Пловдив през погледа на National Geographic

„Пловдив е най-старата ми любов. Върнахме си чувствата, като се обладахме страстно, сякаш не се познаваме. После си смигнахме. Зрителите обичат такива неща, дано сме възбудили интереса им.“

Това казва Драго Симеонов – водещ на поредицата Explore Bulgaria. Неговият пети сезон е посветен на Пловдив, а Драго влиза в ролята на тв гид за втори път. Първият беше преди година, когато разказваше за потайностите на София.

Картинката не може да има празен alt атрибут; името на файла е Explore-Bulgaria-Plovdiv-3-1280x853.jpg
National Geographic/ фотограф Кеворк Ванлян, Агитпроп
Какво представлява Explore Bulgaria?

Проектът на National Geographic България стартира преди точно пет години. В началото поредицата има за цел да представи познати и непознати кътчета от българската природа и история. Идеята е това да се случи през погледа на четирима изследователи, избрани от National Geographic Channel Bulgaria.

А за да е гарантиран адреналинът, екипът се опитва да види тези места от нов и неочакван ъгъл. Така зрителите имат възможност да научат неизвестни факти за родината си и пълноценно да споделят емоцията на истинските приключения.

За първия сезон и Драго

Драго Симеонов е човекът, който може удобно да влезе в определението „градски“. Той е модерен, популярен, винаги усмихнат и най-важното – любопитен. Точно това, от което се нуждае предаване, което изследва потайностите на красив град.

Така, преди година, в рамките на шест епизода, той разходи своите зрители из някои от най-готините и любопитни места на София. Сега е ред на един от най-красивите южни градове у нас – Пловдив.

За новия сезон и Пловдив

Новият сезон на Explore Bulgaria следва рамката, установена в предходния – на градска експедиция из пълен с археологически, архитектурни, културни, съвременни и позабравени изненади град.

Петото издание включва шест епизода, посветени на приключенията в търсене на уникални истории и истини за Пловдив. А той, като европейска столица на културата, през цялата година предлага незабравими изживявания на посетители от цял свят.

Всеки от епизодите разглежда различна тема. Водещият, с помощта на експерти и местни жители, ще ни преведе през значими места и ще ни върне назад във времето. Ще ни отведе до брега река Марица, ще разгледа непознати факти за историята на града, неговата богата култура и бит и ще се потопи в античния му чар и модерно усещане.

Картинката не може да има празен alt атрибут; името на файла е 150592.custom.jpg

Драго Симеонов ще се впусне в обиколка на културни забележителности, религиозни храмове, сред богато разнообразие от изкуство.

Вие може да следите градското приключение на Драго из потайностите на Пловдив в новите епизоди на „Explore Bulgaria: Пловдив“. Началото бе на 5 юни и ще се излъчва от 21:30 часа в ефира на National Geographic.

Коментари

Сподели
Открих писането, когато бях в гимназията. Четенето, когато бях на 5 години. Киното ме откри някъде между двете. Към тях добавяме котки, пътувания, бързо каране на коли и безобразно дърдорене. Заради последното аз и още двама мои колеги имаме подкаст за кино „Тихо, филмът започва“ в webcafe.bg. За останалите си страсти има различни платформи. Тази тук е една от тях. Надявам се да ви бъде толкова интересно, колкото и на мен.
Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *