Полицаите от края на града – финалът и след това!

NOVA е телевизията в родния ефир, която предлага толкова много и разнообразна тв продукция, при това родно производство, че можем спокойно да кажем, че всяко семейство ще има по едно предаване, стига да иска да си има свое.

Досега не сме писали за сериала „Полицаите от края на града“. И ето, че дойде време да се поправим. Странно комедийно шоу, което комбинира в себе си театрална самодейност, смешки от „Пълна лудница“ и специфичните правила на ситкома. Резултатът? Всяка неделя по NOVA и при това с изключително висока гледаемост.

Началото?

Промоцията на ситкома започна още с финала на миналогодишния сезон на „Като две капки вода“. Историята пък се върти около група полицейски служители, забити в малък участък, на които се случват най-нелепите неща, които могат да се случат на служител на реда, като най-често в центъра на всички щуротии се намира Калата.

Калата има най-лошия късмет в историята на полицията във всяка една държава. Той се бори не само с личните си неволи, но и с проблемите в работата – съревнование между колеги и престъпни групировки, които имат най-безумните планове.

Новият сезон

Полицаите от края на града – финалът и след това!Докато свърши сезон 1 и сезон 2 стартира някак неусетно. Времето между последния епизод на първия сезон и първия епизод на следващата поредица, е било дълго и безкрайно само за нечия баба, за повечето хора обаче е минало като миг. Съответно и нещата, както във визията, така и в сюжета не са се променили драстично. Единствената разлика, която се забелязва между едното и другото, е актьорският състав, който става все по-добър в геговите изпълнения на тази хиперболизирана и модерна комедия д`арте.

Шоуто обаче има верни почитатели, които си го чакат всяка неделя и се вълнуват или по-скоро се забавляват с неволите на Калата, Пацо и техните съратници. Стартът на втори сезон беше с двоен епизод, в чийто сюжет бе преплетена нелепа любовна драма и сблъсък със секта.

Финалът

Както неусетно започна, така и неусетно този втори сезон свърши. Началото беше през септември, а финалът – в края на октомври. Никой не може да разбере защо епизодите се изнизаха толкова бързо, но финалът с нищо не предвещаваше да е такъв. Което подсказва две неща – още сезони ще има, което ще зарадва многото фенове на ситкома, и комедията ще става по-добра, защото в сравнение с началните епизоди, тук виждаме напредък.

Финалният епизод, за тези които не са го гледали, се върти около сериен убиец и групова терапия за сексуална зависимост. Междувременно персонажите се борят с личните си неволи и взаимоотношения, които текат паралелно с колоритната „криминална линия“. Финалът, разбира се, е отворен. Както и се очаква. Този финал е леко средняшки и говори единстено и само, че още епизоди ще има. Пък и как иначе, подобни сериали от типа на поредица с комедийни елементи могат да продължат до безкрай. „Полицаите от края на града“ следват този модел безотказно.

Като обобщение

„Полицаите от края на града“ като цяло могат да си отдъхнат, защото откъм комедия те са го докарали до онова нужно базисно ниво. Смешките им в повечето случаи са плоски, но толкова ярки и разпознаваеми, че шансът някой да не се припознае или да не ги разпознае, е равносилен на нула.

Полицаите от края на града – финалът и след това!

Визията им пък напомня на разни специфични ситком сериали, които хората още си припомнят с умиление, като „Женени с деца“ и прочие, и още изпитват известна трудност да преминат отвъд бариерата на новата вълна в телевизията.

ТВ продукция може да се похвали и с чудесни актьори, като Геро, Митко Рачков, Стефания Колева и кой ли още не. Хора, които са достатъчно смешни просто правейки се на сериозни, че дори и най-безумната и куха шега изглежда органична, поета в техните вещи ръце. В този ред на мисли сериалът е абсолютно бетониран за забавление на родния зрител в неделя вечер.

„Полицаите от края на града“ е като спин-офф версия на американските сериали от 80-те, но с повече гегове и хумор на родни стероиди. Което, колкото и нелепо да звучи, е безумно смешно.

Вярваме, че всички фенове, а както уточнихме те не са никак малко, очакват новите епизоди, които най-вероятно ще се появят в началото на другата година. Дотогава ще трябва да изчакате финала на VIP Брадър, няколко реалитита и, разбира се, „Отраднат живот“.

Коментари

Сподели
Открих писането, когато бях в гимназията. Четенето, когато бях на 5 години. Киното ме откри някъде между двете. Към тях добавяме котки, пътувания, бързо каране на коли и безобразно дърдорене. Заради последното аз и още двама мои колеги имаме подкаст за кино „Тихо, филмът започва“ в webcafe.bg. За останалите си страсти има различни платформи. Тази тук е една от тях. Надявам се да ви бъде толкова интересно, колкото и на мен.
Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *