Носталгично – позитивно

Виктор Пасков я нарича в една своя творба „болката по дома“. Учените вече твърдят, че не е депресия, а точно обратното – помага за излизането от нея. Тя може да подобри психологическото ви благоденствие. Съдейства ни да намерим мотивацията и увереността. Кара ни да си спомним, че животът е смислен и ценен. Иначе казано: Носталгия!

Носталгично - позитивно
Снимка: Борис Мутафчиев

Стана ли много философско? Е, добре – колко често усещате, че ви липсва нещо родно? Приятелите. Познатите кафенета. Планината. Морето. Слънчевото време. Доматите. Ракията. Въздухът. Често ли ви налягат спомени от България?

Носталгично - позитивно
Снимка: Борис Мутафчиев

Neterra.TV няма да подхранва изкуствено носталгията ви. Ще ви помага, да се възползвате от нея. Като, например, ви показва къде можете да се докоснете до други българи. Хитови музикални изпълнители, които гостуват във вашия град. Или пък театрална постановка с любимите ви актьори. Или просто сбирка на местната българска общност.

Носталгично - позитивно
Снимка: Борис Мутафчиев

Всичко това можете да намерите в рубриката ни с български събития. Тя не е нова, но вече е невероятно обогатена. Непрекъснато се опитваме да добавяме новите събития близо до вас. Ако се сещате за някое и не го виждате, пишете ни на адрес: videosupport@neterra.tv и ние ще го добавим.

Носталгично - позитивно
Снимка: Борис Мутафчиев

Рубриката се намира по-надолу на началната страница на Neterra.TV. Събитията са подредени по хронологичен ред. Най-скорошните са най-отгоре. За по-лесна ориентация са добавени знамената на съответните държави, началният час и адресът на събитието.

Носталгично - позитивно
Снимка: Борис Мутафчиев

Но да се върнем на носталгията. Вижте новата визия на Българската национална телевизия. Изглежда модерна, но в същото време напомня за 80-те години. Класика в нови одежди? Или просто ретро-модернизъм?

Класическите мелодии от едно време са ремиксирани, за да оживеят отново. Заставките и шапките изглеждат сходни на тези от зората на телевизията. Малко диско и много преди появата на електронната музика.

От тази седмица Neterra.TV също ви предлага нещо много познато. Благодарение на договор за сътрудничество вече можете да слушате програма „Хоризонт“ на Българското национално радио. Исторически тя се е утвърдила като най-достоверния източник на информация и дом на качествена публицистика.

Neterra.TV винаги ще ви помага да се връщате към хубавите моменти от България. Но и ще ви помага да обърнете поглед в бъдещето! Където и да сте!

Носталгично - позитивно
Снимка: Борис Мутафчиев

Коментари

Сподели
Георги Филипов е журналист с над 25 години практика във водещи печатни издания, онлайн медии и телевизии. Работил е върху разнообразни теми, свързани с политиката, икономиката и спорта. Привърженик е на принципа, че бивши журналисти няма, затова продължава да отразява и коментира актуални теми от живота.
Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *