Кулинарни вълнения по време на изолация

Новият телевизионен сезон е много вкусен и изпълнен с кулинарни вълнения. Въпреки създалата се изолационна ситуация по света, пролетното настроение идва в ефира не с едно, а с цели две кулинарни реалити шоута.

кулинарни вълнения
Журито на Master Chef

Кулинарията и нейните най-ярки звезди – шеф готвачите – отдавна са се превърнали в рокзвезди. Шефове като Гордън Рамзи, Джейми Оливър, Греъм Елиът, Джо Бастианич, Антъни Бурдейн наложиха тенденцията вкусната и добре приготвена храна да е секси. Тя отдавна не е просто „субстанция, която някой тъпче в устата си”, както написа в своята книга „Поверително от кухнята“ шеф Антъни Бурдейн.

Джейми Оливър

Яденето е готино, но готвенето е секси. Може би затова в началото на тази пролет имаме завръщане на два кулинарни формата, които изненадват и вълнуват зрителите за пореден път. И те, подобно на световните, наложиха българските шеф готвачи като звезди.

MasterChef

Шестият сезон на MasterChef България бележи завръщането на любимите ни шеф Силвена Роу, шеф Петър Михалчев и шеф Андре Токев, чието мото тази година е „Земни хора – неземна храна“. Тоест и тази година форматът залага на най-добрите хоби-готвачи у нас, които готвят на световно ниво обаче.

кулинарни вълнения

Шоуто се обновява с всеки сезон и този ще предложи нови правила и златна престилка. „Новите правила са като шокови инжекции за участниците. В момента, в който те получат някакво спокойствие и си отдъхнат, ние ги изненадваме. Винаги надграждаме!“, казва шеф Силвена Роу.

Виртуозните готвачи обещават шестият сезон да бъде и по-вкусен, а каквото сме видели досега ни горантира именно това.

„Има много нови продукти. Връщаме се към стари, забравени български рецепти, които ще поднесем по нов, модерен начин“, казва шеф Петър Михалчев.

„Има тенденцията да се готвят различни от масово познатите рецепти. Това е интересното“, допълва шеф Андре Токев.

Тази година зрителите ще видят и нови, още по-красиви декори, а през малкия екран ще опитат и различни вкусове.

Hell’s Kitchen

Този сезон настроението в Hell’s Kitchen или както е буквалния превод – „Кухнята на ада“ е на тръни. В смисъл там е горещо и страшно. Още в началото шеф Виктор Ангелов успя да уплаши участниците и да промени правилата на играта, като изгони няколко и върна състезанието в начален вид.

Виктор Ангелов в Hell’s kitchen

И това може би не е учудващо, защото тази година слоганът на шоуто е „Емоции под налягане“ и о, да, в кухнята на шеф Виктор Ангелов, те са именно такива. Тазгодишното издание на формата отново ще предложи на зрителите епични битки, вълнуващи преживявания, оспорвани двубои и разбира се – невероятни кулинарни шедьоври.

Кулинарната академия на шеф Ангелов е подготвила различни предизвикателства за новите гладиатори в кухнята, които ще трябва да докажат своя талант, търсейки баланса между отборната игра и силното желание за индивидуалната победа. Кои ще дръзнат да прекрачат прага на кухнята на Hell’s Kitchen България и да променят живота си завинаги.

Шеф Ангелов:

„За мен Hell’s Kitchen не е шоу. За мен това състезание безспорно е лидер в кулинарните формати. Място, където всеки кулинар може да заяви и да отстоява себе си. Практиката през изминалите две години доказа, че поне първите трима от финалистите задължително се реализират по най-добрия начин. Hell’s Kitchen България е най-големият трамплин за професионалисти“

Пролетта дойде и е вълнуваща и да, вкусна. Затова, както се казва – успех и здрав дух!

Коментари

Сподели
Открих писането, когато бях в гимназията. Четенето, когато бях на 5 години. Киното ме откри някъде между двете. Към тях добавяме котки, пътувания, бързо каране на коли и безобразно дърдорене. Заради последното аз и още двама мои колеги имаме подкаст за кино „Тихо, филмът започва“ в webcafe.bg. За останалите си страсти има различни платформи. Тази тук е една от тях. Надявам се да ви бъде толкова интересно, колкото и на мен.
Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *