10 години и отгоре Биг Брадър

Емил Емил

Кой да предположи, че 10 години и отгоре, откакто първият Биг Брадър стартира у нас, и след като сме гледали Зара и Найден да се гонят из двора и джакузито в Къщата, подобен тип развлечение все още ще ни вълнува. Но ето, че това се случи.

Биг Брадър се превърна във Вип Брадър

Може би това е основната разлика между родния формат и онези, които така добре се котират в чужбина. Преди няколко дни това беше изтъкнато като аргумент в ползи на единия спрямо другия Брадър. У нас обаче Вип-овете са по-интересни от обикновените хора, които някак не успяват да наваксат и трябва да са страшно екстремни, за да спечелят битката срещу така наречените „известни“ на родината.

Вип Брадър е някакъв вид много интересен телевизионен сеир. Масово и на публични места, хората се мръщят и цъкат с език при споменаване на името му, но иначе го гледат. В смисъл, наистина го гледат. Може и да е тайно, но го правят.

Доколко това е добре, зле, дали Биг Брадър е невиждан социален експеримент и прочие празнодумства, които не водят до никъде, не са задачата на този текст. Той е за да каже няколко думи за новия сезон, който стартира.

Вип Брадър – Женско царство

Отново имаме популярни личности от всякакъв характер – залезли звезди и по-актуални хора, естрадни звезди и обикновени плейметки, Вип Брадър се опитва да дава на своята публика всичко. Да има всякакви хора. Иска ми се да кажа, че този сезон няма да бъде забавен, но истината е, че ще е. Между гримьора Колагин, плейметката Нора и Папи Ханс, човек ще се чуди чий сеир да гледа първо.

Някои хора са по-първични от други и техните най-ярки черти ще излязат първи. Ще блеснат като ярка светлина в тъмен тунел. Други ще се опитват да са възпитани и сдържани почти до края. Дали ще удържат? Едва ли. Биг Брадър е доказал, че е устроен така че, да изкарва най-страшното от своите участници. Така е направен просто. И всеки, който вярва, че ще победи играта просто се заблуждава дълбоко.

Приемете, че Биг Брадър е като Матрицата. Ако не играеш по неговите правила просто ще бъдеш отнесен.

Макар новият сезон на формата да е с гръмкото заглавие „Женско царство“, то броят на силния и слабия пол, най-общо казано, е равен. Единственото инспирирано от ударната доза феминизъм, която ни залива от Запад, е условията, в които тази година е структурирана играта. Тя е направена като република, на чиято най-важна длъжност е поставена жена. При това, това е плейметката Нора, оттам и Норландия (името на републиката), бе страшна забава. За нейно вице е поставен Колагин – гримьор и външен провокатор, любопитна птица за такова шоу.

Това са първите най-ярки хора. Вярвам, че веднага след тях ще се изявят и останалите, все пак имаме цели 18 участника. Кой от кой по странен и с различни мотиви да влезе в Къщата. От Мира Добрева, която изглежда като умиротворителят със спокойното си и леко мудно поведение, през Веселин Плачков, чак до Ева и Ваня от „Тоника“, чиято среща беше колкото неприятна за тях, толкова и любопитна за зрителите, всеки ще даде своя дан на шоуто. На никого няма да му се размине.

Разбира се, тепърва ще видим кой ще блесне и кой ще се къпе в изкуствена светлина. Защото Вип Брадър, женско царство или не, ще си създаде, ако не мини вселена, то мини държава, зрителите ще гледат, удобно настанени на диваните си. Някой ще го правят с кеф, други със смях и сълзи, а трети от сутринта…

Коментари

Сподели
Един ентусиаст с клавиатура в едната ръка и радиостанция в другата. Смее се. :D
Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *