ПредаванияТелевизияХайде на видео

Емил15.08.20181 min
https://blog.neterra.tv/wp-content/uploads/2018/08/hayde_na_video_cover-1280x800.jpg

Днес искаме да ти разкажем защо видеото става толкова популярно и заема такова голямо място в нашето всекидневно развлечение. Независимо къде гледаш видео и колко време задържа вниманието ти, то е навсякъде около теб.

Интернет на видеата

Вече няма две мнения, че видеото ще доминира в интернет. Това ще бъде основния начин за ползване мрежата в бъдеще. През 2019 г. трафикът на видеосъдържание ще представлява 80% от целия интернет трафик сочат последните анализи.

В царството на джаджите

Основна заслуга за обръщането на тенденциите има все по-голямото разпространение на мобилни устройства и все по-евтиният мобилен интернет. Неслучайно мобилните устройства са царството за гледане на видео. Изследванията показват, че 33% от собствениците на таблети гледат по 1 час видео дневно на своите устройства.

Платено или свободно

Социалните медии ще доминират в доставката и потреблението на видео – 400 часа видеосъдържание се качва само в YouTube всяка минута. Но системно ще се увеличава и ползването при поискване VoD.

Във всички развити държави расте делът на потребителите, които имат поне една абонаментна видео услуга. Основен двигател на интереса към този тип съдържание е Netflix, който преди два месеца за няколко часа имаше по-висока пазарна стойност от Disney. Компании като Amazon и YouTube също не искат да пропускат открилите се възможности чрез услугите си и Red.

Ориентиране във VOD-овете

Докладът North America OTT TV & Video Forecasts оценява, че 73.5% от домакинствата в САЩ, които гледат телевизия, ще имат поне по един абонамент за допълнително съдържание през 2023 г. Към края на 2017 г. 55% от американските домакинства имат по един абонамент за SvoD. Но някои имат по повече и до края на миналата година абонаментите са били 132 милиона.

Ползите от онлайн съдържанието

От набиращата скорост тенденция ще пострадат традиционните телевизии. Проучване сред поколението Z и т.нар. милениалс с абонамент за телевизионна доставка показва, че 4 от 10 души биха спрели услугата в полза на платеното онлайн съдържание. Усещането при 60% от анкетираните е, че VOD услугата е по-евтина от кабелната или сателитна телевизия.

Не всичко, което лети, се гледа

Потреблението на VOD има своите особености и тенденции. Най-популярни са филмите – те са цел на 80% от желаещите да ползват такова съдържание. Следват телевизионните предавания най-вече с комедиен характер, както и оригинални сериали, спорт и документални филми.

Neterra.TV в крак с времето

Разбира се, Neterra.TV също ще предлага много и разнообразно видеосъдържание. Вече можеш да намериш уроците по английски на English Club, систематизирани в пакети според нивото на владеене на езика.

Коментари

Емил

Един ентусиаст с клавиатура в едната ръка и радиостанция в другата. Смее се. :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© Neterra.TV е за кино и телевизия. Блогът ви дава идеи кои филми да гледате. Разказва ви за световноизвестни актьори, техните кино и ТВ постижения и много други любопитни моменти. Тук ще намерите интервюта, дадени специални за блога на Neterra.TV, както и да слушате ТВ и кино подкаст продукции. Освен това блогът ви разкрива кои са най-новите български ТВ продукции, филми и кино фестивали в платформите на Neterra.TV и Neterra.TV+.

Контакти

Посетете ни

neterra.tv logo

Neterra.TV © 2023