Радостта от живота

Емил Емил

Гледай на живо от тук

8 истории, които може да те променят

Баскетболна звезда, която се справя с множествената склероза. Алпинист, който изкачва най-високите върхове на света, въпреки че не приема никаква животинска храна. Холандски предприемач и природозащитник, който избра да живее в България, за да я промени към по-добро. Малайзийски духовен учител, който всяка година предава познанието си на българските си последователи.

Списъкът може да бъде продължен, но срещата с всеки от тях не може да бъде пропусната. За пети път популярното списание за наука „8“ събира търсещите познание в едно неповторимо преживяване със събитието „Списание 8 На живо“. А този път Neterra.TV дава възможност на българите от всички краища на страната и света дистанционно да съпреживеят тази емоционална еднодневна среща на 30 септември.

Съзнание и тяло в едно

Гергана Брънзова - Съзнание и тяло в едно
Гергана Брънзова – Съзнание и тяло в едно

Когато е в последните си активни сезони, първата българска баскетболистка в женската NBA Гергана Брънзова получава трептения на мускулите, но го отдава на психическата умора. Постепенно започва да усеща и други симптоми. Но на 1 януари 2013 г. зрението на дясното є око е толкова силно замъглено, че Гергана изобщо не вижда с него. Именно очният лекар е първият, който споменава двете страшни букви МС.

През 2017 г. невроложката й казва, че няма смисъл да влиза на магнитен резонанс, защото няма никакви симптоми. Гергана ще говори именно за пътя между диагнозата и добрата новина преди година.

Последните ще бъдат първи

Патрик Смитьойс - Последните ще бъдат първи
Патрик Смитьойс – Последните ще бъдат първи

Патрик Смитьойс поначало е холандец, идва у нас за първи път в началото на 90-те. От 18-годишен се занимава с търговия с дрехи и тук става собственик на плетачна фабрика. Окончателно се мести в България през 2006 г., когато се запознава със съпругата си Стефка Камчева.

Започва бизнес със строителство и недвижими имоти и решава, че ще направи всичко по силите си, за да помогне на своята нова родина чрез социални проекти. Смитьойс е човек, който говори за надеждата, за недъзите на настоящето и по-доброто възможно бъдеще.

Лъвът се пробужда

Гуру Йоги Тан - Лъвът се пробужда
Гуру Йоги Тан – Лъвът се пробужда

Гуру Йоги Тан е роден в Малайзия. По време на духовния си път учи в Тибет, Индия, Индонезия. Живял е в Бутан и Непал близо 10 години, като 7 прекарва в уединение в медитации и пост. Той е тантра монах, което означава, че може да има светски живот. А освен всичко е и голям приятел на България. За да илюстрираме неговата надежда за страната ни, ще цитираме думите му:

„Когато много хора започнат да се връщат, те ще пристигнат със своя опит. Тогава ще видите големи промени. Ще дойдат онези, които са умни, смели, които могат да поемат риск и които имат голяма вяра в бъдещето на България! Все повече такива хора ще се връщат в България. И все повече хора ще искат да разберат духовността, защото са жадни за нея, искат да я опитат“.

Успяхме ли да ви заинтригуваме? Ако искате да научите повече за лекторите, можете да прочетете за тях на сайта на списание „8“. А ако искате да се докоснете до техния житейски опит, вяра и сила, можете да ги гледате тук.

Neterra.TV ще продължи да поддържа знанието и доброто, където и да е!

 

Коментари

Сподели
Един ентусиаст с клавиатура в едната ръка и радиостанция в другата. Смее се. :D