Готвене, пеене, битки, ферми, нови сериали и стари класики: Новият ТВ сезон идва ударно

Новият телевизионен сезон, който тази година две от основните телевизии са подготвили за българския зрител, се очертава доста богат и разнообразен. След по-малко от месец ни очакват много нови и някои добре забравени стари предавания и сериали, така че вечерите ни ще са пълни с емоции, много музика и добре измислени истории.

NOVA и bTV са си написали добре домашното и са подготвили отлично съдържание за всички, които се интересуват от развитието на телевизионните програми и гледат с интерес смислените предавания. Естествено, в голямата битка влизат основно тези две телевизии, докато БНТ малко аристокатично ги гледа отстрани, но положението е такова, каквото е и то е регламентирано много отдавна. Все пак за Българската национална телевизия се снимат два нови сериала – „Всичко за сина ми“ и вторият сезон на „Вина“, но кога ще бъдат излъчени първите заснети епизоди все още не е ясно. „Събота вечер с БНТ“ пък приключи сезона с водещ Орлин Павлов, така че и там не е ясно кога (и дали) ще бъде подновено шоуто и кое свежо лице ще бъде в главна роля.

Какво са ни подготвили в новия сезон от NOVA?

Предварителното обобщение гласи: два нови сериала + нов сезон на трети, едно риалити за физически и психически здрави приключенци, триумфално завръщане на едно предаване от близкото минало и задължителния елемент, наречен Димитър Рачков. Но да преминем към конкретиката.

Петото издание на „Игри на волята“ вече е обявено официално и макар все още да има само подсказки кои смелчаци ще се включат тази година, индикациите за интересен сезон са налице. Тъй като няма нищо официално потвърдено, с едно наум ще кажем, че се говори, че тази година в битките ще се включат големи български шампиони по таекуон-до, кикбокс, стрийт фитнес и дори бодибилдинг, както и любопитни персони от други сфери на живота. „Игри на волята“ 5 носи името „Удивителни“ и официално ще започне на 2 септември. Водещи отново ще са Димо Алексиев и Ралица Паскалева.

В репертоара на NOVA влизат и два чисто нови български сериала. Единият е „Алея на славата“ с реж. Виктор Чучков, чийто първи епизод ще гледаме на 26 септември. Това, което знаем до момента, е, че сюжетът на филма разказва за кухните на няколко ресторанта, в които ще е допълнително нагорещено заради криминални интриги, напрежение и любовта на двама млади и амбициозни готвачи – в ролите Радина Боршош и Мак Маринов. В другите образи ще видим още Деян Донков, Ирини Жамбонас, Маргита Гошева, Свежен Младенов и др. Вторият сериал, който ще гледаме премиерно в ефира на NOVA в предстоящия телевизионен сезон, е „Клетката“. В главните роли ще гледаме Гергана Данданова, Асен Блатечки, Мартин Димитров и Жаклин Дочева, а според продуцентите сериалът е разказ за силата на духа и втория шанс и тръгва от 30 септември.

Третото заглавие е хем ново, хем добре познато. Става дума за комедийния сериал “All Inclusive” и неговия пети сезон, чието действие този път ще се развива в с. Баня и отново ще разтърси ежедневието на двете приятелски семейства. Новият сезон на “All Inclusive” стартира също на 30 септември, а в главните роли отново ще видим познатите ни актьори Ненчо Балабанов, Елена Атанасова, Любен Кънев, София Маринкова и др.

И като казахме Ненчо Балабанов, той ще има и друга важна главна роля в новия телевизионен сезон на NOVA. Актьорът ще стане водещ на култовото предаване от близкото минало „Сделка или не“, което се завръща на екран след голяма пауза. Отново ще имаме кутии и примамливи суми, отново ще имаме Банкер и много участници, но трябва да очакваме и многоВсич изненади от 4 септември. Впрочем, „Семейни войни“ също ще продължи да се излъчва.

Разбира се, няма как да има каквато и да е успешна програма по NOVA, ако в нея не участва Димитър Рачков. Вторият сезон на неговото шоу „С Рачков всичко е възможно“ започва от 10 септември и отново ще предизвика големи български звезди да се „водят по акъла“ на Рачков и то пред огромна аудитория.

Многообразие и тематично богатство – на това залага bTV

Новият телевизионен сезон по bTV обещава изключително разнообразие и ще успее да задържи почти всички зрители пред екрана. Започваме с най-парещото от всички предавания този сезон – “MasterChef”. Тази година кулинарното състезание за непрофесионални готвачи ще се радва на ново жури, съставено от все още почти непознати на драгите зрители лица. Става дума за Илиан Кустев, Александър Таралежков и Явор Сарафов, които ще трябва да открият новия Master Chef на България, а първият епизод ще се излъчи на 8 септември.

За любителите на музикалните състезания добрата новина е, че на 10 септември започва десетият сезон на „Гласът на България“, а тази година на червените треньорски кресла ще седнат Мария Илиева, Дара, Иван Лечев и Миро. Другото голямо заглавие този сезон безспорно е „Фермата“ – „Нишката на живота“, който отново ще се окаже сериозно предизвикателство за различни типове хора, стремящи се да прескочат различни психологически, социални и физически бариери и дори да „прескочат“ самите себе си, за да стигнат до победата.

Разбира се, всяка сериозна телевизия разчита и на най-силните си играчи. В случая феновете на „Стани богат“ и „Шоуто на Николаос Цитиридис“ може да са спокойни: предаването за умни хора с големи амбиции започва на 4 септември, а единственото оцеляло вечерно шоу започва новия си сезон на 8 септември.

Да обобщим – през септември ни очакват нови сериали от всякакви жанрове, състезание за виртуозни певци, надпревара за страхотни готвачи, изпитание за истински бойци, социален експеримент в необичайна фермерска обстановка, психологическо надлъгване за едни пари в кутии плюс тримата тенори: Димитър Рачков, Михаил Билалов и Николаос Цитиридис.

Изводът е очеваден – битката за рейтинги и зрителско одобрение ще е наистина жестока, особено при предаванията със състезателен характер. Което е една чудесна новина, защото за всички, които обичат да прекарват време пред телевизора или пък да гледат телевизионните програми онлайн в удобно за тях време в Neterra.TV, ще има богат избор и тематично богатство.

Ще бъде интересно и, надявам се, достатъчно вълнуващо, за да се чудим кое по-напред да гледаме. Остана още малко от лятото – съветвам ви да го оползотворите максимално добре, защото новият телевизионен сезон идва. И гарантирано ще ви залепи за диваните.

Коментари

Сподели
Аз съм Неда Ковачева и обичам да пиша за кино, телевизия, изкуство, а понякога и за всичко останало. Завършила съм "Кинознание" в НАТФИЗ и съм работила във вестници, списания и различни онлайн медии. Вярвам, че пишещите хора в България трябва да са откровени, дори когато истината не е в съзвучие с масовото мислене.
Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *