„Петък точно в пет“ ексклузивно в Neterra.TV

„Петък точно в пет“ ексклузивно в Neterra.TV. Липсваше ли ви комедийното онлайн шоу на Китодар Тодоров – „Петък точно в пет“? И на нас. Затова сме щастливи да ви кажем, че новият сезон на шоуто ще се излъчва седмица преди премиерата си в платформата Neterra.TV+. А причините да го гледате сме изложили по-долу.

Четете.

Петък точно е пет с Китодар Тодоров
Петък точно в пет с Китодар Тодоров

Кога и как започва „Петък точно в пет“?

Това, което ще видите е седми сезон на комедийното онлайн шоу, създадено от Китодар Тодоров и съмишленици. За да обяви новия сезон и дългоочакваното завръщане на тази любима поредица, той пусна скеч на 31 май във Фейсбук страницата на шоуто, в който се подигрваше сам на себе си и кореспондираше с дългото отсъствие на нови скечове във влога.

А иначе, за да ви обясним какво е „Петък точно в пет“, смятаме, че е най-добре да цитираме самия Китодар.

„По права линия актъорът и кино деец Китодар Тодоров произлиза от големия дворянски род Тодорови, водещ началото си от Ратмир, загинал през 1268 г. Завършил е факултета по военна медицина към НАТФИЗ през 1959 година. В писмо до Ойлер от 1962-а Тодоров пише: „Всички промени в природата са такива, че колкото е взето от едно тяло, толкова е добавено към друго. Така, ако количеството смисъл намалява в един скеч, то се увеличава в друг.“

Според Тодоров нищо не ни вдъхва увереност, че утре наистина ще имаме време да направим онова, което можем да направим днес, и поради това трябва да играем сега и то по такъв начин, сякаш изразяваме целия смисъл на живота си.

За голямото кино го открива Дучо Мундров. Същинският му пробив обаче идва с филма „Птици и хрътки“, където изиграва всички птици и четири от хрътките. Оттогава Китодар е безусловен любимец на вече седмо поколение българи. (Гледайте интервюто на Кито, което дава пред Мариян Станков – Мон Дьо за публицистичното токшоу „Неделята на NOVA“)

Хумор и сатира

Китодар Тодоров в Петък точно в пет
Китодар Тодоров в Петък точно в пет

Залагащ на вродения си усет към комедия и автоирония, Китодар Тодоров създава видеоблог, в който пуска скечове. Те имат за цел да осмеят най-баналните и първични основи на човешката природа. От онези неща, които се радваме, че се случват на друг, а не на нас самите. Сещате се, нали?

С годините видеоблогът става толкова популярен, че започва да живее собствен живот и да се разраства. В скечовете започват да участват редица бългрски актьори. По пример на майсторите в комедията, Китодар и екипът му залагат на комбинация между скечове и гегове – вербална и физическа комедия. Осмиват онези фундаменти, които са закотвени в ума на всеки човек и всеки би ги разпознал на мига.

Влогът се разраства дотам, че се появява и книга. „Петък точно в пет“ e дебютна книга за актьора и съдържа авторски текстове от видеоблога му и три чисто нови, неразказвани, нечути и невидяни разказа. Езикът в нея е точен и недокоснат от редактор, защото всяка дума си е на мястото.

Казано с думи прости – „Петък точно в пет“ е краткото онлайн забавление, което ни кара да се смее до сълзи, кара ни да разсъждаваме над някои важни въпроси в живота и ни забавлява по един трагично-комичен начин.

ОБЩИНСКИ ИГРИ, част II – YouTube – за да се посмеете с глас 😂

Както би ви казал Китодар Тодоров: „Приятно гледане“, защото „Петък точно в пет“ вече е в NeterraTV+.

Ако се чудите какво още бихте могли да намерите в Neterra.TV+, проверете ревюто на филма „Младост“, което сме направили в блога.

Коментари

Сподели
Открих писането, когато бях в гимназията. Четенето, когато бях на 5 години. Киното ме откри някъде между двете. Към тях добавяме котки, пътувания, бързо каране на коли и безобразно дърдорене. Заради последното аз и още двама мои колеги имаме подкаст за кино „Тихо, филмът започва“ в webcafe.bg. За останалите си страсти има различни платформи. Тази тук е една от тях. Надявам се да ви бъде толкова интересно, колкото и на мен.
Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *