Успелите българи, които споделиха за своите провали през 2019 година

Georgi Vyanev Georgi Vyanev

От този месец Neterra.TV+ дава безплатен достъп до цялото съдържание от българското издание на популярния в цял свят формат Вечери на провала. Съдържанието ще е достъпно както от територията на България, така и за българите по света.

За Вечери на провала 

Вечери на провала е глобално движение, което се провежда в над 300 града по света. Всеки месец няколко души се осмеляват да се изправят на сцената на Вечери на провала и да споделят своите собствени професионални „несполуки“. Истории за бизнес, който се срива, споразумения за партньорства, които се провалят, продукти, които никога не виждат бял свят, и уроците, научени от тях!

 

Вижте повече за лекторите от формата през 2019 година и техните истории.

Издание от 17 септември 2019 | vol. 14

Андрей  Бъчваров – сериен предприемач с 20 години международен опит в енергетиката и информационните технологии и свързани стартъпи. Той вярва, че е полезно да учиш от грешките си, поне докато помъдрееш и не започнеш да учиш от грешките на другите. 

Живота често поднася ситуации, когато нервите, личната преценка и самообладание невинаги сработват и тогава единственото, което осмисля болката, разочарованието и дори унижението, са ИЗВОДИТЕ. 

Fuckup историята за изводите е свързана с началото на кариерата му, когато е поканен да представи на конференция в София легендарния Гай Кавазаки, един от основните ранни маркетолози на бранда Apple.  

Когато Гай не успява да дойде и дори конферентната връзка се разпада, Андрей внезапно се озовава пред препълнена зала от 500 души в Народния театър и вместо минутно представяне, се налага да говори четвърт час, за да спаси ситуацията. Най-големите глупости за минута време, изречени пред 500 човека, платили всеки над 500 лева да слушат нещо важно. Тук е да сподели как това изключително му е помогнало после. 

Издание от 15 октомври 2019 | vol.15

Яна Вълчанова – от София, майка на 2 деца и куче.

Магистър по Социална психология и магистър по Управление на човешките ресурси.

С 20 години опит в областта на управлението на човешки капитал – предимно за големи и добре познати компании, през последните 10 години в ИТ сектора.

Започва кариерата си като специалист Подбор в ОВЕРГАЗ и се развива професионално, когато преди 1 година напуска корпоративната среда от длъжността вицепрезидент “Човешки капитал” в онлайн Форекс компания, за да стартира собствен бизнес.

Съсобственик на REDPILL Consultancy Bulgaria, собственик на бранда DELICATE by Yana Vu, консултант със собствена рубрика в “На кафе” по NOVA.

Някъде по пътя се случва една история за грешните преценки като илюстрация на правилото, че ”Обущарят ходи бос”. Как въпреки десетките хиляди проведени интервюта и натрупания опит, прави драматична грешка в преценката си за хората и се “сгромолясва” от много високо. Там, изведнъж, от ниското, Егото изглежда чудовищно неадекватно и шамарът, който сама си удря, я вади от коловозите задълго.

Тео Чепилов – В кино средите казват, че най-лошо е да те наака пиле по време на снимки. Дали това е най-лошото, което може обаче да ти се случи, или има и друго, ще ни разкаже Тро Чепилов. Тео е един от създателите на някои от най-успешните български сериали на всички времена като „Домашен арест“, „Стъклен дом“ и „Под прикритие“, както и на игралния филм „Дъвка за балончета“.

Новият му авторски комедиен филм „Екшън“ се очаква скоро по кината. Той е един от водещите автори в списание GoGuide със статии като 10-ТЕ НАЙ-ЯРКИ ВИДА СОФИЯНЦИ, достигнала рекордните 500 000 четения. Сборникът му с разкази „Ситуация след ситуация“ се превърна в бестселър и сред най-култовите заглавия от модерната българска литература.

Тео Чепилов е учил в драматургия в НАТФИЗ и диджитъл филмейкинг в New York Film Academy. Отскоро отново се занимава със стендъп и излиза на сцената като част от комедийните шоута на Inside Joke.

 

Издание от 19 ноември 2019 | vol.16

Йордан Гинев е съосновател на една от най-големите български IT компании BULPROS. Висококвалифициран професионалист с повече от 14 години опит на ръководни позиции, свързани с развитие на бизнеса и управление на клиентските взаимоотношения в сферата на ITO, BPO, Cloud and Sales Service.

Йордан е запален спортист и в началото на месеца взе участие в Нюйоркския маратон, който е добра илюстрация на ежедневието му – постоянство, непрекъснати предизвикателства, това понякога да си на прага на издръжливостта и винаги да се състезаваш  с времето.

Той ще ни разкаже как за малко не F*CK UP-на своята компания, a с това и партньорите си и защо да имаш много опит в дадена сфера, да си добър импровизатор и голям късметлия невинаги е достатъчно.

Михаил Стефанов е съветник и обучител по комуникации с дългогодишен опит както в света на бизнеса, така и в този на неправителствените организации. От няколко години подкрепя развитието на ключови умения на лидерите и екипите на LIDL, VMware, Telus, Leanplum, Overgas, Zagorka и много други водещи компании и организации в България.

Успоредно на кариерата си в света на комуникациите той от години работи с тинейджъри – директор е на The Bridge, най-големия младежки фестивал по изкуствата в България, а през 2017 стартира и Мини машини – инициатива за развиване на ключови умения на бъдещето в българското образование.

Преди 7-8 години Михаил работи в Национална мрежа за децата. Биг Брадър решава, че иска да вкарват деца в къщата и на него се пада честта да оглави опита на специалистите, работещи с деца, и да каже, че това не е ОК.

Издание от 10 декември 2019 | vol. 17

Юрий Алкалай е съдружник и директор в Еконт Експрес (гръцки и кипърски пазари).Инженер по автоматика.

Кариера – мениджърски позиции в електронно правителство, телекомуникация, автомобилен пазар, външна търговия и баща на три прекрасни деца.

А ако се питате защо един директор на компания е с бейзболен екип – ами, защото е вицепрезидент на Европейската конфедерация по бейзбол и софтбол!

Освен това Юрий започва обещаващ бизнес с текстил, търговия и мода. Звучи доста бляскаво, нали? Но какво може да се прецака по пътя?

Иван Басан прави операции без да е доктор, но с претенция за хирургическа точност в телекоми и финтеци у нас и Африка.

Преди 18 години става баща и кръстник на *88. Седем години по-късно се разделя с Мтел и позицията директор “Операции”. Впоследствие, като главен търговски директор в “Глобул” оглавява кървавата битка за задържане на Клиента след въвеждането на Преносимостта.

От 2013 г. практикува в Зимбабве, ЮАР, Камерун и закратко в Нигерия като СОО за MVNO, Fintech и BPO компании.

„Влизай трудно – излизай по-трудно“ е името на неговия камерунски Fuck-Up.

 

Гледайте изданието от 2019 година ТУК

Коментари

Сподели
Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *