На живоСъбитияЗа първи път в Neterra.TV събития на живо

Емил24.08.20181 min
https://blog.neterra.tv/wp-content/uploads/2018/08/neterra_tv_sabitiya_na_zhivo_cover-1280x800.jpg

Светът на фолклора на една сцена

Цвят, музика, лица! Море, вълни и веселие! И накрая един достоен световен шампион!

Рядко на едно събитие в България могат да се съберат над 2000 участници от над 40 държави. Но вече за осми път българското Черноморие е домакин на най-голямото и авторитетно събитие в необятната вселена на автентичния фолклор – Световният шампионат. И от тази година той си има и нов телевизионен дом.

Кой, къде, кога

World Folk 2018 ще се проведе от 24 август до 1 септември в пет български града и ще бъде показан на онлайн платформата Neterra.TV.

Шампионатът е с участието на повече от 100 групи с над 2000 участници. Те ще се състезават в 9 категории и в две възрастови групи в рамките на 7 състезателни концерта в Свети Влас, Поморие, Несебър, Бургас и Обзор.

Награда като за шампиони

Макар и състезание, световният шампионат е преди всичко фестивал на многообразието и различието. Журито ще определи най-добрите сред съставите и ще раздаде златни, сребърни и бронзови медали. А организаторите ще връчат и наградата „Златен Орфей“ за абсолютен световен шампион по фолклор и премията от 1000 евро.

На живо навсякъде

Neterra.TV e ексклузивен партньор за излъчването на събитието. То е организирано от Европейската асоциация на фолклорните фестивали (EAFF), която обхваща над 450 фестивала из целия континент.

Ние ще ти предоставим възможността да гледаш на живо и на запис всички 7 състезателни концерта, а в допълнение и дефилетата на 26 и 31 август. Пълната програма можеш да намериш на Neterra.TV. Ако искаш да разбереш повече за размера и същността на фестивала, можеш да изгледаш прекрасния филм за World Folk 2017.

Защо да гледам

Фолклорът е концентрирана енергия и мъдростта на нашите предци, която е била събирана хиляди години на лишения, любов и отдаденост с единствената надежда за хармония и просперитет.

Той е напълно интегрирана система за обединение на естествените закони, комбинирани с традиционни религиозни вярвания. Традиции, пренесени в бъдещето и завещани за поколенията. И всичко това получаваш събрано на едно място в България с цялата палитра на своето многообразие.

Как да гледам

Световният шампионат ще бъде достъпен за нови и стари клиенти на онлайн платформата срещу еднократен абонамент. Срещу него ще получиш възможността да гледаш всички състезателни концерти на живо, както и на запис заедно на дефилетата и филма от миналата година.

Всичко отличително от програмата на най-добрите европейски фестивали по фолклор можеш да гледаш и по телевизионния канал Eurofolk, който е достъпен в абонаментния пакет с телевизии на Neterra.TV.

Коментари

Емил

Един ентусиаст с клавиатура в едната ръка и радиостанция в другата. Смее се. :D

© Neterra.TV е за кино и телевизия. Блогът ви дава идеи кои филми да гледате. Разказва ви за световноизвестни актьори, техните кино и ТВ постижения и много други любопитни моменти. Тук ще намерите интервюта, дадени специални за блога на Neterra.TV, както и да слушате ТВ и кино подкаст продукции. Освен това блогът ви разкрива кои са най-новите български ТВ продукции, филми и кино фестивали в платформите на Neterra.TV и Neterra.TV+.

Контакти

Посетете ни

neterra.tv logo

Neterra.TV © 2023