Кой, защо и как в новия сезон на „Скъпи наследници“?

Кой, защо и как в „Скъпи наследници“?

Много дълго време се чудех с какво, по дяволите, е редно да се започне в публичен блог за кино и телевизия. Трябваше да е нещо за българска продукция. Затова след нощи прекарани в мислене реших, че „Скъпи наследници“ е най-доброто решение.

Защо?

Защото „мега продукцията“, както обичат да я наричат ПР-ите от БТВ, е едно от малко приятните неща за гледане в динамичния сезон на телевизията. Сериалът има приятна визия, готина идея, безброй епизоди и ужасно неприличен час на излъчване.
Така и не успях да открия тънката идея в това да направиш „мега продукция“ от близо милион епизода (всъщност около 170) и да решиш да я пуснеш в 18 часа човешко българско време. В началото на пролетта при това, когато хората все още са навън, след като цяла зима са топлили дивана и единственото, което искат сега са отворени пространства и слънце.

Тази тенденция с часа продължава и в новия сезон. Но вас това не би трябвало да ви озадачава толкова, колкото мен, просто защото вие си гледате „Скъпи наследници“ на компютъра вкъщи, когато си пожелаете.

България, както се казва, навлиза в ерата на онлайн стрийминга и това е похвално. Светът отдавна не гледа телевизия по същия начин, както са го правили вашите родители, баби и лели, и това е време да бъде разбрано и тук.

Сега за втори сезон?

Вие го разглеждате като такъв, аз го разглеждам като втора порция епизоди и драми в село Бели вит. Първо, такова село не съществува, но има такава река, която минава покрай Рибарица, която е великолепна и стига до Тетевен, който също е много чудесен. Иска ми се да мисля, че това е таен намек от главния сценарист на продукцията, моя добра приятелка и преподавател, която е родом от Тетевен. Истината е, че не съм я виждала от доста време, за да мога да я попитам. Но ще го направя при първа възможност и ще ви информирам своевременно.

Новата порция епизода ще бъдат 70 на брой и всички са изснимани още с първата порция епизоди. Цялата продукция започна снимки преди близо две години или може би малко по-мъничко и всичко беше заснето накуп. Това не прави епизодите или сезоните по-некачествени, напротив прави разказа по-структуриран, ако щете.

Актьорите

Естествено, че Бели вит ще се сдобие с нови наследници, в смисъл персонажи. Иво Аръков, Мишо Билалов, Ярослава Павлова, Нели Топалова и Китодар Тодоров ще се влеят в действието. Което ми напомня на една случка преди близо 2 години, когато работех за малък проект и искахме да ангажираме Китодар за нещо, на срещата той ни каза, че в момента снима нещо голямо за БТВ и няма как да прави каквото и да било друго, защото се снима всеки ден и продукцията е наистина голяма. Кой да предположи по онова време, че е говорел за „Скъпи наследници“.

Екипът освен това обещава, цитирам: „събитията в красивото село Бели Вит ще станат още по-динамични, наситени с емоции, екшън, интриги, сблъсъци между капитала и родолюбието. Традиции и модерност ще търсят начин за съжителство, шансът за ново начало ще събуди предприемчивостта, но и подлите ходове в играта на бизнес. Колоритната фамилия Дочеви, която се бори за голямото наследство на своя патриарх, ще разкрие неочаквани тайни, ще премине през сериозни личностни трансформации и ще промени гледната точка на всеки към семейните ценности и традиции.“

Истината е, че не знам какво точно трябва да значи това освен празни приказки, но вярвам, че за разлика от ПР-ите сценаристите си знаят работата и тъй като познавам част от тях, знам че е така. Разбира се, ако не сте почитатели на „Скъпи наследници“ аз няма как да ви убедя, че тъй като хората, които бачкат там са готини, то и сериалът става. Схемата на доброто кино и телевизия рядко работи по този начин. Познавам много готини хора, които работят в телевизия и онова, което произвеждат не бих гледала, освен ако не се налага да ме измъчват в стил „Портокал с часовников механизъм“. Така че… но ако сте фенове – то новите епизоди обещават да са яки. И за да не пропусна – стартът е на 17 септември, понеделник, от 18 часа по БТВ, всеки делничен ден.

Подаръци

Най-запалените сред вас пък, ако има такива, могат да спечелят една от 100 двойни покани за премиерата на 101 епизод в компанията на екипа и актьорите. Може да участвате в играта обявена на страницата на шоуто във фейсбук, разбира се. Там е всичко, което трябва да знаете. Лично аз, ако бях голям фен не бих пропуснала такава възможност. Освен това Орлин Павлов ще разкаже повече за дебютния си албум и турнето, което му предстои из България. И just for the record – Орлин Павлов е доста як. Само това е достатъчно.

А иначе за всички останали – Aniventure Comic Con ще се случи и тази година и част от „Скъпи наследници“ ще са там, за да направят панел и среща с феновете. Много ясно!!! Не може да имаме български продукции, наличен Comic Con и в него да участват само хора с костюми, блогъри, които никога не съм чувала и умрели преди няколко сезона персонажи от Game of Thrones. C`mon!?

Та част от имената на Comic Con са Орлин Павлов, Антоний Аргиров, Даяна Ханджиеа, Лорина Камбурова, Дарин Ангелов, Петко Венелинов и Юлиян Петров… мисля, че това всъщност са всички. Това с Comic Con ще се случи на 16 септември. Изобщо средата на септември ще е доста динамичен за екипа на „Скъпи наследници“.

Но какво да се прави. Така е, когато участваш в „мега прозукция“…

Коментари

Сподели
Открих писането, когато бях в гимназията. Четенето, когато бях на 5 години. Киното ме откри някъде между двете. Към тях добавяме котки, пътувания, бързо каране на коли и безобразно дърдорене. Заради последното аз и още двама мои колеги имаме подкаст за кино „Тихо, филмът започва“ в webcafe.bg. За останалите си страсти има различни платформи. Тази тук е една от тях. Надявам се да ви бъде толкова интересно, колкото и на мен.