постер на филма "Перфектен план"“Перфектен план”

Една преуспяваща влюбена жена се опитва да преодолее фамилното проклятие, че всеки първи брак завършва с развод. За целта решава да застане пред олтара със случаен непознат, преди наистина да се омъжи за своя любим.

 

постер "В легло с Виктория"“В  легло с Виктория”

Виктория e адвокатка по наказателни дела и самотна майка. Тя е поканена на сватба, където среща свой стар приятел – Венсан. На следващия ден той е обвинен в опит за убийство и Виктория неохотно се съгласява да го защитава…

 

постер на филма "Лоло"“Лоло”

Докато е във ваканция, парижката дама Виолет се влюбва в непохватния Жан-Рене. С края на лятото той бързо се озовава при нея в Париж. Но нейния 20-годишен син Лоло е решен да саботира връзката им по всевъзможни начини…

 

 

постер на филма "Влюбен в жена си'

 

“Влюбен в жена си”

Женен мъж е в плен на фантазиите си за новата приятелка на свой близък. Готов е да рискува и немислимото, за да сбъдне и най-смелите си копнежи.

 

 

Българското кино и любовта

Разбира се, и българското кино си има своите романтични филми, на които да поплачем, да помечтаем за любов, да се посмеем на това колко глупави ни прави тя понякога. Подбрахме за вас 5 български романтични филма, които можете да гледате където и да сте в платформата на Neterra.TV+

постер на филма "Диви и щастливи"“Диви и щастливи”

Две обикновени жени намират смелост да се преборят с предизвикателствата на живота и сами да начертаят съдбата си. Те бягат от закона с отвлечен мъж на задната седалка на колата. Докато не осъзнават, че всъщност бягат от самите себе си. 

 

 

постер на филма "Дъвка за балончета"

 

“Дъвка за балончета” 

Като деца Калин и Биляна си обещават да се оженят. Но животът ги разделя. 25 години по-късно, двамата се срещат случайно. 

 

 

постер на филма "Нокаут"

 

“Нокаут” 

Една откачена –  в буквалния и преносен смисъл –  любовна история, поставяща под въпрос обществените и човешки ценности в съвременния свят.

 

 

Постер на филма "Завръщане"

 

“Завръщане” 

Четирима приятели. Една къща, в която са прекарали детството си. Ядосан братовчед, който иска да я събори. Ще успеят ли да я спасят?  

 

 

постер на филма "Безкрайната градина"“Безкрайната градина”

„Може би най-нежният български филм.” Една съвременна градска драма, под чиято повърхност се крият невидими светове и се раждат неочаквани чувства.

 

Топ 5 на най-романтичните филми на всички времена. 

За финал ви споделяме нашия личен топ 5 на най-популярните романтични филми.

“Хубава Жена”

Един филм от 1990г., който, според първоначалния замисъл, трябвало да бъде доста по-мрачен, а предвиденият край – далеч от щастлив. В крайна сметка, “Хубава жена” се превръща в един от най-добрите и обичани продукти на Холивуд. А култовата финална сцена, в която Едуард Луис (Ричард Гиър), побеждава страха си от височини и се покатерва на пожарна стълба до апартамента на проститутката Вивиан Уорд (Джулия Робъртс) с роза между зъбите, е добре позната на всеки истински романтик! 

 

Постер на филма "Когато Хари срещна Сали"“Когато Хари срещна Сали”

След 11 години приятелство Хари среща Сали по друг начин. Една от най-великите романтични комедии на всички времена, която ни помага да разберем възможно ли е приятелство между мъж и жена без секс. И може ли същото това приятелство да продължи с любов, ако все пак сексът се случи.

 

 

постер на филма "Нотинг хил"„Нотинг Хил“

Една история за обикновения човек и жената, за която всички мечтаят. Хю Грант и Джулия Робъртс влизат в ролите на Уилям Такър и Ана Скот, за да ни покажат, че любовта е по-силна от всичко.

 

 

постер на филма "Терадката"“Тетрадката”

В старчески дом, възрастен мъж чете любовна история от своята тетрадка на една от пациентките в дома. “Тетрадката” ще разтопи сърцата ви, ще ви разплаче и ще ви накара да повярвате още по-силно в любовта. 

 

 

постер на филма 'Титаник"

Титаник” 

Няма как класацията да е пълна без този филм, в който Леонардо ди Каприо и Кейт Уинслет се влюбват на борда на кораба по време на злополучното първо и последно пътуване. 25 години по-късно зрителите продължават отново и отново да преживяват романса на Джак и Роуз. По случай годишнината филмът се завръща в кината с подобрена версия.

 

Ех, любовта. Драматична, нелепа, плашеща или нереална… Което и от нейнте лица да ни се изпречи на пътя, ще я приветстваме с отворени обятия. Защото тайно, дълбоко в сърцата си, всички мечтаем за нея и търпеливо я очакваме. 

 

Коментари

Сподели
Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *