Побързай, да не свърши EPG-то

Емил Емил

Спомняте ли си времето, когато хората си купуваха вестник само заради телевизионната програма? Изваждаха я, понякога се налагаше да срежат страниците с нож и започваха да ограждат любимите предавания или филми.

Neterra.TV никога не е била във вестникарския бизнес, но винаги е искала да създава удобства за клиентите си. И винаги е разбирала, че е практическо невъзможно да си купиш вестника с програмата, ако живееш в Германия, Великобритания или Канада. Освен това е адски демоде.

Затова с началото на новия активен телевизионен сезон Neterra.TV въвежда поредното си ново удобство за своите зрители – интерактивно EPG. Зад тези три букви се крие съкращението на електронен указател за телевизионната програма. А по своята същност това е най-добрият ориентир в морето от над 60 тв канала.

Ориентиране с един поглед

Основното предимство е лесната ориентация. Цялата програма на телевизиите с всички техни предавания е пред очите ти и не е необходимо да разлистваш страница по страница, за да намериш определен канал. Виртуалната синя линия отбелязва какво се излъчва в момента и само с едно плъзгане на погледа можеш да прегледаш другите заглавия.

Прегледай и реши

Neterra.TV Телевизионен справочник - малък екран
Neterra.TV Телевизионен справочник – малък екран

Щом си избрал подходящото предаване идва моментът на запознаването с него. С един клик на екрана излиза предварителна информация. След това имаш избора дали да продължиш да гледаш, като можеш да върнеш избраното предаване или филм от началото. Ако не е твоето, просто се връщаш в програмата и продължаваш да търсиш нещо по-добро.

А защо не и двете

Neterra.TV Телевизионен справочник - голям екран
Neterra.TV Телевизионен справочник – голям екран

Всъщност интерактивното EPG не те ограничава да правиш едното (избор) или другото (да гледаш). Затова е хитро – защото можеш да правиш и двете едновременно. Стига да искаш, можеш да минимизираш плеъра в долния десен ъгъл и да продължиш да скролваш по програмата. Така хем гледаш, хем навигираш през другото съдържание.

Звездите на екран

Neterra.TV Телевизионен справочник - преглед
Neterra.TV Телевизионен справочник – преглед

Най-хубавото е, че интерактивното EPG ще ти помогне да стигаш още по-лесно до любимите си предавания. А новият телевизионен сезон стартира с познати формати и нови сезони на познатите и успешни сериали.

И не забравяй – навигирането сред българските телевизии с Neterra.TV вече е по-лесно, откогато и да било, и естествено – където и да си!

 

Коментари

Сподели
Един ентусиаст с клавиатура в едната ръка и радиостанция в другата. Смее се. :D